Annonse

Nyhetsstudio

Person til sykehus etter trafikkulykke

Politiet i Øst melder torsdag morgen om en trafikkulykke mellom to biler i Moss.

- Skal være store materielle skader, skriver politiet.

De opplyser seinere at en person sitter fastklemt, men er bevisst.

15 minutter seinere melder politiet at personen er frigjort. Vedkommende fraktes til sykehus med ukjent skadeomfang.

Annonse

New York: To politibetjenter drept

En politibetjent er skutt og drept og en annen er alvorlig skadd i New York. De to rykket ut til voldsepisode i en bolig i nabolaget Harlem fredag kveld.

En mistenkt person ble også drept i skuddvekslingen, opplyser en polititjenestemann til nyhetsbyrået AP.

Politiet fikk melding klokken 17 fra en mor som trengte hjelp med sin sønn. Tre betjenter rykket ut til leiligheten i Harlem.

Da de to betjentene gikk inn i et rom for å snakke med sønnen, ble det løsnet skudd, opplyser politikilden.

New Yorks ordfører Eric Adams var på sykehuset hvor betjentene ble fraktet etter skytingen og ble oppdatert om hendelsen, melder han på Twitter.

Det er tredje gang på fire dager at betjenter er blitt skutt på i New York. Sist gang en politibetjent ble skutt og drept i byen var i september 2019.

(NTB)

Politipatrulje forbikjørt av snøscooter

Da en politipatrulje i Balsfjord i Troms ble forbikjørt av en snøscooter på en vei i nærheten av Storsteinnes, ante de uråd.

Politipatruljen fulgte deretter scootersporene til et hus hvor de traff på den mistenkte føreren, skriver Troms politidistrikt på Twitter natt til lørdag.

Ikke overraskende viste det seg at mannen var alkoholpåvirket, og han ble derfor pågrepet og fremstilt for å ta blodprøve.

(NTB)

Annonse

Brasil utsetter karnevalsparader

Rio de Janeiro og São Paulo utsetter sambaskolenes karnevalsparader på grunn av økningen i smittetallene, opplyser myndighetene i de to brasilianske byene.

Paradene, som regnes som høydepunktet av karnevalsfestlighetene og som er ledet av byenes sambaskoler, skulle opprinnelig arrangeres i slutten av februar.

Planen er i stedet å gjennomføre dem slutten av i april, ifølge en felles uttalelse fra byene med henvisning til pandemien og «behovet for å redde liv».

– Beslutningen ble tatt med respekt for den nåværende situasjonen i Brasil og behovet for, på dette tidspunktet, for å bevare liv og gå sammen for å øke vaksinasjonsgraden i hele landet, heter det i uttalelsen.

(NTB)

Ny smitterekord

Det siste døgnet er det registrert 24.958 coronasmittede i Norge. Det er 12.598 flere enn samme dag i forrige uke.

De siste sju dagene er det i snitt registrert 14.328 coronasmittede per dag.

Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 8.773, så trenden er stigende.

Noe av den voldsomme økningen skyldes en rutineomlegging i rapporteringen inn til Meldingssystem for smittsomme sykdommer (MSIS).

Det gjør at det kan komme etterregistrering av smittetilfeller fra lørdag 15. januar på mellom 5.000-8.000 tilfeller, melder Folkehelseinstituttet. Døgnantallet kan dermed være noe misvisende.

Fredag var 230 koronapasienter innlagt på sykehus. Det var 19 færre enn dagen før.

66 av pasientene ligger på intensivavdeling, og av dem får 46 respiratorbehandling. Det er fire færre på intensiv og fem færre på respirator sammenlignet med dagen før, ifølge Helsedirektoratets oversikt.

I alt har 596.613 personer nå testet positivt for corona i Norge, ifølge Folkehelseinstituttet.

Til sammen er 1.414 coronasmittede personer døde i Norge siden mars 2020, viser foreløpige tall. Forrige døgnrekord for Norge var 21. januar 2022. Da ble det registrert 16.877 smittede.

(NTB)

Annonse

Planla ekstreme tiltak

Tidligere president Donald Trump laget utkast til en ordre til Pentagon om å beslaglegge valgautomater etter nederlaget i valget i 2020, skriver Politico.

Utkastet er skrevet få uker etter valgnederlaget og er frigitt av USAs nasjonalarkiv i forbindelse med granskingen av stormingen av kongressbygningen for ett år siden.

Dokumentet fremhever de ekstreme tiltakene Trump vurderte for å beholde makten mot flertallet av velgernes vilje, skriver Politico. Politikknettstedet har fått tilgang til et dokument og et utkast til en ordre kalt «Remarks on National Healing».

Det er datert 16. desember 2020 og tar til orde for å opprette et råd som skulle reise tiltale for alle svindelanklager som oppsto på grunn av beslagene. Men ordren ble aldri signert.

(NTB)