Annonse

Nyhetsstudio

Utbruddet på byggeplass: Totalt 37 testet positivt

Onsdag kveld kom nyheten om et større smitteutbrudd på en byggeplass i Oslo. Da var 34 personer bekreftet smittet og 146 satt i karantene. Sent onsdag kveld kom beskjeden om at ytterligere tre personer har testet positivt for covid-19. Altså er 37 personer bekreftet smittet.

Det bekrefter prosjekt- og utbyggingsdirektør Trond Erik Sveen hos Aspelin Ramm, som er byggherre for prosjektet, overfor Dagbladet torsdag formiddag.

- I går kveld fikk vi informasjon om at ytterligere tre personer har testet positivt i forbindelse med test nummer to. De aktuelle personene har vært i karantene, så dermed har de ikke vært i kontakt med andre etter at karantenetiden inntraff, skriver han i en e-post til Dagbladet.

Flere på byggeplassen har bosted i Nordre Follo, skrev NTB i går. Kommunen har foreløpig 69 tilfeller at den britiske mutasjonen av coronaviruset.

- Det er klart vi er bekymret for at dette kan være den engelske mutasjonen, da det er så mange som er smittet, sier Sveen.

Les mer her:

Les hele saken

Totalt 37 smittet etter utbrudd på byggeplass

Annonse

Sverige: Bil har kjørt inn i syklister

En bil har kjørt inn i flere syklister i Nora kommune i Sverige, melder en rekke medier, deriblant Expressen, Ekot (Sveriges «Dagsnytt») og Aftonbladet.

Ifølge SVT er rundt 20 syklister påkjørt. Ifølge lokalavisa Nerikes-Allehanda (NA) opplyser politiet at to er alvorlig skadd.

Flere ambulanser og et legehelikopter er sendt til stedet, i tillegg til politi og brannvesen. Ifølge NA befinner den mistenkte sjåføren seg på åstedet.

Nora ligger nordøst for Örebro i Västmanland, omtrent midt mellom Stockholm og norskegrensa. Påkjørselen har skjedd på en mindre vei i nærheten av grenda Järle, ifølge Ekot.

Annonse

T-banen står i Nydalen etter hendelse

Nødetatene har rykket ut til Nydalen T-banestasjon i Oslo etter en hendelse.

Inntil videre kjører T-banen ikke forbi stasjonen, skriver politiet på Twitter.

De viser til Ruter og Sporveien for informasjon om hvordan hendelsen påvirker T-banetrafikken.

- Det har vært en hendelse som har ført til stans i trafikken. Vi vet ikke hvor lenge det vil være stengt, men det jobbes på stedet, opplyser Ruters pressetalsperson Øystein Dahl Johansen til Dagbladet.

Nydalen ligger langs T-baneringen i Oslo, og en stans berører flere linjer. Den har også midstilt perrong, og inntil videre er trafikken i begge retninger berørt.

Annonse

E6 Nord-Fron: Tunnel stengt

E6 Teigkamptunnelen i Nord-Fron i Gudbrandsdalen i Innlandet er stengt i begge retninger.

- Entreprenør er på stedet for å jage vekk et rådyr i området, skriver Vegtrafikksentralen på Twitter.

Omkjøring er skiltet.

Annonse