Nyhetsstudio

Mina Ridder-Nielsen Janssen

To pågrepet utenfor Det hvite hus:

Søndag ettermiddag lokal tid ble en mann og en kvinne pågrepet av Secret Service utenfor Det hvite hus i Washington D.C.

Det skriver NBC4 Washington.

Ifølge kanalen ønsket de pågrepne å snakke med president Joe Biden, og hatt med seg et brev som de ønsket å gi presidenten.

Ifølge kanalen ble de to pågrepet fordi de var i besittelse av åpen. Secret Service beskriver situasjonen som «udramatisk» og understreker at personene ikke utgjorde noen fare for Secret Service-agentene.

Studioet fortsetter under annonsen

Strammer kraftig inn i Kristiansand:

I Kristiansand stenger restauranter, barer og treningssentre mandag kveld, ifølge NRK. Arrangementer forbys, og man kan maks ha fem personer på besøk.

Formannskapet har mandag møte for å diskutere coronasituasjonen i Kristiansand. Folkehelseinstituttet (FHI) har anbefalt kommmunen å slå ned oppblomstringen av coronaviruset raskt.

Flere nabokommuner, deriblant Vennesla, strammer også kraftig inn.

Coronaviruset inntok Kristiansand mot slutten av februar, og 414 personer ble smittet i løpet av årets andre måned, skriver NRK.

Nå har hvert fjerde smittetilfelle i Kristiansand ukjent smittekilde.

STRAMMER INN: Det er økende coronasmitte på Sørlandet, som her i Kristiansand. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Trafikkutfordringer etter ulykke:

Sør-Øst politidistrikt melder på Twitter at et vogntog har kjørt seg fast i nordgående retning på E18 mellom Stokke og Sem.

- Store trafikale problemer. Vi er på stedet, skriver politiet på Twitter.

Dagens nyheter :


Stadig flere blir coronainnlagt
Mandag var 102 coronasmittede pasienter innlagt på sykehus i Norge.

Sarkozy funnet skyldig i korrupsjon
Påtalemyndigheten har bedt om fire års fengsel – to av dem ubetinget – for Frankrikes tidligere president.

Solberg reagerer på Molde-ordførerens utspill
Statsminister Erna Solberg kommenterer for første gang Høyre-ordfører Torgeir Dahl i Moldes kritikk av Oslos coronahåndtering.

Russisk gullhåp falt og brakk hånda
Denis Spitsov var en av de heteste medaljekandidatene på 15 kilometer fristil, men på dagens trening gikk det galt.

FBI kontaktet etter «UFO-observasjon»:

Da et passasjerfly fra American Airlines fløy fra Ohio til Arizona søndag forrige uke, ble pilotene angivelig vitne til en «langt sylinderformet gjenstand» kommende mot dem, ifølge CBS News.

Hva pilotene ble vitne til, er imidlertid ukjent.

Observasjonen ble beskrevet av pilotene som en kryssermissil, men det amerikanske forsvaret skal ikke ha gjennomført øvelser i området på det aktuelle tidspunktet.

Et nytt opptak, gjengitt av CBS News, avslører hvordan pilotene skal ha henvendt seg til flygeleder da de så den fremmede gjenstanden.

- Vi hadde nettopp noe rett over oss som ser ut som en lang sylinderformet gjenstand, som nesten ser ut som en kryssermissil-lignende greie som bevegde seg veldig raskt rett over oss, sa en av pilotene til flygelederen.

Flygelederen opplyste at de ikke har registrert noen uidentifiserte objekter i flyets oppgitte posisjon på sine overvåkingsverktøy.

Flyselskapet skal ha vært i kontakt med FBI i etterkant av hendelsen, ifølge Fox News. Etterretningstjenesten skal ha opplyst til kanalen at de var kjent med hendelsen.

- Selv om vår praksis verken er å bekrefte eller benekte etterforskning av hendelsen, så arbeider FBI kontinuerlig sammen med våre føderale, statlige og lokale partnere for å dele etterretning og beskytte offentligheten, skriver FBI-talsmann Frank Connor til kanalen.

Påvist seks tilfeller med brasil-variant:

Britiske helsemyndigheter varslet søndag at virusmutanten for første gang er påvist i landet.

Mutanten ble først oppdaget nord i Brasil og er tilsynelatende mer smittsom og mer motstandsdyktig mot vaksinene. Det er påvist tre tilfeller i Skottland og tre i England.

Helseminister Matt Hancock forteller at de har vært i kontakt med familiene til fem av dem.

- Vi setter pris på at de forstår alvoret i situasjonen, sier helseministeren.

En av de smittede har de ikke fått kontakt med. Det er iverksatt massetesting i South Gloucestershire som et føre-var-tiltak.

Han innledet pressekonferansen med å si at de nå har vaksinert 20 millioner mennesker i Storbritannia.

- Antall nye tilfeller er synkende. Det viser at vi må følge reglene. Vi kan ikke ødelegge dette nå, sier helseministeren.

Han påpeker også at det er færre dødsfall og færre sykehusinnleggelser, og understreker at de ser at vaksineringen fungerer.

Professor Jonathan Van-Tam viser til en ny studie som fastslår at Pfizer- og AstraZeneca-vaksinene reduserer alvorlig covid-19 hos pasienter over 70 år. Studien viser at en dose med vaksine reduserer risikoen for behov for sykehusbehandling med over 80 prosent.

- STOLT: Matt Hancock sier han er stolt etter vaksinenyheten. Foto: Matt Dunham / AFP / NTB

Medier: Skyting på skole i USA:

Flere amerikanske medier melder mandag kveld norsk tid om skyting på en skole i Arkansas.

Det lokale politiet bekrefter på Twitter at det har vært skyteepisode på Watson Capell Junior High i Pine Bluff i Arkansas i USA. Én student skal angivelig være skutt.

Ifølge ABC News ser politiet på hendelsen som en isolert hendelse, og resten av studentene skal være i sikkerhet.

Årsak til skytingen er foreløpig ukjent.

Varsler strengere tiltak i Vennesla:

Vennesla kommune ønsker å innføre flere strenge coronatiltak, deriblant skjenkestopp og forbud mot flere enn fem gjester i private hjem, ifølge Fedrelandsvennen.

En mulig forskrift vedtas formelt i et ekstraordinært møte i plan- og økonomiutvalget tirsdag.

- Vi håper at dette blir til å leve med, og understreker at tiltakene - om de vedtas tirsdag - vil gjelde i 14 dager, sier ordfører Nils Olav Larsen til avisa.

350 i karantene etter skoleutbrudd i Bergen:

350 personer er i karantene etter smitteutbruddet på Rothaugen skole i Bergen. I tillegg anbefaler kommunen husstandsmedlemmene å gå i ventekarantene.

Utbruddet ble meldt 26. februar, og nesten 120 elever og 19 lærere ble satt i karantene. Mandag melder Bergen kommune at antallet som nå er i karantene, er cirka 350 personer etter skoleutbruddet.

Kommunen skriver på sine nettsider at alle som har mottatt varsel fra smittesporingskontoret eller skolen, er pliktet til å gå i karantene.

- Siden det er mye mutantvirus i Bergen, anbefaler vi i tillegg husstandsmedlemmene å gå i ventekarantene inntil første prøvesvar fra nærkontakten foreligger, sier smittevernoverlege Frank van Betten i Bergen kommune.

(NTB)

Fengsles for ni tilfeller av blotting i Bergen:

En 24 år gammel mann ble mandag varetektsfengslet i fire uker for ni tilfeller av blotting i Bergen siden nyttår.

Mannen har erkjent straffskyld for sju av de ni tilfellene i siktelsen og nekter for de to øvrige, skriver Bergensavisen.

- Det er snakk om mange tilfeller, og etter vår vurdering er det stor fare for at det vil skje igjen dersom mannen ikke blir fengslet, sa politifullmektig Per Øyvind Valland til BA før mandagens fengslingsmøte i Bergen tingrett.

Mannen ble pågrepet natt til lørdag etter at politiet fikk fem meldinger om blotting på Danmarks plass i Bergen sentrum.

Også i januar ble 24-åringen pågrepet etter at det i løpet av kort tid ble meldt inn fem tilfeller av blotting i samme område.

Beskrivelsene fra flere av dem som ble utsatt for blottingen, var en mørkkledd mann med munnbind som befølte seg selv foran dem.

(NTB)

Nordlandssykehuset skjerper tiltakene:

Sykehuset skriver på Twitter at de strammer inn på besøksreglene som følge av smitteutbruddet i Bodø.

De nye reglene gjelder fra 2. mars til og med 14. mars.

Dette er de nye tiltakene:

Alle besøk skal avtales med avdelingen der pasienter oppholder seg før besøket.

Besøk kan kun mottas til alvorlig og/eller kritisk syke pasienter. Som hovedregel kan pasienten kun motta inntil 2 personer som besøkende under sitt opphold i sykehuset, men kun én av disse pr gang. I særlige tilfeller kan det avtales individuelle unntak fra hovedregelen.

Leverandører med nødvendig vareleveranse kan komme.

Kun pasienter som har krav på eller særskilt behov for ledsager, kan ta med denne inn i sykehuset. Dette gjelder barn, alvorlige syke pasienter, gravide til ultralyd, fødsel og på barsel, samt pasienter med fysiske eller psykiske handicap.

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi belønner månedens beste tipsere.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi belønner månedens beste tipsere.- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.