Annonse

Nyhetsstudio

Oslo: 1 av 9 i karantene siden juni

Ifølge tall fra Helseetaten er det nå rundt 1 av 9 personer i Oslo som har blitt plassert i karantene som nærkontakt siden i sommer, skriver Nettavisen.

- Fra 1. juni har vi registrert 77 217 nærkontakter som har blitt satt i karantene i Oslo, sier Kjartan Sverdrup Dall-Larsen i Helseetaten til Nettavisen.

Ifølge Oslo kommunes egne tall er det siden 1. juni registrert drøyt 12 700 personer med covid-19-smitte. Det betyr at hver smittede i snitt har utløst karantene for seks personer.

Annonse

NRK: Privatfly til Taliban kostet 3,5 millioner

Knutbypastoren, Helge Fossmo, løslatt

Pastoren i Knutby som i 2004 ble dømt til livstid i fengsel for medvirkning til drap og drapsforsøk, Helge Fossmo, er løslatt etter 18 år i fengsel.

En domstol i Örebro reduserte i 2019 livstidsdommen til 26 års fengsel, noe som innebar at han ville bli prøveløslatt etter 18 år.

Det er hans advokat Anton Strand som sier til Expressen at Fossmo kunne gå ut til et liv som fri mann.

Fossmo var pastor i en menighet i Knutby i Sverige. Han ble pågrepet etter at hans kone Alexandra i 2004 ble funnet drept i deres hjem og en annen mann, Daniel Linde, ble funnet alvorlig såret i nabohuset.

En annen kvinne, Sara Svensson, erkjente drapet, men Fossmo ble funnet skyldig i medvirkning til drap og drapsforsøk. Først to år senere innrømmet han at han var involvert i voldshandlingene.

(©NTB)

Annonse
Frp vil vite prisen på Taliban-besøk
Foto: NTB

Frp vil vite prisen på Taliban-besøk

Frp-leder Sylvi Listhaug krever svar fra regjeringen på hvor mye Talibans besøk i Norge koster skattebetalerne.

- I tillegg til at folk er rasende over at regjeringen inviterer Taliban til Norge reagerer folk kraftig på at vi, norske skattebetalere, finansierer luksustransport til Norge med privatfly, skriver Listhaug i en skriftlig kommentar.

Hun krever å få vite hvor mye besøket koster.

- Da snakker vi alt inkludert: planlegging, sikkerhetsoppbud, reise og opphold, sier Frp-lederen.

Hun mener for øvrig at det er naivt av myndighetene å tro at det hjelper å gå i dialog med Taliban.

- At norske myndigheter tror det nytter å snakke med ekstreme islamister om menneskerettigheter og kvinners rettigheter er så naivt at det er som å tro på julenissen og påskeharen samtidig. Taliban stiller for øvrig med 15 menn og 0 kvinner. Det i seg selv sier det meste, sier Listhaug.

(NTB)

Dagbladet erfarer: Norges utenriksminister møter ikke Taliban

Utfallet av dagens møter vil trolig avgjøre på hvilket nivå resten av besøket vil foregå.

Det vil også påvirke hvem Taliban får møte de neste dagene, skriver NRK.

Dagbladet erfarer at det er utelukket at Taliban skal møtes med utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap).

UD kan foreløpig hverken bekrefte eller avkrefte dette, opplyser UDs pressekontakt til Dagbladet.

Annonse

Politiet: Ingen uønskede hendelser ved Soria Moria hotell

Søndag skal Taliban møte norske myndigheter, representanter for det internasjonale samfunn og andre afghanere med bakgrunn fra det sivile samfunn på Soria Moria hotell i Oslo.

Operasjonsleder Gjermund Stokkli i Oslo politidistrikt forteller at de har tilstrekkelig med ressurser til stede ved hotellet.

- Dette er et planlagt oppdrag, og ut ifra våre vurderinger om trusselnivå og -bilde har vi tilstrekkelig med ressurser på stedet til å ivareta sikkerheten, sier Stokkli til Dagbladet.

- Har det blitt rettet trusler mot Taliban eller hotellet i forbindelse med dette?

- Ikke som jeg er kjent med.

- Er dere forberedt på at det kan bli rettet trusler mot Taliban eller hoteller?

- Rutinemessig har vi utarbeidet en trusselvurdering i samarbeid med PST.

- Hvordan er dialogen deres med PST i forbindelse med møtet?

- Vi samarbeider alltid tett med PST i forbindelse med slike planlagte offentlige arrangementer. Samarbeidet er godt. Inntil videre har det gått stille og rolig for seg, og vi har ikke registrert noen uønskede hendelser.