Nyhetsstudio

Marthe Ihle

Person hentet opp av vannet:

En person er hentet opp av vannet i Mandal. Det melder Agder politidistrikt.

- En fritidsbåt kom til unnsetning, og fikk ham opp av vannet. Det skal dreie seg om en fisker som har vært alene i en båt, opplyser operasjonsleder Knut Odde til Dagbladet.

Personens tilstand er uavklart, men på bakgrunn av havtemperaturen, er de grunn til å tro at han kan være nedkjølt.

Studioet fortsetter under annonsen

Orienterer om nye Bergen-tiltak:

Det siste døgnet er det registrert 34 nye smittetilfeller i Bergen. Kommunen har hatt økende smitte den siste tida og byrådet legger fram innstramminger på en pressekonferanse klokka 14.

Ifølge kommunen er elleve av de nye smittede under 20 år. På grunn av økende smitte i denne aldersgruppen, er det på forhånd varslet innstramminger for barn og unge.

- I dag må vi stramme inn igjen i Bergen. Vi er i en situasjon som vi ikke har lyst til å være i og er nå i en situasjon der vi er nødt til å gjøre noe, sier byrådsleder Roger Valhammer.

- Trenden er stigende og bekymringsfull.

Han sier grunnsmitten i Bergen er høy og at de har et glidende snitt med 35 smittede per dag.

- Andelen med ukjent smittevei har økt til 13 prosent og andelen positive blant de testede er på to prosent de siste 14 dagene.

Økningen er betydelig i aldersgruppen 13 til 19, men også blant yngre barn.

-

Foto: Marit Hommedal / NTB

Soldat drept i Øst-Ukraina:

En ukrainsk soldat er drept og en annen såret i konfliktområdet i Øst-Ukraina, sier det ukrainske forsvaret mandag.

Soldaten ble drept da stillingen hans ble angrepet med granater søndag, skriver forsvaret på Facebook.

Meldingen kommer bare timer før de planlagte samtalene mellom Russland, Tyskland, Frankrike og Ukraina om situasjonen i landet.

Sammenstøt mellom ukrainske styrker og prorussiske separatister har blusset opp i øst de siste ukene, og våpenhvilen som ble meglet fram i fjor fungerer ikke lenger. Konflikten har pågått i Donetsk og Lugansk-regionene siden 2014.

Konflikten mellom landene forverres, og Russland har utplassert store militære styrker langs grensen. Frykten øker for en eskalering av situasjonen.

(NTB)

Eldre kvinne påkjørt av bil i Haugesund:

En eldre kvinne (70) tas hånd om av helsevesenet etter at hun skal ha blitt påkjørt på en parkeringsplass i Haugesund mandag ettermiddag.

Det melder Sør-Vest politidistrikt.

Den 70 år gamle kvinnen er våken, men har smerter i en fot, ryggen og en arm, skriver politiet videre.

Politiet fikk melding om hendelsen klokka 12.45.

Opphever karantenen for vaksinerte:

Koronavaksinerte som reiser til Hellas trenger ikke lenger gå i karantene ved ankomst i landet. Det samme gjelder personer med nylig avlagt negativ koronatest.

Opphevingen gjelder reisende fra EU, Storbritannia, Israel, Serbia og De forente arabiske emirater, opplyste greske myndigheter mandag.

Den negative PCR-testen kan ikke være eldre enn tre dager. For vaksinerte må andre dose være satt minst to uker før ankomst.

Myndighetene i landet har presset på for å få på plass et felles vaksinepass i EU. Turismen står normalt for en femdel av landets økonomi. De fleste hoteller i landet er fremdeles stengt.

(NTB)

Foto: NTB Scanpix

Gult farevarsel for snø:

Meteorologisk institutt har sendt ut gult farevarsel for snø i fjellet i Sør-Norge. Varselet gjelder fra tirsdag kveld.

- Bruk riktige dekk og kjør etter forholdene, oppfordrer meteorologene.

Nasas Ingenuity-drone har lyktes i å fly på Mars:

Tidlig mandag ettermiddag fikk Nasa signalene som bekreftet at den første flyturen på Mars med dronen Ingenuity var vellykket.

Etter en ukes utsettelse, tok det lille helikopteret av fra den røde planeten mandag formiddag. Deretter var det noen timers venting før Nasa mottok signalene om hvordan det hadde gått. Den endelige bekreftelsen på en vellykket flytur kom litt før klokken 13 norsk tid.

118 år etter den første vellykkede motoriserte flyturen på vår egen planet, skal en menneskeskapt farkost for første gang fly over en annen planet.

– Hver verden får bare én førstegangsflyging, sier prosjektlederen for Ingenuity, MiMi Aung.

(NTB)

Frigir navn etter dødsulykke:

Dødsulykken på en fiskebåt utenfor Troms har trolig sammenheng med at deler av en kran falt ned, opplyser politiet.

- Foreløpige undersøkelser tyder på at ulykken har sammenheng med at deler av en kran falt ned, men detaljer rundt hendelsen må etterforskes nærmere, skriver Troms politidistrikt.

Det var 22 år gamle Thomas-Andre Slettbakk Fagerli fra Meløy som omkom i arbeidsulykken om bord på en mindre fiskebåt rundt 50 nautiske mil fra Tromsø natt til søndag.

Navnet er frigitt i samråd med pårørende, ifølge Avisa Nordland.

Avdøde fraktes til Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø, og Troms politidistrikt etterforsker saken. Sjøfartsdirektoratet og Statens Havarikommisjon for transport er varslet om hendelsen.

(NTB/Dagbladet)

Hellas opphever innreisekarantenen for vaksinerte:

Koronavaksinerte som reiser til Hellas trenger ikke lenger gå i karantene ved ankomst i landet. Det samme gjelder personer med nylig avlagt negativ koronatest.

Opphevingen gjelder reisende fra EU, Storbritannia, Israel, Serbia og De forente arabiske emirater, opplyste greske myndigheter mandag.

Den negative PCR-testen kan ikke være eldre enn tre dager. For vaksinerte må andre dose være satt minst to uker før ankomst.

Myndighetene i landet har presset på for å få på plass et felles vaksinepass i EU. Turismen står normalt for en femdel av landets økonomi. De fleste hoteller i landet er fremdeles stengt.

(NTB)

34 nye smittede i Bergen :

Det siste døgnet er det registrert 34 nye smittetilfeller i Bergen. 25 er nærkontakter og fire er importsmitte. Tre har ukjent smittevei og en har usikker smittevei. En person venter avklaring på inkonklusiv test, skriver kommunen.

Bergen har opplevd økende smitte den siste tida, og byrådet vil legge fram nye tiltak på en pressekonferanse klokka 14 mandag.

Danmark: Fant 200 kilo sprengstoff i skur:

Under en større politiaksjon søndag fant etterforskerne 206,4 kilo sprengstoff i et skur på Amager i Danmark.

To menn på 21 og 54 ble anholdt i forbindelse med aksjonen, og er siktet for besittelse av sprengstoff under særlig skjerpende omstendigheter, skriver politiet i en pressemelding mandag.

- Vi har beslaglagt en historisk stor mengde sprengstoff, som vi selvfølgelig er veldig lettet over at ikke lenger er i kriminelle hender, sier politiinspektør Henrik Andersen, som omtaler saken som veldig alvorlig.

Politiet mener det ikke har vært eksplosjonsfare i forbindelse med oppbevaringen, men understreker at det alltid vil være en potensiell risiko i forbindelse med flytting og håndtering av sprengstoff i en slik mengde.

- Etterforskningen fortsetter, så jeg kan ikke gå i ytterligere detaljer på nåværende tidspunkt, sier Andersen.

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi belønner månedens beste tipsere.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi belønner månedens beste tipsere.- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.