Annonse

Nyhetsstudio

Fauci: - Trump gjorde forferdelige ting mot meg
Foto: Saul Loeb / AFP / NTB

Fauci: - Trump gjorde forferdelige ting mot meg

I et lengre intervju med The Telegraph, snakker USAs smittevernsjef Anthony Fauci ut om sin tid i Trump-administrasjonen.

USAs avgåtte president skal ha kastet Fauci ut av pressekonferanser og kalt ham en «katastrofe» i samtaler med medarbeidere.

- Jeg prøvde å la vitenskapen lede politikken vår, men Trump la like mye vekt på anekdotiske ting, sier smittevernsjefen.

Anekdotiske bevis brukes ofte som motsetning til vitenskapelig bevis, som tar for seg konkret statistikk og lignende.

I intervjuet sier Fauci at «Trumps pseudovitenskap (noe som virker eller utgir seg for å være vitenskapelig, men ikke følger de anerkjente kriteriene, journ.anm.) og luftige konspirasjonsteorier» undergravde hans faktabaserte coronastrategi.

- Det førte til unødvendige og ubehagelige konflikter der jeg praktisk talt ble tvunget til å rette opp det han sa, noe som førte til at hans folk gikk mot meg, sier han.

Trump kom i munnhuggeri med Fauci en rekke ganger i løpet av sommeren og høsten 2020. Den avgåtte presidenten antydet også at han ville sparke Fauci etter presidentvalget, og takket blant annet velgere på et velgermøte om «rådet», da de ropte «Gi Fauci sparken».

Til slutt ble smittevernsjefen erstattet med den vitenskapelige rådgiveren Scott Atlas.

Fauci trekker fram særlig én hendelse overfor The Telegraph han reagerte kraftig med Trump som sjef.

- Han (Trump) tillot kommunikasjonsavdelingen i Det hvite hus å sende ut en liste til alle medier og TV-kanaler om alle feilene jeg hadde gjort, noe som bare var tull fordi det ikke stemte, sier han.

- Når jeg gikk offentlig ut og var uenig med ham, lot han forferdelige ting skje, sier Fauci i intervjuet.

Annonse

Libya: Beordrer arrestasjoner etter flomkatastrofen

Ukraina: Kommandøren for Russlands svartehavsflåte drept
Ukraina hevder å ha drept kommandøren for Russlands svartehavsflåte, Viktor Sokolov.

Ukraina: Kommandøren for Russlands svartehavsflåte drept

Ukraina hevder at kommandøren for Russlands svartehavsflåte, Viktor Sokolov, døde i et angrep mot flåtens hovedkvarter på Krim forrige uke.

- 30 - 40 offiserer ble drept, inkludert kommandøren for svartehavsflåten. Ytterligere 105 okkupanter ble såret. Hovedkvarteret er umulig å reparere, skriver Ukrainas spesialstyrker i sosiale medier.

Ukraina gjennomførte flere vellykkede angrep mot hovedkvarteret i Sevastopol på den annekterte Krim-halvøya fredag. Nyheten om kommandørens død er ikke bekreftet av uavhengige kilder.

Allerede i helga rapporte en rekke medier, deriblant Dagbladet, at flere høytstående russiske offisere, inkludert Sokolov, kan ha blitt drept i luftangrepet.

(NTB / Dagbladet)

Les hele saken

Forsvarstopper skal være drept

Annonse

Zelenskyj: Amerikanske stridsvogner har ankommet Ukraina

Den ukrainske presidenten Volodymyr Zelenskyj bekrefter at amerikanske Abrams-stridsvogner har ankommet Ukraina. Det melder NTB.

– Gode nyheter fra minister Umerov. Abrams er allerede i Ukraina og blir forberedt til å forsterke brigadene våre. Jeg er takknemlig for de allierte for at de innfrir forpliktelsene, skriver Zelenskyj i sosiale medier.

Under møtet med andre regjeringspersoner skal de også ha diskutert nattens angrep mot Odesa, samt forberedelser til vinteren, opplyser den ukrainske regjeringen på Telegram.

Ap-topper kritiske til oppvaskmetode
Partileder Jonas Gahr Støre og partisekretær Kjersti Stenseng var i dag i landsstyremøte. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet

Ap-topper kritiske til oppvaskmetode

Flere Ap-topper er kritiske til at det er Kjersti Stenseng, partikontoret og sentralstyret som skal lede evalueringen av partiets egen valgkamp.

– Da blir det bukken og havresekken. Partikontoret skal selvfølgelig være en del av det. Men at de som har vært arkitektene, skal lede det, det blir nesten selvevaluering, sier avtroppende Skien-ordfører Hedda Foss-Five (Ap) til Nationen.

Foss-Five har vært ordfører i 12 av de 24 årene hun har vært folkevalgt og etterlyser en krisekommisjon.

– Ap må tørre å la seg evaluere på en god måte. Det opplever jeg ikke at Ap tør nå.

Hun får støtte av blant annet landsstyremedlem Erik Skjervagen som ble gjenvalgt som ordfører i Fyresdal kommune for fjerde gang.

– Vi har aldri bedt om noe back up fra sentrale politikere. Det er kanskje nøkkelen, sier han til avisen.

(NTB)

Annonse