Nyhetsstudio

Mina Ridder-Nielsen Janssen

Fortsatt over 1000 uten strøm i Finnmark:

Over 1000 personer er fortsatt uten strøm i Finnmark etter strømbruddet mandag. Like mange er uten mobildekning.

Det er fortsatt usikkert når de over 1.000 innbyggere i kommunene Lebesby og Gamvik får strømmen tilbake, melder NRK.

Sent tirsdag kveld jobber fortsatt kraftlaget på spreng for å finne feilen, etter strømbruddet mandag ettermiddag.

Kommunesentrene Kjøllefjord og Mehamn har nå vært mørklagt i langt over et døgn etter at uværet mandag førte til strømbruddet.

Telenors basestasjoner i området er også slått ut. Det vil si at 1000 personer i Gamvik og Mehamn er uten mobildekning.

(NTB)

Studioet fortsetter under annonsen

Trondheim får corona-refs:

Stikk i strid med myndighetenes anbefalinger er det åpnet for organsisert trening innendørs i Trondheim. Det får Helsedepartementet til å reagere:

- Selv om smittetrykket akkurat nå er lavt i Trondheim, er det uheldig at Trondheim kommune har åpnet opp for organisert trening for voksne innen breddeidretten. Det er ikke i tråd med nasjonale anbefalinger, sier statssekretær Saliba Andreas Korkunc (H) til Adresseavisen.

Nærmere 100 døde i eksplosjoner i Ekvatorial-Guinea:

Tallet på omkomne har steget til nesten 100 etter de kraftige eksplosjonene på en militærbase i Ekvatorial-Guinea søndag.

Mandag opplyser myndighetene i det afrikanske landet at 98 personer er bekreftet døde og 615 skadd.

De første meldingene gikk ut på at om lag 20 personer hadde mistet livet. Men myndighetene advarte tidlig om at mange kunne være begravet i rasmassene.

De kraftige eksplosjonene inntraff på en militærbase i byen Bata søndag. Ifølge president Teodoro Obiang Nguema var eksplosjonene en ulykke forårsaket av en bråtebrann ute av kontroll og uaktsom lagring av eksplosiver, dynamitt og ammunisjon ved militærleiren.

(NTB)

Foto: AFP / NTB

Drammen sykehus: 40 ansatte i karantene:

Flere timer må utsettes på Drammen sykehus som følge av et smitteutbrudd. Seks ansatte har fått påvist coronasmitte på sykehuset. Nå sitter 40 i karantene.

Smitteutbruddet rammer kirurgisk avdeling og gynekologisk/fødeavdelingen, skriver Drammens Tidende.

Samtlige ansatte på en kirurgisk sengepost ble i helgen satt i karantene, og den aktuelle sengeposten ble stengt. Det ble påvist smitte hos tre pasienter og to ansatte. Rundt 30 i sistnevnte kategori ble da satt i karantene.

Mandag ettermiddag får avisen opplyst at antall smittede ansatte har økt til seks. Nå er 40 ansatte satt i karantene. Tallet for pasienter med smitte er fortsatt tre.

– Dette kommer til å få innvirkning på den gynekologiske pasientbehandlingen og flere timer vil bli utsatt, opplyser pressevakt Jarand Waaland ved Drammen sykehus.

(NTB)

Smitteutbrudd ved Drammen sykehus. Foto: Geir Olsen / NTB

Båtbrann i Ørland:

Trøndelag politidistrikt rykker mandag kveld ut etter melding om en båtbrann i en 40 fots sjark i Ørland.

- Politiet er i kontakt med eier av båten. Det skal ikke være folk om bord. Politiet tar avhør og gjør undersøkelser, skriver politiet på Twitter.

2298 Oslo-elever i karantene:

Ifølge Utdanningsetaten i Oslo kommune melder 34 skoler i dag at flere grupper med elever er satt i karantene.

- Totalt dreier det seg om 2298 elever, får Dagbladet opplyst av kommunikasjonsdirektør i Utdanningsetaten Trine Lie Larsen.

Blant skolene hvor smitten har rammet er Bjøråsen ungdomsskole på Romsås i Oslo.

Skolen er stengt ut uka.

- Dette er ikke en ønskelig situasjon for noen, spesielt ikke for elevene, men slik situasjonen er nå, er vi nødt til å gjøre dette, sier rektor Rachid Sealiti til Avisa Oslo.

Også på Romerike har coronaviruset rammet skolene hardt. Romerikes Blad skriver at coronaviruset nå har rammet over 60 skoler og barnehager.

- Til sammen 921 elever sitter nå i karantene i Lillestrøm grunnet smitte i skoler og barnehager, skriver avisa.

Trumps siste anke avvist av høyesterett:

USAs høyesterett har avvist den siste av ankene til tidligere president Donald Trump, som i rettsvesenet har forsøkt å få omgjort fjorårets valgresultat.

Trump mente at valgresultatet i Wisconsin måtte erklæres grunnlovsstridig og ugyldig. Men høyesterett har ikke funnet grunnlag for å vurdere saken, ifølge amerikanske medier.

Etter presidentvalget i november gikk Trumps medarbeidere gjentatte ganger til søksmål for å få omgjort resultatene i flere delstater. Bakgrunnen var Trumps udokumenterte påstander om valgfusk.

Omtrent alle søksmålene ble avvist i rettsvesenet. Trump har likevel fortsatt å hevde at det egentlig var han som vant valget, blant annet på den konservative CPAC-konferansen i slutten av februar.

(NTB)

Foto: John Raoux / AP / NTB

Ullevål: Tre nye smittede etter utbrudd:

Mandag kveld bekrefter Oslo universitetssykehus til NRK at det er tre nye coronasmittede på Ullevål sykehus.

- Det var pasienter som ble liggende på den ortopediske sengeposten som ble stengt på fredag. Testene kom tilbake i dag og er positive, sier pressevakt Hedda Holth ved Oslo universitetssykehus til NRK.

- De har ikke forårsaket ytterligere smitte fordi de har vært isolert og blitt håndtert etter smittevernregimet som om de var smittet.

Fredag ble det kjent at 13 ansatte og fem pasienter hadde testet positivt for covid-19 ved ortopedisk avdeling på Ullevål sykehus. 20 ansatte ble da satt i karantene.

(NTB)

Ullensaker stenger ned: - Vond avgjørelse :

Det innføres nedstengning i Ullensaker. Det bekrefter ordfører i Ullensaker, Eyvind Jørgensen Schumacher, til Dagbladet.

Det innføres full skjenkestopp, og nedstenging av treningssentre, svømmehaller, og kultur- og underholdningssteder. Alle butikker og kjøpesentre, unntatt de nødvendige stedene, som apotek, matbutikker, vinmonopol og bensinstasjoner, stenger også. Det blir heller ikke lov med organisert idrettsaktivitet for voksne og barn.

- Vi har besluttet å holde skolene åpne, men vil kutte alle tiltak som samler flere kohorter, som for eksempel leksehjelp, sier Jørgensen Schumacher.

Tiltakene trer i kraft tirsdag og vil gjelde i to uker.

- Det har sittet langt inne å innføre så inngripende tiltak for kommunens innbyggere. Det er en veldig vond avgjørelse, sier ordføreren til Dagbladet.

Ullensaker stenger ned

Ullensaker stenger ned

dagbladet

Italia har passert 100 000 koronadødsfall:

Over 100 000 mennesker har nå dødd som følge av koronasmitte i Italia, opplyser myndighetene i landet.

Den dystre milepælen ble passert mandag da det ble meldt om 318 nye koronarelaterte dødsfall.

Til sammen 100 103 koronarelaterte dødsfall er nå registrert i Italia siden pandemien rammet landet for et år siden.

(NTB)

Johnson: - En stor og følelsesladet dag:

Statsminister i Storbritannia, Boris Johnson, møter pressen tirsdag ettermiddag i forbindelse med at Storbritannia gradvis vil gjenåpne samfunnet.

- En tredjedel av den britiske befolkningen er nå vaksinert, men vi må fremdeles forholde oss til smittevernreglene, sier han.

Mandag ble det kjent at Storbritannia har besluttet å gjenåpne landets skoler.

- Det har vært en stor og følelsesladet dag for familier og elever i hele landet, sier Johnson.

Han takker lærere som har undervist digitalt i lang tid, og som nå har gjort skolene klare til åpning.

Johnson sier at dette er det første steget i retning en normal hverdag med frihet. Men han understreker at en gjenåpning av skoler vil kunne føre til en smitteøkning.

- Det er viktigere enn noen gang at vi følger retningslinjene.

Nestledende helsedirektør i Storbritannia, Jenny Harries, sier at det den siste tida er registrert under 100 smittetilfeller per 100 000 innbyggere i alle landets regioner. Omtrent 10 000 personer er innlagt med covid-19-smitte.

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi belønner månedens beste tipsere.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi belønner månedens beste tipsere.- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.