Nyhetsstudio

Johannes Theodor Fjeld

Nederlag for Trump i retten :

Høyesterett i USA avviser tidligere president Donald Trumps ønske om å ikke utlevere sine selvangivelser til påtalemyndigheten i New York. Det melder CNBC.

Avgjørelsen var enstemmig, skriver CNBC.

En føderal ankedomstol gå i fjor høst grønt lys til at påtalemyndigheten i New York kunne få innsyn i den daværende presidentens skattemeldinger.

Trumps advokater anket saken for å hindre statsadvokaten på Manhattan i å få innsyn i skattedokumenter som dekker en periode på åtte år.

Saken gjelder en omfattende finansetterforskning av Trump og hans firmaer, men detaljene om finansetterforskningen er ikke gjort offentlig.

Trumps advokater har argumentert med at begjæringen måtte avvises fordi den var for omfattende og var å regne som «politisk trakassering» fra påtalemyndigheten.

(Dagbladet/NTB)

Foto: AP Photo / Gerald Herbert / NTB
Studioet fortsetter under annonsen

Trump-støtte til moderat republikaner:

Tidligere president Donald Trump har for første gang gitt sin støtte til en tilhenger som stiller opp mot en republikaner som stemte mot ham i riksrettssaken.

Trump har gjort det klart at han søker gjengjeldelse mot republikanere som stemte mot ham, og lørdag ga han sin støtte til Max Miller som neste år stiller opp mot Anthony Gonzalez i Ohio. Han var en av de ti i Representantenes hus som stemte for å stille Trump for riksrett.

- Max Miller er en strålende person som har gjort en god jobb i Det hvite hus. Nåværende kongressrepresentant Anthony Gonzalez bør ikke representere velgerne i det 16. distriktet fordi han ikke står for deres interesser, sa Trump.

I tillegg til de ti som stemte for riksrettssak mot Trump i Representantenes hus, stemte sju republikanske senatorer for å kjenne ham skyldig. (NTB)

Ambulanse i trafikkulykke:

En ambulanse har vært involvert i en trafikkulykke i Sør-Odal, skriver politiet i Innlandet på Twitter. Ambulansen var i uttrykning.

En person i den andre bilen er lettere skadd.

Person hentet opp av vannet:

En person er hentet opp av vannet i Mandal. Det melder Agder politidistrikt.

- En fritidsbåt kom til unnsetning, og fikk ham opp av vannet. Det skal dreie seg om en fisker som har vært alene i en båt, opplyser operasjonsleder Knut Odde til Dagbladet.

Personens tilstand er uavklart, men på bakgrunn av havtemperaturen, er de grunn til å tro at han kan være nedkjølt.

Nytt jordskjelv i Reykjavik-området:

Et nytt merkbart jordskjelv skaket opp Reykjaviks innbyggere lørdag. Området har de siste dagene vært utsatt for en serie jordskjelv.

Skjelvet lørdag hadde en styrke på 5,2, ifølge værtjenesten Vedurstofa. Det er det kraftigste siden det første skjelvet onsdag, som målte 5,7 og som førte til at bilder falt ned fra veggen og bøker raste ut av hyllene sine.

Til sammen har det vært over 6.000 jordskjelv i Reykjavik og Reykjanes-halvøya de siste dagene. Mange kunne merkes godt, men de fleste er mindre.

Serien med skjelv har utløst frykt for et større jordskjelv eller at et nytt vulkanutbrudd er i emning. Island ligger akkurat der de europeiske og amerikanske kontinentalplatene møtes, og det er mange aktive vulkaner i landet.

(NTB).

CPAC: Gullbelagt Trump-statue på plass:

Søndag holder Donald Trump sin første offentlige tale siden han gikk av som president 20. januar i år. Det gjør han på den konservative politiske konferansen CPAC.

At den forhenværende presidenten taler på konferansen, er utvilsomt et av høydepunktene for deltakerne denne helga. På forhånd er også en gullbelagt statue av Trump plassert i lokalene.

Ifølge The Guardian er statuen relativt stor. Den er kledd i dressjakke, men har USA-mønstret shorts.

The Guardian skriver at man for to dollar kan kjøpe klistremerker med slagord som "Trump er min president", "Trump 2024" og en t-skjorte med bilde av Trump og ordene "Undefeated impeachment champ", fritt oversatt: Ubestridt riksrettsmester.

Guvernør i Florida, Ron DeSantis, åpnet konferansen fredag med å proklamere at statens manglende coronahåndtering er en suksesshistorie.

- Vi er i en frihetsoase som lider under rop om inngripende nedstengninger. Vi ser i andre deler av landet, at skoler er stengt, forretninger knust og liv ødelagt. Mens folk har stengt ned, har Florida løftet folk opp, mener han.

Foto: AP Photo/John Raoux

Politiet stoppet coronasmittet som ville fly:

Øst politidistrikt melder at de lørdag har stoppet en mann på Gardermoen. Vedkommende ble bekreftet smittet av Covid-19 for et par dager siden.

- Mannen i 50-åra var på vei for å ta fly til utlandet. Han er bosatt i Oslo og blir anmeldt for brudd på smittevernlovgivningen, melder politiet.

Mannen blir kjørt hjem av en politipatrulje iført smittevernutstyr. Han risikerer en kraftig bot.

- I tillegg til gjeldende smittevernlover gis mannen et pålegg fra politiet om å overholde sin karantene, skriver politiet på Twitter.

Operasjonsleder Terje Marstad sier like før klokka 15 til Dagbladet at mannen blir kjørt tilbake til Oslo. Han skal ha vært på vei til Qatar da han ble stoppet.

- Vi får se hvordan dette ender, men brudd på isolasjonen tilsier omkring 20 000 kroner i bot. I tillegg framviste mannen et dokument som hevdet at han hadde testet negativt for coronasmitte før avreise. Vi tror det dokumentet er falskt, og har beslaglagt det. Hvis det viser seg å være falskt, så snakker vi i tillegg om dokumentforfalskning og ytterligere reaksjon på det, sier en tydelig oppgitt Marstad.

Foto: Terje Bendiksby / NTB

India: Hane knivdrepte mann:

En mann døde da han ble angrepet av en hane i India tidligere denne uken. Hanen skulle delta i en ulovlig hanekamp og hadde en kniv festet til beinet.

Kampen skulle til å begynne da fuglen forsøkte å flykte og angrep eieren. Han fikk store skader i skrittet og døde av blodtap før han nådde fram til sykehus.

Hendelsen fant sted i landsbyen Lothunur i delstaten Karimnagar, ifølge politiet.

Offeret skal ha vært en av 16 personer som organiserte den ulovlige hanekampen. De andre er ettersøkt og kan bli siktet blant annet for ulovlig pengespill og uaktsomt drap.

Hanen ble en kort periode oppbevart på politistasjonen før den ble overført til en hønsefarm.

Selv om det er lovforbud mot hanekamper i India, er de fortsatt populære en del steder på landsbygda. Hanene avles fram spesielt for kampene og utstyres med knivblader før de slippes løs på hverandre.

(NTB).

Sverige: Flere gjennom isen:

Flere personer har gått gjennom isen i Uppsala. En privatperson hørte folk rope om hjelp i vannet, og ringte politiet.

- Vi har tatt opp tre personer, og slik det er nå, vet vi ikke om det finnes flere der ute, sier oppdragsleder Tommy Wållberg i redningssentralen til Aftonbladet.

520 nye smittetilfeller i Danmark:

Der er det siste døgnet registrert 520 nye tilfeller av coronaviruset i Danmark, melder danske medier.

Statsforvalteren holder krisemøte med kommuner i Oslo-området:


Kommuner i Oslo-området skal lørdag ettermiddag ha et møte med statsforvalteren i Oslo og Viken om forsterkede smitteverntiltak.

Møtet begynner klokka 14, får NTB opplyst.

Det skal ikke tas beslutninger i møtet, men tema er behovet for forsterkede smitteverntiltak i Oslo-området som følge av den kraftige smitteøkningen de siste dagene.

Fredag ble det registrert 245 nye smittede i Oslo, det høyeste antallet på én dag siden pandemiens start.

(NTB)

Oslo har hatt sterkt økende smitte den siste tida. Foto: Berit Roald / NTB

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi belønner månedens beste tipsere.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi belønner månedens beste tipsere.- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.