Nyhetsstudio

Ikke livstruende for knivstukket mann i Alta

Mannen i 20-åra som ble knivstukket natt til søndag på en privat adresse i Alta er ikke livstruende skadd.

Det forteller operasjonsleder Eirik Pedersen i Finnmark politidistrikt til NTB.

- Han befinner seg på helsesenteret i Alta, og er under behandling. Det er snakk om skader i en arm og i overkroppen, men det er ikke fare for livet.

Politiet i Finnmark fikk søndag morgen melding om at en mann var knivstukket på en adresse i Alta.

Bevæpnet politi dro til stedet, der de fort fant ut at mannen var påført flere knivstikk, og iverksatte livreddende tiltak, opplyste operasjonsleder Svein Erik Jacobsen i Finnmark politidistrikt til Dagbladet i morgentimene.

En kvinne er pågrepet. I tillegg er flere andre personer som oppholdt seg på adressen brakt inn av politiet som vitner. Politiet har kontroll på kniven de mener er brukt, og det skal ha vært totalt seks personer i boligen da angrepet skjedde, skriver NTB.

Jacobsen bekrefter overfor Dagbladet at begge de involverte tidligere er nevnt i politiets arkiver, og «vanker i et rusbelagt miljø». Begge er i 20-åra.

- Vi regner med å sette i gang med samtaler og avhør på morgenkvisten. Da vil vi få en bedre oversikt over foranledningen for knivstikkingen, sier
Jacobsen til Dagbladet.

Dagbladet følger saken.

Studioet fortsetter under annonsen

Håper å nå Julen (2) i dag

Redningsarbeidere jobber nå med å grave de siste metrene for å komme fram til brønnen der to år gamle Julen falt ned søndag for halvannen uke siden.

Brønnen er rundt 100 meter dyp og for smal til at redningsmannskaper har kunnet ta seg ned.

Tirsdag morgen begynte redningsmannskapene å grave seg horisontalt mot brønnen der Julen (2) falt ned for over en uke siden. I løpet av natta ble redningsmannskapene ferdige med å grave tunnelen som går parallelt med brønnen der den lille gutten falt ned forrige søndag, ifølge lokalavisa i Malaga Diario el Sur.

Redningsmannskapet beregnet tirsdag at resten av arbeidet med å nå fram til Julen (2) ville ta seks timer, men arbeidet har igjen tatt enda lenger tid en beregnet.

Redningsarbeidet er blitt forsinket flere ganger. Mannskapet har under boringsarbeidet støtt på områder med veldig hard stein som har gjort redningsarbeidet enda mer vanskelig.

Mangler åtte meter: Jobber på spreng for å grave seg fram til Julen (2)

Mangler åtte meter: Jobber på spreng for å grave seg fram til Julen (2)

dagbladet.no

Mann (40) angrep syklister i Bergen

En 40 år gammel mann ble onsdag pågrepet i Bergen etter å ha gått til angrep på to syklister, og en kvinne som forsøkte å hjelpe de to syklistene.

Det forteller operasjonsleder Terje Magnussen i Vest politidistrikt til Dagbladet.

Politiet fikk melding om hendelsen i 08.30-tida, som fant sted på Lidohjørnet i Bergen sentrum. Ingen skal være skadet.

- Det ser ut til at mistenke har gått til angrep på helt tilfeldige personer, helt uprovosert, sier Magnussen til Dagbladet.

Kvinnen som ble angrepet, også 40 år gammel, gikk mellom og forsøkte å stanse angrepet på de to syklistene.

Den 40 år gamle mannen som er pågrepet, er kjent av politiet. Et vitne fulgte etter 40-åringen da han dro fra stedet.

Han ble pågrepet ute på Nordnes.

700 utmeldinger i KrF siden torsdag

700 personer har meldt seg ut av Kristelig Folkeparti siden partiet ble enig med Venstre, Høyre og Fremskrittspartiet om en regjeringsplattform sist torsdag.

Det bekrefter KrFs partikontor overfor NTB. I samme tidsrom har partiet fått 300 innmeldinger.

Bevegelsene i medlemsmassen var imidlertid større før jul.

Omkring 1.000 personer meldte seg inn og 1.400 ut etter det ekstraordinære landsmøtet 2. november, da partiets retningsvalg ble avgjort.

Etter den nå avgåtte partilederen Knut Arild Hareides tale om retningsvalget 28. september i fjor opplevde partiet 2.777 innmeldinger og 1.777 utmeldinger. Hareide anbefalte som kjent KrF å søke samarbeid med Arbeiderpartiet og Senterpartiet.

KrFs medlemstall var ved årsskiftet 23.802.

NTB

Foto: NTB Scanpix

Ropstad fikk regnbueflagget: - Det er klart jeg er engstelig

Ropstad fikk regnbueflagget: - Det er klart jeg er engstelig

dagbladet.no

Politiet starter søk i Langvannet


Dykkerne vil søke på dagtid i dag, og etter planen også de to neste dagene, melder Øst politidistrikt i en pressemelding.

- Vi søker ikke etter Anne-Elisabeth Hagen i Langvannet, men etter relevante spor som kan knyttes til saken, opplyser Politioverbetjent Christian Berge.

Anne- Elisabeth Hagen (68) har vært savnet siden 31. oktober. Millionærfrua har antas å være kidnappet.

Knappe 12 uker har gått siden hun forsvant fra sitt hjem på Fjellhamar i Lørenskog.

Langvannet grenser til familien Hagens eiendom, og politiet anser derfor deler av vannet som en utvidet del av åstedet det er naturlig å undersøke nærmere.

Søket gjennomføres av dykkere fra Oslo brann- og redningsetat.

Tips i kidnappingssaken: Observerte fiskere med telelinse

Tips i kidnappingssaken: Observerte fiskere med telelinse

dagbladet.no

Taxisjåfører i Madrid protesterer

Onsdag morgen fortsetter spanske taxisjåfører i Madrid demonstrasjonene mot private drosjeselskaper som tilbyr billigere tjenester gjennom mobilapper.

Taxisjåførene mener de opplever en urettferdig konkurranse fra en uregulert sektor, ifølge El Pais.

Protestene har pågått i flere dager etter at bransjeforeningene og regionale myndigheter ikke klarte å bli enige om en strengere regulering for online-taxiselskaper som Uber og Cabify.


Saken oppdateres.

Alarm om farlige havstrømmer i ferieparadis

Myndighetene på Maldivene går ut med en advarsel etter at flere turister har druknet den siste tida. Et nygift par fra Filippinene er blant personene som har druknet grunnet kraftige understrømmer. Det melder nyhetsstedet Rappler.

Alle reiseoperatører blir oppfordret til å advare reisende om faren.

Kraftige understrømmer forårsaket av en monsun fra nord-øst får skylda for drukningsulykkene.

Rundt 1,4 millioner turister besøker Maldivene hvert år. Ifølge offisielle kilder druknet 31 personer i 2017.


Foto: NTB Scanpix

Lesja: Brann i enebolig

Politiet melder onsdag morgen om kraftig røykutvikling fra en enebolig i Lesja i Oppland.

Nødetatene har tatt seg inn gjennom et vindu, opplyser operasjonsleder Sidsel Svarstad til NTB. Politiet melder at de har fått med en beboer, som ikke er på stedet. Det skal heller ikke være flere i boligen.

- Det er åpne flammer på stedet, opplyser Svarstad overfor Dagbladet rett før klokka 07.

Slukningsarbeid pågår. Politiet melder også om noe redusert framkommelighet på stedet, da utrykningskjøretøy står i veien.

Mot valg i Thailand

Kongen av Thailand har utstedt et kongelig dekret som godkjenner avholdelse av det første valget i landet siden kuppet i 2014. Dato for valget er ikke oppgitt.

Regjeringshæren i Thailand grep makten i et kupp i mai 2014 og har siden styrt med hard hånd. Prayut Chan-o-cha, som militærjuntaen i Thailand har plassert i posten som statsminister, har lovet å holde valg, men det er blitt utsatt flere ganger.

Onsdag opplyser kongepalasset i Thailand at kongen har godkjent avholdelse av valget og at dato vil bli opplyst om kort tid.

(NTB)

Foto: AP

Slagsmål på Oslo S

Oslopolitiet melder at vektere har anholdt en person på Oslo S. Han har slått ned to andre menn.

Sistnevnte er lettere skadd, og kjørt til legevakt.

Putin og Erdogan i Syria-samtaler

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan og hans russiske motpart Vladimir Putin møtes onsdag i Moskva. Tyrkia er opptatt av en såkalt sikker sone nord i Syria.

De to landene spiller sentrale roller i det krigsherjede landet, men lederne representerer hver sin side i konflikten. Russland har sammen med Iran støttet den syriske regjeringen, mens Tyrkia har stilt seg bak opprørsgrupper i kampen mot president Bashar al-Assads styrker.

Til tross for dette har Putin og Erdogan jobbet tett sammen for å finne en politisk løsning på den sju år lange konflikten. Russland og Tyrkia er blitt enige om å koordinere bakkeoperasjoner i Syria etter president Donald Trump overraskende melding om at han trekker de amerikanske styrkene ut av landet.

(NTB)

Foto: Alexei Druzjinin/NTB Scanpix

Karin Madshus

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi betaler inntil 10 000 kroner for nyhetstips.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 eller ring 2400 0000.

Vi svarer alle tipsere og belønner månedens beste tipsere. De beste nyhetstipsene betales med 10 000,- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.