Nyhetsstudio

Lange køer på E6 etter ulykke

Omtrent klokka 13.30 lørdag skriver Øst politidistrikt på Twitter at det har vært en trafikkulykke på E6 i Rygge.

På bilder fra stedet kan man se materielle skader på tre biler, hvorav en av dem er en politibil.

- Det er foreløpig meldt om to personer som er skadd, men de er trolig ikke alvorlig skadd, skriver politiet.

I forbindelse med ulykken ble trafikken forbi stedet sperret begge veier, noe som har ført til lange køer.

Dagbladets reporter på stedet anslår at det er et par kilometer lange køer.

Utålmodige bilførere har skapt hodebry for politiet.

- Flere meldinger om bilister som snur på E6 og kjører mot kjøreretning. Dette er livsfarlig, skriver politiet og opplyser om at de som blir tatt for det, vil bli anmeldt og få førerkortet beslaglagt.

Omtrent klokka 14.15 opplyser politiet på Twitter at trafikk åpnes i sydgående retning. Like etter la de til at også nordgående retning åpnes.

ULYKKE: Det har vært en ulykke på E6 i Rygge lørdag ettermiddag. På stedet er det blitt observert materielle skader på en politibil. Foto: Tor Aage Hansen

Studioet fortsetter under annonsen

VG: - Trond Giske vil bli nestleder i Trøndelag Ap

Den avgåtte partinestlederen Trond Giske ønsker ifølge VGs kilder å bli nestleder i Trøndelag Ap.

Valgkomiteen i fylkespartiet sitter ifølge avisa mandag kveld i diskusjoner om hvorvidt Giske skal få plass i styret i Aps største fylkeslag.

Kort tid før valgkomiteen møttes for å bli enige om hvem de mener bør utgjøre det nye styret i Trøndelag Ap, leverte fylkespartiet inn en liste med forslag. På listen står Trond Giske, får VG opplyst.

Vinteren 2017/18 behandlet Arbeiderpartiet til sammen et tjuetalls varslingssaker om seksuell trakassering og upassende oppførsel mot ulike personer i partiet. Flere av varslene omhandlet Giske, som endte med at han 7. januar i fjor måtte trekke seg fra nestledervervet.

VG har mandag snakket med kilder som sier Giske den siste tiden skal ha vært i kontakt med flere sentrale politikere i Trøndelag Ap og, ifølge kildene, lansert sitt eget kandidatur til fylkesstyret.

Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet

Kjørte inn i hage og andre biler

Øst politidistrikt melder mandag kveld om en 47-åring som for andre gang på to dager er stoppet for kjøring i ruspåvirket tilstand. Denne gangen kjørte han gjennom en hage i Fredrikstad, og fortsatte å kjøre vinglete mot Råde.

- Vi fikk stoppet ham før han kjørte ut på E6. Men han kjørte ganske lenge fram og tilbake, og kjørte inn i en annen bil. Jeg vet ikke hvor mye den er skadet, men vi måtte også dytte til ham med vår bil, og det ble små skader på den, opplyser operasjonsleder Tom Sandberg overfor Dagbladet.

Mannen stoppet heller ikke for en såkalt stop stick, som brukes for at han skal punktere. Totalt siktes han for skadeverk, kjøring i ruspåvirket tilstand, kjøring uten gyldig førerkort og for å ikke ha stanset for politiet.

Bilen er beslaglagt.

- Ja, det ble litt. Bilen håper vi at får beholde, sier Sandberg.

Minst 18 migranter hentet opp fra småbåt

Mellom 18 og 20 migranter ble mandag hentet opp fra en småbåt som forsøkte å krysse Den engelske kanal fra Frankrike til England.

- En fiskebåt slo alarm rundt klokken 8 mandag morgen, opplyser franske myndigheter.

Den franske marinen, samt fransk politi og tollvesen rykket ut med både helikopter, slepebåt og speedbåter. Da de kom fram, var imidlertid båten allerede nådd den britiske kysten, hvor de ble plukket opp av en britisk båt.

(NTB)

Truet og spyttet på soldater

Oslopolitiet melder at en mann nettopp har truet og spyttet på soldater ved Huseby leir.

Mannen skal også ha truet med at han hadde våpen, men det skal ikke ha blitt sett.

Litt seinere melder Oslopolitiet at de etter søk ikke har sett noe til mannen, og avslutter videre søk. De har heller ikke fått meldinger om at han skal ha truet andre.

Nordmann funnet død på Sri Lanka

En norsk statsborger er funnet død på Sri Lanka. Det melder VG.

Utenriksdepartementet (UD) bekrefter overfor Dagbladet at de er kjent med saken.

- Utenriksdepartementet er kjent med at en norsk borger skal ha dødd på Sri Lanka. Vi yter bistand i samsvar med fast praksis og gjeldende rammer for bistand i forbindelse med dødsfall av norske borgere i utlandet, sier Kari Eken Wollebæk, pressetalsperson i UD, til Dagbladet.

Den avdøde skal være en mann, som ifølge lokale medier var på ferie i landet. Mannen skal ha blitt funnet død på et hotell like utenfor landets største by, Colombo.

Synlige skader på avdøde gjør at politiet har igangsatt drapsetteforskning, ifølge lokale medier.

Den norske statsborgeren skal være født på Sri Lanka, men har de siste årene vært bosatt i Norge.

Dagbladet kommer tilbake med mer.

Nyfødt barn bortført fra sykehus i Sverige

Et nyfødt barn ble mandag kveld bortført fra et sykehus i Huddinge i Sverige, men barnet kom til rette etter kort tid.

En person med tilknytning til barnet forlot sykehuset med barnet i en taxi, opplyser politiet ifølge Expressen.

Barnet skal ha vært født for tidlig, ifølge Aftonbladet.

– Det er derfor svært viktig at dette barnet kommer tilbake til sin mor på sykehuset, sa en talsmann for politiet.

Ved 18-tiden opplyste politiet at barnet var kommet til rette og var på vei tilbake til moren.

To personer er pågrepet. Ifølge den svenske avisen skal en slektning av moren ha blitt observert på vei fra sykehuset i en taxi med barnet.

(Dagbladet / NTB)

Røldal: Vraket er hentet ned

Rett før klokka 17.20 ble helikopteret hentet ned fra fjellsiden i Røldal. Dagbladets reportere på stedet opplyser at det framstår som totalvraket.

De opplyser om at det er en slags bensinlukt fra vraket. Det fraktes nå til havarikommisjonen.

Tidlig mandag morgen ble to personer bekreftet omkommet i helikopterulykken. Helikopteret lå i en fjellskrent nord for hytta Eksjeflota.

Klokka 15.30 søndag tok helikopteret av fra Røldal skisenter. Noen timer seinere ble det meldt savnet, før det altså ble funnet i natt.

Helikopteret, av typen Robinson 44, veier rundt 650 kilo. Vraket må muligens deles for å bli fraktet videre.

Det hagler nå i Røldal.

Saken oppdateres.

Foto: Christian Roth Christensen/Dagbladet

Her styrtet helikopteret

Her styrtet helikopteret

dagbladet.no

Mann funnet død i sjøen

Sør-Vest politidistrikt melder at en mann er funnet død i sjøen utenfor Egersund mandag. Han er foreløpig ikke identifisert. Han ble funnet av dykkere i samme område der en mann har vært savnet siden lørdag.

Kvinne funnet død ved Mosseskogen

Det melder Moss Avis.

Kvinnen, som skal ha ligget noen få meter ute på isen på et tjern, ble funnet av en turgåer. Politiet har en formening om hvem kvinnen kan være, men avdøde er ikke formelt identifisert. Pårørende er ikke varslet.

- Vi fikk melding fra AMK om at en turgåer hadde funnet kvinnen død. Ut fra omstendighetene anser vi dette som et mistenkelig dødsfall, sier operasjonsleder Tom Sandberg i Øst politidistrikt til Dagbladet.

Det er ingen ytre tegn til at kvinnen er utsatt for noe kriminelt. Årsaken til at dødsfallet blir ansett som mistenkelig er at kvinnen ble funnet alene og ute, opplyser politiet.

- Avdøde er kjørt til rettsmedisinsk for obduksjon. Politiet som var på stedet har foretatt åstedsundersøkelse, og oppretter sak på forholdet, sier Sandberg.

Han sier politiet ikke er kjent med at noen personer som kan være kvinnen er meldt savnet i distriktet. Turgåeren som fant kvinnen vil bli avhørt.

- Nå venter vi på en foreløpig obduksjonsrapport, som vi håper kan gi klarhet i dødsårsaken, sier Sandberg.


Dagbladet kommer med mer.

E18: Ikke bombe under forvrengt bil

Det var ingen bombe eller sprengstoff under den forvrengte og ødelagte bilen på en parkeringsplass langs E18 ved Langangen i Porsgrunn søndag. Bilen ble ødelagt av gass, som eksploderte ved et uhell, opplyser Rolf Staulen i Sør-Øst politidistrikt til Dagbladet mandag ettermiddag.

Han er jourhavende leder for etterforskning i Telemark. Bombegruppa fra Oslo-politiet undersøkte den ødelagte bilen søndag ettermiddag og kveld ved den sterkt trafikkerte E18-strekningen.

- Bileieren var aleine i bilen da han satte den fra seg, og han var ute av bilen da det eksploderte. Han hadde kommet seg et stykke unna ved egen hjelp, og er tatt hånd om av helsevesenet, sier politiets etterforskningsleder.

Politiet ble varslet om bilen litt etter klokka 13 søndag.

En bil som sto parkert i nærheten fikk mindre skader. Ingen andre personer enn eieren av den ødelagte bilen ble skadd.


Marthe Ihle og Nicolai Eriksen

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi betaler inntil 10 000 kroner for nyhetstips.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 eller ring 2400 0000.

Vi svarer alle tipsere og belønner månedens beste tipsere. De beste nyhetstipsene betales med 10 000,- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.