Nyhetsstudio

Marlene Lundberg Holm

Omkom etter frontkollisjon:

SISTE: Politiet melder på Twitter at føreren av personbilen i ulykken er bekreftet omkommet. Det er snakk om en kvinne i midten av 80-åra. Pårørende er varslet.

Politiet i Øst melder om en kollisjon mellom personbil og vogntog på fylkesvei 115 ved Askim. Nødetater er på stedet.

- Status nå er at bilfører av personbil er kjørt med ambulanse til sykehus. Ut ifra skadene på personbil og tilstanden til fører av bilen, så frykter vi at det er alvorlig personskade, sier operasjonsleder Gisle Sveen til Dagbladet i 12.35-tida.

Klokka 12.44 opplyser politiet at fører av personbil er av ambulansepersonell på stedet vurdert som alvorlig skadd. Bilder fra stedet viser at personbilen har fått omfattende skader.

Operasjonsleder Sveen opplyser at årsak til ulykken ikke er fastslått, men at det kan se ut til at personbilen har krysset inn i motgående kjørefelt i et forsøk på å kjøre av på en annen vei.

Politiet skal gjøre undersøkelser på skadestedet og gjennomføre avhør av vitner og sjåfør av vogntog.

Sveen anslår at det vil være redusert framkommelighet ved skadestedet i ei tid framover. Det er etablert omkjøring via Eidsberg kirke fra Skiptvet og fylkesvei 122 fra Spydeberg.

Foto: Freddie Larsen
Studioet fortsetter under annonsen

231 nye smittede i Oslo siste døgn:

Det er registrert 231 nye coronasmittede i Oslo siste døgn. Det er det høyeste smittetallet i hovedstaden på over tre måneder.

Det er 80 flere enn dagen før, og dobbelt så mange som snittet den siste uken, som var på 115 smittede per dag. Samme dag forrige uke ble det registrert 105 smittetilfeller.

Stovner bydel har det høyeste smittetrykket. Der er det nå 387 smittede per 100.000 innbyggere de siste to ukene. Alna bydel har andreplassen med 345 og Grorud er på tredjeplass med 310 smittede per 100.000.

Det laveste smittetrykket finner vi i Ullern og Nordre Aker med 115 og 118 smittede per 100.000.

Totalt er 19.660 Oslo-borgere registrert smittet siden mars i fjor. Rundt en firedel av tilfellene, nesten 4.800, er registrert i aldersgruppen 20 til 29 år.

(NTB)

Advarer: - Ikke tida for å slappe av:

USAs president Joe Biden feiret torsdag kveld at USA har rullet ut 50 millioner coronavaksiner.

- Vi beveger oss i riktig retning til tross for rotet vi arvet, sa Biden, som viste til at de nå ligger flere uker foran tidsskjemaet.

Samtidig advarte presidenten folk mot å slappe av, ifølge The Guardian.

- Dette er ikke tida for å slappe av, sa Biden, og la til:

- Det verste vi kan gjøre nå er å slippe ned «guarden».

Han pekte på at amerikanerne fortsatt må være flinke til å vaske hendene, holde avstand, og bruke munnbind.

USAs president Joe Biden advarer amerikanerne mot å slappe av. Foto: NTB

Ber om at guvernøren etterforskes:

New York-ordfører Bill de Blasio ber om en uavhengig etterforskning av anklagene mot guvernøren i New York, Andrew Cuomo.

Det melder nyhetsbyrået Reuters.

Cuomo anklages av sin tidligere assistent, Lindsey Boylan, for å ha seksuelt trakassert henne i årevis. Cuomo nekter for anklagene.

Boyland jobbet for Cuomo-administrasjonen fra mars 2015 til oktober 2018.

Ordfører de Blasio omtaler Boylans påstander som «virkelig urovekkende», og mener de må etterforskes.

- Når en kvinne står fram med slike spesifikke anklager må de tas på alvor. Vi trenger en grundig og uavhengig etterforskning. Jeg understreker - uavhengig, sier ordføreren ifølge nyhetsbyrået.

New York-ordfører Bill de Blasio sammen med New York guvernør Andrew Cuomo. Foto: NTB
Nyhetsstudio - New York-guvernør anklaget for seksuell trakassering

Nyhetsstudio - New York-guvernør anklaget for seksuell trakassering

dagbladet

- Vil støtte Trump:

Republikanernes leder i Senatet, Mitch McConnell, sa torsdag at han kommer til å støtte tidligere president Donald Trump om han blir republikanernes presidentkandidat til valget i 2024.

Det forutsetter selvsagt at Trump stiller til valg, noe han på nåværende tidspunkt ikke har sagt at han gjør.

- Partiets nominerte? Absolutt, svarte McConnell kanalen
Fox News
etter å ha blitt spurt om han vil støtte Trump hvis han blir nominert.

McConnell understrekte samtidig at flere andre republikanere også har antydet at de kan komme til å stille til nominasjon som republikanernes neste presidentkandidat.

- Det er mye som skal skje mellom nå og 2024. Jeg har minst fire medlemmer som jeg tror planlegger å stille som presidentkandidat, pluss noen guvernører og andre. Det er ingen sittende så det burde bli et åpent løp og morsomt for dere å dekke, la han til.

Støtteerkæringen står i sterk kontrast til forholdet McConnell og Trump har hatt den siste tida. De har vært i full ordkrig siden McConnell gikk til angrep på Trump etter den siste riksrettssaken mot ham.

Mitch McConnell ønsket ikke å dømme sin tidligere president i riksrettssaken, men kom med en knusende tale der han mente det var bevist over enhver tvil at Donald Trump var «praktisk og morals ansvarlig for å provosere fram» det voldelige angrepet fra Trump-tilhengere mot Kongressen 6. januar.

Tirsdag svarte Trump i en lang uttalelse der han blant annet omtaler McConnell som en «sløv, gretten og humørløs politisk pamp».

De har dermed stått på hver sin side av et splittet Republikansk parti. På den ene står McConnell og hans støttespillere, på den andre Trump og hans følgere som blant andre Marjorie Taylor Greene.

Foto: REUTERS/Yuri Gripas
- Han kommer til å vinne

- Han kommer til å vinne

dagbladet

17 drept da USA bombet iranske mål i Syria:

USA utførte torsdag et luftangrep mot en iranskstøttet milits i Syria. I alt 17 soldater ble drept, ifølge Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

Luftangrepet kommer etter flere rakettangrep mot amerikanske mål i Irak, opplyste to kilder til nyhetsbyrået Reuters , som først meldte om det.

Det er det første angrepet som er beordret av president Joe Biden.

– Denne proporsjonale militære responsen ble utført sammen med diplomatiske tiltak, inkludert konsultasjon med koalisjonspartnere, sier Pentagons talsperson John Kirby.

Han sier angrepet sender en klar beskjed om at Biden vil handle for å beskytte amerikanske og allierte styrker.

– Samtidig har vi handlet bevisst med mål om å trappe ned den spente situasjonen øst i Syria og i Irak, sier han.

Det er ikke kjent hvilke ødeleggelser angrepet førte til eller om noen er såret eller drept.

Den 15. februar ble én sivilt ansatt drept og flere andre ansatte såret, blant dem en amerikansk soldat, i et rakettangrep mot flyplassen i Arbil i Nord-Irak. Mandag ble flere raketter skutt mot USAs ambassade i Iraks hovedstad Bagdad. Ingen ble såret eller drept i det angrepet.

(NTB)

551 nye coronasmittede siste døgn:

Det siste døgnet er det registrert 551 coronasmittede i Norge. Det er 210 flere enn dagen før og 225 flere enn samme dag i forrige uke.

Så mange nye smittede er det ikke registrert på ett enkelt døgn, siden midten av januar.

Ved midnatt natt til fredag er det registrert 70.040 coronasmittede personer her i landet, viser foreløpige tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

De siste sju dagene er det registrert til sammen 2.216 nye smittetilfeller i Norge. 3,7 millioner coronatester er til nå utført her i landet.

308.145 personer har fått første dose av coronavaksinen, og 125.150 personer har fått andre dose.

92 coronapasienter var torsdag innlagt på sykehus. Det var tre færre enn dagen før.

Til sammen er 620 coronasmittede personer døde i Norge siden mars, viser foreløpige tall. Om pasientene har dødd av eller med covid-19, er ikke alltid mulig å slå fast.

64 prosent av alle døde har fylt 80 år. I aldersgruppen under 50 år er det meldt om ni dødsfall i Norge.

(NTB)

Brann i rekkehus i Narvik:

Politiet i Nordland meldte torsdag kveld at de har fått melding om brann i et rekkehus i Narvik.

Det skal være spredningsfare, og nødetatene er på vei til stedet, opplyste politiet like etter klokka 23.30.

- To personer berget ut av boligen. Ikke oversikt over omfang av brannen enda, skriver de.

Like før midnatt opplyser politiet at brannvesenet har kontroll på brannen, og at brannen skal ha startet på et kjøkken.

Har snakket med Saudi-kongen:

USAs president Joe Biden har snakket med kong Salman, skriver AFP. Det skjer dagen etter at USA offentliggjorde en rapport rundt drapet på journalisten Jamal Kashoggi.

Biden sa i forrige uke at han ønsket å bedre forholdet til Saudi-Arabia, men at han ønsket å ta samtalene via kongen - ikke landets mektige kronprins Mohamed bin Salman.

Dette til tross for at det er kronprinsen som har mest politisk makt i landet og er Saudi-Arabias reelle hersker. Hans regime er omstridt.

Biden skal ha lagt stor vekt på menneskerettigheter under samtalen, skriver AFP.

Biden har allerede stoppet all støtte til Saudi-Arabias offensiv i krigsherjede Jemen. Alt våpensalg til både Saudi-Arabia og UAE, er stoppet.

Stikk til Saudi-prinsen

Stikk til Saudi-prinsen

dagbladet

Fire menn døde etter å ha gått gjennom isen:

Torsdag kveld melder svenske Expressen at fire personer er bekreftet omkommet etter å ha gått gjennom isen i Sävsjö kommune i Sverige.

Nødetatene ble varslet om hendelsen omkring klokka 18.30 da en person på stedet slo alarm. I forbindelse med den storstilte redningsaksjonen ble det utført gjenopplivningsforsøk på stedet, men alle fire ble eklært omkommet.

Avisa skriver at de omkomne er to menn i 60-åra og to menn i 70-åra.

Jordras i Halden sentrum:

Politiet har sperret at deler av bybrua i Halden sentrum etter et jordras torsdag kveld.

– Det har gått et jordras. Per nå har vi ingen indikasjoner på at det er noen fare for personer og bygninger. Vi gjør en løpende vurdering av situasjonen nå. Evakuering av nærliggende bygninger kan bli iverksatt, sier operasjonsleder Kristian Loraas i Øst politidistrikt til Halden Arbeiderblad.

Politiet skriver på Twitter at beboere ved nærmeste adresse er evakuert.

- Cirka 40 meter lang sprekk hvor deler av bryggepromenaden har sklidd ut i elva. Promenaden var avsteng, skriver politiet på Twitter.

(Dagbladet/NTB).

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi belønner månedens beste tipsere.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi belønner månedens beste tipsere.- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.