Nyhetsstudio

Brage Lie Jor

Mann omkom på Mjøsa:

En mann er bekreftet omkommet etter å ha gått gjennom isen på Mjøsa, skriver politiet på Twitter.

Mannen ble hentet opp av overflateredderne til brannvesenet. Dykkere har også vært på stedet, men uten å finne flere personer i vannet.

Politiet fikk melding etter at noen hadde hørt rop om hjelp fra isen, fortalte politiets operasjonsleder Haagen Løvseth til Dagbladet tidligere fredag formidag.

- Vi fraråder på det sterkeste at folk beveger seg på Mjøsisen nå. Det er stedvis stor fare for å gå gjennom. I dag har det foreløpig vært én redningsaksjon, men vi frykter flere, skriver Hedmarken brannvesen på Twitter.

- Isen er veldig utrygg i lavlandet, skriver 110-sentralen i Innlandet.

Mannen gikk gjennom isen på Mjøsa. Foto: Stian Bye Høgsveen
Studioet fortsetter under annonsen

417 nye smittede siste døgn:

Det siste døgnet er det registrert 417 coronasmittede i Norge. Det er 146 færre enn snittet de siste sju dagene og 311 færre enn tilsvarende snitt for en uke siden.

De siste sju dagene er det registrert til sammen 3944 nye smittetilfeller i Norge, som gir et snitt på 563. Dette er en synkende trend sammenlignet med tilsvarende snitt for sju dager siden, som lå på 728.

Ved midnatt natt til søndag var 4,9 millioner coronatester utført her i landet, siden februar i fjor.

Av dem har 107.144 personer testet positivt, viser foreløpige tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

I alt 1.025.429 personer har fått første dose av coronavaksinen, og 299.631 personer har fått andre dose.

Lørdag var 220 coronapasienter innlagt på sykehus. Det var 22 færre enn dagen før.

Til sammen er 708 coronasmittede personer døde i Norge siden mars 2020, viser foreløpige tall. Om pasientene har dødd av eller med covid-19, er ikke alltid mulig å slå fast.

61,3 prosent av alle døde har fylt 80 år. I aldersgruppen under 50 år er det meldt om 16 dødsfall i Norge.

(NTB)

Brann i tunnel i Nordland:

Lørdag kveld brant det i en bil i en tunnel på E6 i Sørfold i Nordland.
Det opplyste politiet på Twitter.

- Ikke kjør til tunnelen, hold avstand slik at nødetater kommer til, skrev Vegtrafikksentralen lørdag kveld.

Politiet opplyser natt til søndag at to personer er hentet med redningshelikopter og fraktet til Nordlandssykehuset etter å ha pustet inn røyk.

- En bil står fremdeles i tunnelen, skriver de.

Veien er nå åpnet, og politiet dirigerer trafikken forbi.

Tre tenåringsjenter i bilulykke:

Tre jenter på 13, 14 og 16 år er skadd i en utforkjøring i Andebu i Sandefjord.

Politiet opplyste først at en av de tre var kritisk skadd, men opplyser seinere at skadene til jenta er vurdert som mindre alvorlige enn først antatt.

- Den første beskjeden var at den ene var kritisk skadet og skulle flys til Ullevål, men at hun isteden ble kjørt til Tønsberg sykehus tyder på at legene på stedet har vurdert skadene som mindre alvorlige enn først antatt, sier operasjonsleder Jan Kristian Johnsrud til VG.

De to andre jentene ble også skadd i ulykken. En av de andre er lettere skadd, og den siste har moderate skader.

Politiet opplyser at det var 13-åringen som kjørte bilen.

- Sjåføren har stjålet bilen hjemmefra, og kjørt den selv. Sjåføren er godt under 18 år, og ingen av de tre er gamle nok til å ha førerkort, sier operasjonsleder Anne Meyer i Sør-øst politidistrikt til Sandefjords Blad.

Luftambulansen var lørdag kveld på stedet.

(Dagbladet/NTB)

Rundt 300 biler på rånetreff:

Lørdag kveld var anslagsvis 300 biler samlet til rånetreff i Stokke i gamle Vestfold fylke. Det skriver Sandefjords Blad.

Politiets innsatsleder Svein Arne Heian sier til avisa at de stort sett har oppført seg bra, og at bilene flytter seg litt rundt fra sted til sted.

- Vi er til stede for å forebygge trafikkfarlige situasjoner og uønsket atferd. Vi har observert høye hastigheter på E18 som har ført til førerkortbeslag, og vi har reagert på burning på lukket området hvor det også har oppstått farlige situasjoner. Det har også ført til førerkortbeslag. Men mengden oppfører seg bra, sier Heian til avisa.

Person falt i sjøen i Bergen:

En person har falt i sjøen ved Fisketorget i Bergen. Det skriver politiet på Twitter.

- En mann har kommet opp fra sjøen, skriver politiet.

Han får tilsyn av ambulansepersonell på stedet.

Har funnet omkommet person etter brann:

En person er funnet omkommet etter eksplosjonsbrannen nord for Bergen lørdag morgen. Personen er ikke identifisert.

Det er operasjonsleder i vest politdistrikt, Stine Mjelde, som melder om funnet i en pressemelding.

- Det er fortsatt kontroll på stedet og det pågår etterslukking. Huset er helt nedbrent, skriver politiet.

Kriminalteknikere fra politiet er på stedet for åstedsundersøkelser. Dette for å få klarhet i hva som har skjedd. Det er fortsatt for tidlig å si noe om årsak til hendelsen, og politiet vil fortsette arbeidet på adressen utover kvelden.

Saken etterforskes videre ved Osterøy lensmannskontor. Det vil ikke bli gitt ytterligere informasjon i saken pr nå. Politiet vil komme med oppdatert pressemelding når nye opplysninger foreligger.

Slåsskamp med machete i Oslo:

En politipatrulje kom lørdag kveld over en slåsskamp i Oslo sentrum, hvor en person hadde en stor machete. Det skriver politiet på Twitter.

- Patruljen tok beslag i macheten, mistenkte ble kjørt arrest og det blir skrevet anmeldelse i saken, skriver politiet.

Det er uklart om noen ble skadd.

Fløyet til Ullevål etter MC-ulykke:

En person blir fløyet til Ullevål sykehus etter en MC-ulykke i Øvre Eiker kommune.

- MC-fører skal ha prøvd å kjøre forbi på høyre side da bilen lå langt ut mot midten av veibanen. Bilen og MC har da truffet hverandre, skriver politiet på Twitter.

Det er ukjent skadeomfang på MC-føreren som nå blir fløyet til sykehus.

Arbeidere drept av politiet under protest:

Politiet drepte minst fem mennesker under sammenstøt i Bangladesh med flere tusen arbeidere som protesterte mot arbeidsforholdene, ifølge lokale tjenestemenn.

Minst 15 arbeidere og flere politimenn ble skadd i hendelsen ved et kullkraftverk som er under bygging sørøst i Bangladesh, ifølge politimannen Azizul Islam.

Sammenstøtene skjedde i Chattogram-distriktet lørdag. Ifølge politiet jobber det rundt 5.000 personer på byggeplassen, men det er uklart hvor mange av dem som deltok i demonstrasjonene.

Politiet åpnet ild etter at noen av arbeiderne gikk til angrep på dem, ifølge politilederen Anwar Hossein. Arbeiderne krever ifølge ham å få utbetalt lønn de har til gode, lønnsøkning og halvert arbeidstid på fredager.

(NTB)

Tsjekkia utviser ambassadeansatte:

Tsjekkias myndigheter utviser lørdag 18 ansatte ved den russiske amnbassaden i hovedstaden Praha. Det melder Reuters.

Statsminster Andrej Babis skal ha uttalt lørdag kveld at bakgrunnen for utvisningen er mistanker om at de ansatte kan knyttes til en eksplosjon i et militærlager i 2014, skriver nyhetsbyrået.

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi belønner månedens beste tipsere.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi belønner månedens beste tipsere.- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.