Nyhetsstudio

Brage Lie Jor

Mann med luftpistol i Oslo:

Politiet har pågrepet en mann som gikk rundt med en luftpistol i Storgata i Oslo, skriver politiet på Twitter.

Den mistenkte mannen skal ha vist fram pistolen til tilfeldige forbipasserende.

Studioet fortsetter under annonsen

Flere nye smittede i Bastøy fengsel:

Det siste døgnet har det blitt påvist fem nye coronatilfeller i Horten kommune. Fire av dem er knyttet til utbruddet på Bastøy fengsel.

Utbruddet på Bastøy omfatter nå ti smittede, hvorav fire av dem ikke er meldt om tidligere.

Alle de smittede satt allerede i karantene og det er ikke avdekket flere nærkontakter i kommunen, skriver Horten kommune på sin hjemmeside.

(NTB)

Hagen-saken: Tror forfatteren av trusselbrevet er norsk:

Politiet tror at trusselbrevet i Lørenskog-saken, som er skrevet på gebrokkent norsk med engelske innslag, er skrevet av noen som har norsk som førstespråk. Det melder NRK fredag formiddag.

- De sakkyndiges vurdering er at brevet mest sannsynlig er forfattet av en eller flere personer med norsk som førstespråk. Utover dette har vi ingen kommentarer til undersøkelsene, sier politiinspektør Gjermund Hanssen, påtaleansvarlig i saken i Øst politidistrikt til kanalen.

Det er også gjort analyser av brevets oppsett, språk og dialekter.

Politiet har tidligere holdt kortene tett til brystet når det kommer til innholdet i brevet. Dagbladet har tidligere avslørt at personer i Norge med fagkunnskap innen feltet rettslingvistikk har undersøkt teksten. Konklusjonen var den gang at forfatteren ikke hadde noen av de skandinaviske språkene som morsmål. Nå ser det altså ut til at dette har snudd.

Anne-Elisabeth Hagen forsvant i oktober 2018. Foto: AFP / NTB
Trusselbrevet: Språkdetaljen politiet avslørte

Trusselbrevet: Språkdetaljen politiet avslørte

dagbladet

Politistasjoner stengt etter trusler:

Publikumsmottakene ved politistasjonene i Drammen og Hønefoss er stengt inntil videre på grunn av trusler fra en innringer.

- Vakthold er opprettet ved politistasjonene, skriver politiet på Twitter.

Dagbladet har vært i kontakt med Sør-Øst politidistrikt, som ikke har mer informasjon nå. Operasjonsleder avbrøt brått samtalen med Dagbladet.

Fotografen på stedet sa at det var rolig ved Hønefoss politistasjon. Utenfor hovedinngangen står en av de svarte firehjulstrekkerne til politiet.

Ifølge Drammens Tidende har flere patruljer rykket ut retning Lier. Politiet bekrefter overfor avisa at utrykningen har sammenheng med truslene.

Det er opprettet vakthold på Hønefoss politistasjon. Foto: Ole Edvin Tangen

Trondheim åpner for voksen-idrett:

Trondheim kommune åpner for mer idrett og kulturaktiviteter for voksne, men truer med å stenge dem igjen hvis man ikke følger smitteverntiltak.

Det skriver Trondheim kommune i en pressemelding.

- Enkelte aktiviteter kan gjennomføres, dersom kravet om to meters avstand overholdes. Jeg tenker for eksempel på kor- og korps. Da er det en avgjørende forutsetning at aktiviteten legges opp slik at alle klarer å holde avstand og overholde smittevernregler både før, under og etter aktiviteten, understreker kultur- og idrettsdirektør Ola By Rise i pressemeldinga.

Det er maksimalt tillatt å være 20 deltagere.

Han er likevel tydelig på at det kan bli kortvarig.

- Dette er en tillit vi viser innbyggerne våre. Jeg forventer at tilliten ikke misbrukes, skriver By Rise i pressemeldinga.

Fredrikstad: Smitten øker:

Smittetallene øker igjen i Fredrikstad, en av de fem kommunene som vil få tildelt ekstra vaksinekvoter sammen med Moss, Sarpsborg, Lørenskog og Oslo.

Torsdag var det 21 nye smittetilfeller i kommunen mot 18 onsdag, melder Fredriksstad Blad.

Av de 21 nye, er 18 nærkontakter med tidligere, registrerte smittede. For to av de nye med positiv test, er smittekilden ukjent.

Statistikken for forrige uke viser at 5 prosent av alle testede i Fredrikstad var smittet med covid-19.

Coronadødsfall i Bergen:

Helse Bergen melder om om nytt coronadødsfall.

Dødsfallet ble meldt inn 4. mars skriver BT.

- Den avdøde var i aldersgruppen 18-64 år opplyser kommunikasjonsrådgiver i Helse Bergen, Camilla Leinebø til Dagbladet.

Hun vil ikke opplyse om den avdøde er en mann eller kvinne.

- Personen døde på Haukeland sykehus, sier Leinebø.

Foto: NTB

Lappen beslaglagt på stedet:

En bilist i Halden har fredag fått førerkortet beslaglagt etter å ha kjørt med en nediset frontrute, skriver Øst politidistrikt på Twitter.

- Det er veldig alvorlig når bilister kjører uten tilstrekkelig utsyn, sier operasjonsleder Svein Walle til Dagbladet og fortsetter:

- Du må kunne se ut av bilen. I dette tilfellet gjorde ikke sjåføren det, og så ikke engang politiets blålys.

Politiet har foreløpig ikke oversikt over hvor langt sjåføren har kjørt med den nedisete ruta.

- Vedkommende blir anmeldt og førerkortet ble beslaglagt på stedet, sier Walle.

Foto: Øst politidistrikt

Vind på fjelloverganger: - Reis søndag:

Meteorologisk institutt melder om mye vind på flere fjelloverganger i Sør-Norge denne helga. Vinden vil øke fredag kveld, og lørdag blir preget av ruskete vær med snø, vind og snøfokk.

- Skal du hjem fra vinterferie på fjellet? Da er det best å legge hjemreisen til søndag, skriver meteorologene på Twitter.

Mann funnet i god behold etter leteaksjon:

En reindriftsutøver i 20-årene er savnet i Tanadalen i Finnmark. Ingen har hørt fra mannen siden torsdag ettermiddag. Det er svært kaldt i området.

Politiet i samarbeid med Hovedredningssentralen Nord-Norge satte i verk en leteaksjon etter at de fikk melding om den savnede klokken 19.20 torsdag kveld.

- Det var pårørende som meldte fra til oss. De hadde sist kontakt med ham i 17-tiden. Da ringte han og fortalte at han ikke visste hvor han var, forteller operasjonsleder Stein Hugo Jørgensen i Finnmark politidistrikt til NTB.

Temperaturen i leteområdet er mellom minus 15 og minus 20 grader, ifølge politiet.

Reinpolitiet, frivillige fra Røde Kors og Sivilforsvaret og to helikoptre fra luftambulansen og Hovedredningssentralen bistår i søket fredag formiddag.

Like etter klokka 11 fredag formiddag opplyser politiet at den savnede er funnet i god behold av letemannskaper.

- Han sskal være sliten og sulten men ikke nehov for helsehjelp, skriver politiet på Twitter.

(NTB / Dagbladet)

12 nye tilfeller i Bodø:

Det siste døgnet er det registrert 12 nye tilfeller av covid-19 i Bodø. For to av dem er foreløpig ikke smitteveien kjent.

Ti av tilfellene er smitte ved nærkontakt der personene allerede var i karantene, opplyser helseleder Stian Wik Rasmussen i Bodø kommune.

Det forrige døgnet ble det registrert sju nye smittede. Torsdag innførte kommunen med noen få unntak rødt nivå på skoler.

(NTB)

Bodø: Alle smittet av Sør-Afrika-virus

Bodø: Alle smittet av Sør-Afrika-virus

dagbladet

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi belønner månedens beste tipsere.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi belønner månedens beste tipsere.- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.