Nyhetsstudio

Marthe Ihle

Funnet omkommet ved Norefjell:

En person er funnet omkommet ved Norefjell. Det er all grunn til å tro det er den savnede skiløperen det har vært lett etter i området, melder Sør-Øst politidistrikt.

Mannens pårørende er varslet.

Det aktive søket etter mannen ble avsluttet tidlig denne uka. Siste gang den savnede var i kontakt med familien, var ved 16-tida forrige onsdag. Han meldte da at han var kommet ut for dårlig vær og begrenset sikt. Klokka 21 samme kveld ble han meldt savnet.

Studioet fortsetter under annonsen

Eldre kvinne påkjørt av bil i Haugesund:

En eldre kvinne tas hånd om av helsevesenet etter at hun skal ha blitt påkjørt på en parkeringsplass i Haugesund mandag ettermiddag.

Det melder Sør-Vest politidistrikt.

Den 70 år gamle kvinnen er våken, men har smerter i en fot, ryggen og en arm, skriver politiet videre.

Politiet fikk melding om hendelsen klokka 12.45.

Opphever karantenen for vaksinerte:

Koronavaksinerte som reiser til Hellas trenger ikke lenger gå i karantene ved ankomst i landet. Det samme gjelder personer med nylig avlagt negativ koronatest.

Opphevingen gjelder reisende fra EU, Storbritannia, Israel, Serbia og De forente arabiske emirater, opplyste greske myndigheter mandag.

Den negative PCR-testen kan ikke være eldre enn tre dager. For vaksinerte må andre dose være satt minst to uker før ankomst.

Myndighetene i landet har presset på for å få på plass et felles vaksinepass i EU. Turismen står normalt for en femdel av landets økonomi. De fleste hoteller i landet er fremdeles stengt.

(NTB)

Foto: NTB Scanpix

Gult farevarsel for snø:

Meteorologisk institutt har sendt ut gult farevarsel for snø i fjellet i Sør-Norge. Varselet gjelder fra tirsdag kveld.

- Bruk riktige dekk og kjør etter forholdene, oppfordrer meteorologene.

Nasas Ingenuity-drone har lyktes i å fly på Mars:

Tidlig mandag ettermiddag fikk Nasa signalene som bekreftet at den første flyturen på Mars med dronen Ingenuity var vellykket.

Etter en ukes utsettelse, tok det lille helikopteret av fra den røde planeten mandag formiddag. Deretter var det noen timers venting før Nasa mottok signalene om hvordan det hadde gått. Den endelige bekreftelsen på en vellykket flytur kom litt før klokken 13 norsk tid.

118 år etter den første vellykkede motoriserte flyturen på vår egen planet, skal en menneskeskapt farkost for første gang fly over en annen planet.

– Hver verden får bare én førstegangsflyging, sier prosjektlederen for Ingenuity, MiMi Aung.

(NTB)

Frigir navn etter dødsulykke:

Dødsulykken på en fiskebåt utenfor Troms har trolig sammenheng med at deler av en kran falt ned, opplyser politiet.

- Foreløpige undersøkelser tyder på at ulykken har sammenheng med at deler av en kran falt ned, men detaljer rundt hendelsen må etterforskes nærmere, skriver Troms politidistrikt.

Det var 22 år gamle Thomas-Andre Slettbakk Fagerli fra Meløy som omkom i arbeidsulykken om bord på en mindre fiskebåt rundt 50 nautiske mil fra Tromsø natt til søndag.

Navnet er frigitt i samråd med pårørende, ifølge Avisa Nordland.

Avdøde fraktes til Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø, og Troms politidistrikt etterforsker saken. Sjøfartsdirektoratet og Statens Havarikommisjon for transport er varslet om hendelsen.

(NTB/Dagbladet)

Hellas opphever innreisekarantenen for vaksinerte:

Koronavaksinerte som reiser til Hellas trenger ikke lenger gå i karantene ved ankomst i landet. Det samme gjelder personer med nylig avlagt negativ koronatest.

Opphevingen gjelder reisende fra EU, Storbritannia, Israel, Serbia og De forente arabiske emirater, opplyste greske myndigheter mandag.

Den negative PCR-testen kan ikke være eldre enn tre dager. For vaksinerte må andre dose være satt minst to uker før ankomst.

Myndighetene i landet har presset på for å få på plass et felles vaksinepass i EU. Turismen står normalt for en femdel av landets økonomi. De fleste hoteller i landet er fremdeles stengt.

(NTB)

34 nye smittede i Bergen :

Det siste døgnet er det registrert 34 nye smittetilfeller i Bergen. 25 er nærkontakter og fire er importsmitte. Tre har ukjent smittevei og en har usikker smittevei. En person venter avklaring på inkonklusiv test, skriver kommunen.

Bergen har opplevd økende smitte den siste tida, og byrådet vil legge fram nye tiltak på en pressekonferanse klokka 14 mandag.

Danmark: Fant 200 kilo sprengstoff i skur:

Under en større politiaksjon søndag fant etterforskerne 206,4 kilo sprengstoff i et skur på Amager i Danmark.

To menn på 21 og 54 ble anholdt i forbindelse med aksjonen, og er siktet for besittelse av sprengstoff under særlig skjerpende omstendigheter, skriver politiet i en pressemelding mandag.

- Vi har beslaglagt en historisk stor mengde sprengstoff, som vi selvfølgelig er veldig lettet over at ikke lenger er i kriminelle hender, sier politiinspektør Henrik Andersen, som omtaler saken som veldig alvorlig.

Politiet mener det ikke har vært eksplosjonsfare i forbindelse med oppbevaringen, men understreker at det alltid vil være en potensiell risiko i forbindelse med flytting og håndtering av sprengstoff i en slik mengde.

- Etterforskningen fortsetter, så jeg kan ikke gå i ytterligere detaljer på nåværende tidspunkt, sier Andersen.

Får 57 000 kroner for å bli eksponert for corona igjen:

Unge som tidligere har hatt corona skal nå bli utsatt for viruset igjen. Det skal skje gjennom et forskningsprosjekt ledet av Oxford universitet, skriver Sky News. Der forsøker de å finne ut av hvor stor dose av viruset som er nødvendig for å oppnå reinfeksjon, og hva dette kan bety for å oppnå forbyggende immunitet.

Deltagere mellom 18 og 30 år, som tidligere har hatt viruset, skal nå bli gjeneksponert for viruset under trygge og kontrollerte rammer. De skal være i karantene i 17 dager, der de får tett oppsyn fra leger og forskere på sykehuset.

For å delta i forskningen vil de motta rett i underkant av 5000 pund, som svarer til omtrent 57 000 norske kroner.

Nyere forskning fra USA antyder at tidligere infeksjon av viruset ikke vil gi full immunitet til unge i fremtiden. Det kom frem i en observasjonsstudie i USA som indikerer at 10 prosent av deltagerne endte med å bli reinfisert med corona.

Foto: NTB

1,2 millioner ekstra Pfizer-doser til Norge:

Mandag ble det klart at EU har inngått avtale med Pfizer om levering av ytterligere 100 millioner vaksinedoser i 2021.

- Den avtalen EU har signert med Pfizer gir Norge 1,185 millioner doser, sier seksjonsleder Knut Jønsrud ved seksjon for vaksineforsyning i FHI til Dagbladet.

Akkurat når Norge vil få de ekstra dosene, er imidlertid usikkert.

- Antakelig kan noen av disse dosene komme i andre kvartal, men det vet vi ikke sikkert.

- Hvor mye har dette å si for vaksinasjonen i Norge?

- Det er jo generelt sånn at jo flere doser vi får, jo raskere går vaksinasjonen, sier Jønsrud.

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi belønner månedens beste tipsere.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi belønner månedens beste tipsere.- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.