Nyhetsstudio

Liberalerna sier ja til å støtte Löfven

Et flertall i Liberalerna sier ja til å støtte Socialdemokraternas leder Stefan Löfven som statsminister.

Det opplyste Liberalernas partileder Jan Björklund lørdag ettermiddag.

(NTB)

Studioet fortsetter under annonsen

Bilbombeangrep mot politiskole i Bogota

Minst fem personer er drept og ti såret i et bilbombeangrep mot politiakademiet i Bogota, opplyser ordføreren i Colombias hovedstad.

Flere omkringliggende bygninger skal ha blitt rammet av bomben ved den nasjonale politihøyskolen General Santander sør i Bogota torsdag.

Området evakueres i frykt for at det skal eksplodere enda en bombe, melder reportere i området.

(NTB)

- Etterforsker mulig brannstiftelse ved boligen til Tor Mikkel Wara

Dagbladet får bekreftet at politiet torsdag ettermiddag er på stedet etter melding om branntilløp i noen søppelkasser utenfor justisministerens bolig.

Filter Nyheter melder at politiet har åpnet etterforskning.

- PST har overtatt etterforskningen, bekrefter Martin Bernsen, seniorrådgiver i PST, overfor Dagbladet klokka 17.15.

- Vi er allerede i gang med en etterforskning ved en tidligere hendelse, og det er naturlig å undersøke om det er en sammenheng, sier Bernsen.

Det er bare en drøy måned siden justisminister Wara (Frp) meldte fra om trusler etter at veggen på huset hans ble tagget med ordet «rasisit». I tillegg ble bilen tagget med tegning av et hakekors og ordet «rasist». I tillegg hang en hyssing ut av bensintanken på bilen.

Wara fortalte da at han syntes det hele føltes veldig ubehagelig.

- Jeg kan bekrefte at vi er på stedet, sier Arne Kaspersen, vaktleder ved Kriminalvakta, til Dagbladet torsdag ettermiddag.

Brannen i søppelkassa skal ha blitt slukket av brannvesenet.

Klokka 17.00 torsdag opplyser operasjonsleder Rune Ullsand overfor Dagbladet at politiet sikrer tekniske spor på stedet og avhører vitner. Saken etterforskes videre.

Dagbladet har vært i kontakt med Justisdepartementet, som ikke ønsker å kommentere saken. De henviser til politiet og PST.

Dagbladet følger saken.

Foto: Ole Kristian Bjellaanes/NTB Scanpix

Justisminister Wara om truslene: - En trussel og et angrep på demokratiet

Justisminister Wara om truslene: - En trussel og et angrep på demokratiet

dagbladet.no

Død person funnet i forbindelse med rivingsarbeid

En død person ble torsdag funnet i et bygg i Sandnes der det pågår rivingsarbeider. Politiet gjør undersøkelser på stedet, melder Stavanger Aftenblad.

- Vi er på stedet og foretar åstedsundersøkelse. På nåværende tidspunkt kan jeg ikke utgi ytterligere informasjon, sier operasjonsleder Helen Rygg Ims i Sør-Vest politidistrikt til Dagbladet.

Politiet fikk melding om dette klokken 13.11 i dag, opplyser politiet i en pressemeding.

- Politiet har på nåværende tidspunkt ikke bekreftet informasjon om hvem denne personen er, sier Lone Wickstrøm, avsnittsleder på personseksjonen i Sør-Vest politidistrikt, i pressemeldingen.

Politiet opplyser at de var raskt på stedet, og det gjennomføres nå kriminaltekniske undersøkelser.

- Politiet etterforsker dette som et mistenkelig dødsfall, og vi er også i gang med taktisk etterforskning av saken, sier Wickstrøm.

Huset var ubebodd, og det ble gjennomført renovering på stedet, skriver politiet.

RIVNINGSARBEIDER: Liket ble funnet under renovering på denne adressen i Sandnes, ifølge Stavanger Aftenblad. Foto: Google Street View

Lastebil med tømmer veltet

En lastebil med tømmer skal ha kjørt i grøfta og veltet som følge av et sammenstøt med en personbil. Det opplyser politiet i Innlandet på Twitter ved 15.45-tiden.

Nødetatene er på vei til stedet.

Snøskred i Geiranger - ingen observasjoner av biler

Hovedredningssentralen Sør-Norge meldte like før klokka 15 om et snøskred over Fylkesvei 63 i Geiranger.

Like før klokka 16 opplyste Hovedredningssentralen at det kan være en eller to biler i skredet. Det snør tett i området, og er vanskelige forhold.

- Det er ukjent om personer er skredtatt, melder sentralen på Twitter.

Like før klokka 17 opplyser politiet at lokalt mannskap ikke har observert biler i skredet.

- Men det er uoversiktelig og umulig å utelukke. Vi jobber med å få søksutstyr og mannskap til området.

Seineste meldingen er at redningsmannskapene blir fraktet med båt, og at redningshelikopteret avventer på grunn av snøværet.

- Ingen er meldt savnet i området.

Politiet opplyser også om at skredet er ca. 100 meter bredt og 5 meter høyt, men at det ikke har gått ned i sjøen.

Veien mellom Geiranger og Eidsdal er helt stengt som følge av raset. Karl Øyvind Hjelle har utsikt til stedet hvor raset gikk.

- Det er snøkaos og nesten null sikt her nå. Raset er ikke så stort, men det har gått over veien og ned mot fjorden, sier Hjelle.

Foto: Willy Fredheim

Bombeeksperter søker gjennom Nairobi-hotell

Kenyanske sikkerhetsstyrker med bombehunder søker gjennom hotellkomplekset i Nairobi der minst 21 personer ble drept tirsdag.

- Vi er sikre på at det ikke er flere mennesker der inne, men i situasjoner som dette er man ikke ferdig før alt er gjennomsøkt, opplyser en politikilde til nyhetsbyrået AFP torsdag.

Alle bygninger sikret etter terrorangrepet i Nairobi

Alle bygninger sikret etter terrorangrepet i Nairobi

dagbladet.no

Fortsatt uavklart for 14-åring

Tilstanden er fortsatt uavklart for en 14 år gammel gutt som ble skadd under lek ved en elv i Lillehammer onsdag kveld, melder NTB.

Ulykken skjedde i et boligområde i Lillehammer sentrum i 18.30-tiden, og ambulansepersonell som kom til stedet, satte i gang gjenoppliving.

Facebook stenger hundrevis av russiske sider

Facebook opplyser at de har stengt hundrevis av russisk-tilknyttede sider, grupper og kontoer som ifølge nettgiganten driver aktiv spredning av falske nyheter.

Hareide: Kan være min siste dag som partileder

KrF-leder Knut Arild Hareide sier det er åpent hva som skjer på partiets landsstyremøte, men vedgår at dette er en spesiell dag for ham.

- Dette kan bli min siste dag som partileder, sier Hareide til pressekorpset på vei inn til møtet.

(NTB)

Lik av skutt mann funnet

Liket av en skutt hvit mann er funnet i et område i Burkina Faso der jihadister har utført angrep i det siste. Trolig er det en canadier som har vært savnet, melder AFP.

Canadieren ble bortført av en gruppe på rundt ti væpnede menn i et område ved grensa til Niger tirsdag. Canadiske myndigheter opplyser at han er funnet død.

Mina Janssen, Ralf Lofstad, Audun Hageskal og Marthe Ihle

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi betaler inntil 10 000 kroner for nyhetstips.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 eller ring 2400 0000.

Vi svarer alle tipsere og belønner månedens beste tipsere. De beste nyhetstipsene betales med 10 000,- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.