Nyhetsstudio

Marlene Lundberg Holm

VG: Smitte påvist hos 70 utenlandske arbeidere i Vestnes:

Det er påvist coronavirus hos 70 utenlandske arbeidere i Vestnes kommune i Møre og Romsdal siden nyttår.

Kommuneoverlege Sabine Relling Bredeli opplyser til VG at samtlige av de smittede er utenlandske arbeidere som i hovedsak jobber på skipsverft i kommunen.

Hun sier arbeiderne testet positivt ved innreise til Norge i januar.

- Vi er en liten kommune med lite smitte, men det er ganske mange bedrifter i kommunen som er avhengige av utenlandsarbeidere, blant annet to større og to mindre verft. Vi har vært enige med næringslivet om hvordan det skulle håndteres, og det er ingen frykt selv om det er høye tall, sier Bredeli.

Vestnes kommune har 6532 innbyggere. (NTB)

Studioet fortsetter under annonsen

117 nye smittetilfeller i Oslo :

117 nye smittetilfeller er registrert i Oslo siste døgn.

Her er lista:

Donald Trump benåder 73 personer. I tillegg har han omgjort straffen til ytterligere 70 personer.

Her er lista.

Todd Boulanger
Abel Holtz
Representative Rick Renzi
Kenneth Kurson
Casey Urlacher
Carl Andrews Boggs
Jaime A. Davidson
James E. Johnson, Jr.
Tommaso Buti
Bill K. Kapri
Jawad A. Musa
Adriana Shayota
Glen Moss
Anthony Levandowski
Aviem Sella
Michael Liberty
Greg Reyes
Ferrell Damon Scott
Jerry Donnell Walden
Jeffrey Alan Conway
Benedict Olberding
Syrita Steib-Martin
Michael Ashley
Lou Hobbs
Matthew Antoine Canady
Mario Claiborne
Rodney Nakia Gibson
Tom Leroy Whitehurst
Monstsho Eugene Vernon
Luis Fernando Sicard
DeWayne Phelps
Isaac Nelson
Traie Tavares Kelly
Javier Gonzales
Eric Wesley Patton
Robert William Cawthon
Hal Knudson Mergler
Gary Evan Hendler
John Harold Wall
Steven Samuel Grantham
Clarence Olin Freeman
Fred Keith Alford
John Knock
Kenneth Charles Fragoso
Luis Gonzalez
Anthony DeJohn
Corvain Cooper
Way Quoe Long
Michael Pelletier
Craig Cesal
Darrell Frazier
Lavonne Roach
Blanca Virgen
Robert Francis
Brian Simmons
Derrick Smith
Raymond Hersman
David Barren
James Romans
Jonathon Braun
Michael Harris
Kyle Kimoto
Chalana McFarland
Eliyahu Weinstein

Oppdateres.

Viste seg på TV:

Den styrtrike kinesiske Alibaba-gründeren Jack Ma har vist seg offentlig for første gang på to måneder. Han deltok på statlig TV i et digitalt møte med lærere.

Ma har ikke vært sett offentlig siden han holdt en tale i Shanghai i slutten av oktober, der han anklaget kinesiske myndigheter for å hindre den teknologiske utviklingen.

Forsvinningen hans har fått stor oppmerksomhet, og det er blitt spekulert om hvorvidt han straffes av kinesiske myndigheter.

Onsdag viste han seg igjen på statlig TV i et digitalt møte med 100 lærere fra rundt om i landet.

- Vi møtes igjen etter at pandemien er over, sa han ifølge Global Times.

Jack Ma, her fotografert i 2018, har vist seg igjen etter å ha vært forsvunnet fra offentligheten i to måneder. Foto: Ng Han Guan / AP / NTB

Morgennytt:


Trump skal ha diskutert å starte nytt parti
President Donald Trump har diskutert muligheten for å starte et nytt parti med flere personer de siste dagene, melder flere amerikanske medier.

Trump kommer til å benåde Bannon, ifølge CNN
Trump har bestemt seg for å benåde sin tidligere sjefstrateg Steve Bannon. Bannon er siktet for å ha svindlet til seg store summer fra kampanjen «We Build the Wall».

422 nye coronasmittede i Norge
Det siste døgnet er det registrert 422 coronasmittede i Norge. Det er 39 flere enn dagen før, men 290 færre enn samme dag i forrige uke.

CNN: Kommer til å benåde Bannon:

President Donald Trump har bestemt seg for å benåde sin tidligere sjefstrateg Steve Bannon, melder CNN og Bloomberg.

Bannon er, sammen med tre partnere, siktet for å ha svindlet til seg store summer fra kampanjen «We Build the Wall», der pengene skulle gå til bygging av grensemur mot Mexico.

Flere hundre tusen givere donerte til sammen 25 millioner dollar – over 220 millioner kroner – til kampanjen. Ifølge påtalemyndigheten havnet pengene rett i lomma til Bannon og partnerne.

Bannon ble pågrepet 20. august og løslatt mot en kausjon på 5 millioner dollar samme dag. Han nekter straffskyld.

Det er ventet at Trump benåder et hundretall personer før han trer ut av Det hvite hus onsdag. Blant dem han formentlig skal benåde, er hvitsnippforbrytere og rappere.

Natt til onsdag melder Reuters at rapperne Lil Wayne og Kodak Black har fått straffereduksjon av Trump.

Wayne (38), hvis egentlige navn er Dwayne Carter, erkjente seg i fjor skyldig i ulovlig våpenbesittelse. FBI rykket ut etter tips om at det var våpen og marihuana om bord rapperens privatfly 23. desember i 2019.

Black (23), hvis egentlige navn er Dieuson Octave, ble i fjor pågrepet for ulovlig besittelse av våpen.

Den endelige listen er foreløpig ikke offentliggjort.

- Politisk leiemord

- Politisk leiemord

dagbladet

Avis: Trump har diskutert å starte nytt parti:

President Donald Trump har diskutert muligheten for å starte et nytt parti med flere personer de siste dagene, sier kilder til Wall Street Journal.

Avisa understreker at det er uvisst om Trump virkelig mener alvor med planene. Det å starte et rivaliserende parti vil kreve mye innsats og vil møte stor motstand fra republikanerne. Tredjepartier har historisk sett slitt i USA.

Ifølge flere personer nær Trump har imidlertid muligheten for å stifte et parti med navnet «Patriotpartiet» vært noe presidenten har diskutert med rådgivere og andre i sin omgangskrets de siste dagene.

Det skjer mens forholdet mellom Trump og Det republikanske partiet har surnet etter kongressopprøret. Tirsdag sa senatslederen Mitch McConnell at Trump har skylda for den dødelige stormingen av Kongressen.

(NTB)

Youtube blokkerer Trump i en uke til:

Videotjenesten Youtube sperrer president Donald Trumps konto i ytterligere en uke på grunn av regelbrudd.

Trumps personlige Youtube-konto ble sperret etter det Youtube har omtalt som flere regelbrudd i kjølvannet av den voldelige kongresstormingen i Washington.

Youtube eies av Alphabet, Googles eierselskap. De varsler tirsdag at Trumps utestengelse gjelder i minst en uke til.

- Det gjøres på grunn av bekymring for den pågående risikoen for vold, heter det fra Alphabet ifølge Reuters.

Trump brukte for øvrig Youtube-kontoen til Det hvite hus for å legge ut en video med sin avskjedstale tirsdag.

(NTB)

Trump frigjør Russland-dokumenter:

President Donald Trump har gitt ordre om å frigjøre store mengder FBI-dokumenter knyttet til Russland-etterforskningen, som søkte å avdekke russisk innblanding i presidentvalget i 2016, skriver Reuters.

Opphevelsen av hemmeligstemplingen av dokumentene er blant det siste Trump gjør ved embetet, før han trekker seg tilbake til Florida allerede i morgen.

Amerikansk etterretning har bekreftet at Russland forsøkte å påvirke valget i Trumps favør, noe han selv benekter. Han har brukt ord som «heksejakt» og «bløff» om etterforskningen.

Guatemala sender tilbake tusener av migranter:

Guatemalske myndigheter har sendt tilbake tusener av honduranske migranter som hadde blitt stanset av politi og soldater på vei til USA.

Gruppen med migranter, som det har blitt anslått var på rundt 4000, ble brutt opp av sikkerhetsstyrker i den guatemalske landsbyen Vada Hondo.

Mange av dem har blitt returnert til grensebyen El Florido mellom Honduras og Guatemala. Mexico, som migrantene fra Mellom-Amerika må passere for å komme seg til USA, stengte grensen for migrantene og har sendt busser for å hjelpe dem hjem.

Gruppen ble stanset på lørdag i Vada Hondo i sørøstlige Guatemala, der de ventet på å komme seg videre. De sov utendørs og blokkerte en hovedvei, noe som skapte trafikkaos.

På mandag slo politiet til etter en dialog med migrantene som ikke ga resultater. Det ble brukt tåregass for å bryte opp folkemengden og klargjøre veien, og flere migranter og politifolk ble skadd i sammenstøtene.

Migrantene, som reiser nordover i håp om bedre vilkår for dem i USA under påtroppende president Joe Biden, reiser fra fattigdom, vold og arbeidsløshet i Mellom-Amerika.

(NTB)

422 nye coronasmittede siste døgn:

Det siste døgnet er det registrert 422 coronasmittede i Norge. Det er 39 flere enn dagen før, men 290 færre enn samme dag i forrige uke.

I alt var det ved midnatt natt til onsdag registrert 59 456 coronasmittede personer her i landet, viser foreløpige tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

De siste sju dagene er det registrert til sammen 2841 nye smittetilfeller i Norge. 3,1 million personer er til nå testet for coronavirus her i landet.

132 coronapasienter var tirsdag innlagt på sykehus. Det var 21 færre enn dagen før.

Til sammen er 525 coronasmittede personer døde i Norge siden mars, viser foreløpige tall. Om pasientene har dødd av eller med covid-19, er ikke alltid mulig å slå fast.

64,8 prosent av alle døde har fylt 80 år. I aldersgruppen under 50 år er det meldt om ni dødsfall i Norge.

(NTB)

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi belønner månedens beste tipsere.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi belønner månedens beste tipsere.- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.