Nyhetsstudio

Tharald Halvorsen

Morgennytt:


Høyeste smittetall i Norge siden januar
Det siste døgnet er det registrert 729 coronasmittede i Norge. Det er det høyeste daglige smittetallet siden starten av januar.

Solberg hevder hun ikke kjente til Molde-ordførerens utspill
Byrådsleder Raymond Johansen krever svar etter nyheten om at Erna Solbergs statssekretær hadde kontakt med Molde-ordføreren før VG-intervjuet. - Jeg kjente ikke til saken, hevder statsministeren.

Ny kvinne står fram med anklager mot New York-guvernøren
En tredje kvinne står fram med anklager om seksuell trakassering mot New York-guvernør Andrew Cuomo (63). Delstatens justisminister har satt i gang gransking av anklagene.

Studioet fortsetter under annonsen

Hostet på kreftpasient - fengslet:

En Florida-kvinne som i fjor sommer ble fanget på video da hun hostet på en kreftpasient, er blitt idømt 30 dagers fengsel.

Det melder det amerikanske nyhetsbyrået Associated Press.

Opptrinnet oppsto i en interiørbutikk i byen Jacksonville i den amerikanske delstaten. Den dømte kvinnen skal i lengre tid ha kranglet med de ansatte i butikken fordi hun ikke fikk returnere en vare.

Andre kunder reagerte på kvinnens oppførsel, deriblant den fornærmede kreftpasienten, også en kvinne, som da begynte å filme opptrinnet.

Det likte ikke den nå dømte kvinnen, og det gir hun klart uttrykk for i videoen.

Først viser hun ikke bare én, men to fingre til kreftpasienten, men nøyer seg ikke med det.

«Jeg tror jeg skal komme skikkelig nær deg og hoste på deg, hva synes du om det», sier kvinnen i videoen, og går taktfast bort til kvinnen som filmer og gjør akkurat det.

Kreftpasienten hadde ti måneder tidligere operert ut en hjernesvulst, og var fortsatt til behandling da hendelsen hun fant sted.

Mange ungdommer samlet i Grimstad:

I Fevik i Grimstad kommune har politiet sendt patruljer til to samlingssteder lørdag kveld. Både ved Fevik skole og ved Storesand skal det være samlet 20 til 30 ungdommer under 18 år.

- Det er allerede én gutt i 14-15-årsalderen som man måtte ta tak i fordi han var døddrukken, sier operasjonsleder Vidar Arnesen i Agder politidistrikt til Dagbladet.

Han oppfordrer derfor foreldre som kan ha barn som oppholder seg på ett av stedene, om å sjekke hvordan det står til.

- Det er også lov å hente dem hjem om det viser seg at de drikker alkohol, sier Arnesen.

At så mange er samlet på ett sted, ser operasjonslederen heller ikke positivt på.

- Vi ønsker ikke at mange skal være tett samlet. De fleste som har vært på fest i ungdommen vet at man ikke følger tometersregelen.

Riksmekleren møter pressen klokka 19:

Lørdag meklet LO, YS og NHO om lønnen til norske arbeidere på andre og siste dag. Hvis de ikke blir enige, blir det storstreik.

Riksmekler Mats Ruland møter pressen klokken 19 på konferanserommet Rigoletto på Hotel Opera.

Oppdateres.

110 gjester på ulovlig restaurant:

Fransk politi har bøtelagt 110 personer som spiste og drakk ulovlig på en hemmelig restaurant i Paris fredag kveld og dermed brøt de strenge restriksjonene.

Politiet ble varslet av naboer som reagerte på støy fra innsiden av en restaurant som burde ha vært stengt, slik myndighetenes koronarestriksjoner tilsier.

Da politiet kom til stedet, fant de over 110 personer som koste seg med god mat og vin, blant annet kaviar og champagne. Gjestene hadde betalt 220 euro, over 2.200 kroner, hver for å delta på den illegale middagen. Samtlige gjester ble bøtelagt mens restauranteieren ble pågrepet.

Tidligere på dagene skjedde en lignende hendelse i Saint-Ouen utenfor Paris der 62 gjester ble bøtelagt og eieren pågrepet.

Frankrike er inne i en ny, omfattende periode med nedstengning for å bremse smittetrykket. Samtidig har alle barer og restauranter vært stengt i fem måneder.

(NTB)

Skien: Funn av mistenkelig gjenstand:

Det er gjort funn av en mistenkelig gjenstand i Skien i Vestfold og Telemark, melder politiet.

Bombegruppa var i området og vil bistå med destruksjon og eventuell sporsikring.

- Det er ikke noe elektronikk eller noen bombe. Det ser ut som fyrverkeri, som er tatt fra hverandre og satt sammen igjen, forteller oppdragsleder Roger Aaser i Sør-Øst politidistrikt til Dagbladet.

Det er ikke mistanke om noen trusselsituasjon, ifølge Aaser.

- Vi ser på dette som helt udramatisk, men vil gjerne ha hjelp av bombegruppa til å destruere dette, og eventuelt sporsikre. Det er jo ikke lov å lage sprengstoff, hvis det er det dette viser seg å være.

Funnet ble gjort nord for Skien sentrum og området er avsperret.

Det var forbipasserende som meldte fra om funnet til politiet.

Hemsedal: Smitte på fester i påska:

Det er full smittealarm i Hemsedal etter flere smittetilfeller som kan spores tilbake til sosiale ansamlinger i påskehelga, skriver Hallingdølen.

Kriseledelsen ved Hemsedal kommune skriver på kommunens nettside at smittesporingsgruppa så langt har avdekket sju smittetilfeller som kan spores tilbake til flere ansamlinger og fester i privat regi i påskehelga.

Disse samlingene skal ha funnet sted både innendørs og utendørs.

Kriseledelsen ber alle som har vært på ansamlingene om å teste seg omgående og holde seg i karantene til de får testsvar. Dette er samlingene det er snakk om:

- Lørdag 3. april i Hemsedal skisenter. Nedre del av «Blåparken/Tinden». Uorganisert privat ansamling utendørs bestående av flere grupper på 8-10 personer, til sammen 50 - 60 personer. Flere smittede registrert.

- Fredag 2. april. Låvefest i Hemsedal. Privat ansamling innendørs med minimum 20-30 personer. Mulighet for smittede deltagere.`

Flere av deltagerne på disse ansamlingene har også deltatt på flere fester i Hemsedal og Hallingdal. Hemsedal kommune ber dermed også alle med tilknytning til disse hendelsen om å teste seg snarest i sin hjemkommune.

Les mer her:

Smitte på fester: - Test deg snarest

Smitte på fester: - Test deg snarest

dagbladet

Til sykehus etter båtbrann:

En mann ble fløyet med redningshelikopter til sykehus etter en brann i en fritidsbåt i Steigen kommune i Nordland.

Mannen ble plukket opp av et redningshelikopter fra Bodø og brakt til sykehus, opplyste Hovedredningssentralen Nord-Norge på Twitter tidlig lørdag ettermiddag.

Mannen varslet selv HRS, men nødanropet ble avbrutt på grunn av røykutviklingen i båten.

– Tilstanden til mannen er alvorlig, men stabil, opplyser kommunikasjonsrådgiver Tor-Einar Schøning ved Nordlandssykehuset til NRK.

Redningsskøyta «Odd Fellow III» og brannvesenet i Salten ivaretok fritidsbåten fram til den senere sank.

Kystvaktskipet Nordkapp ble sendt mot havaristen med røykdykkere klare om bord på et NH90-helikopter.

(NTB)

Foto: Redningsselskapet

Stort snøskred utenfor Voss:

Vest politidistrikt melder at det har gått et større snøskred i Myrkdalen, et populært hytte- og skiområde utenfor Voss.

- Nødetater og frivillige er på vei. Ingen er meldt savnet per nå, men det er skispor i området, skriver operasjonssentralen på Twitter.

Hovedredningssentralen (HRS) Sør-Norge deltar i arbeidet med et redningshelikopter fra Florø, opplyser vakthavende redningsleder Jan Lillebø.

- Tre luftambulanser er også på vei, men har problemer med å komme inn; det er fint vær i området rundt, men mye snø i innflygingsområdet, opplyser han.

Ifølge Lillebø er skredet ca. 150 x 150 meter stort.

Også Norske redningshunder opplyser at de er på vei til skredområdet, med sju hunder.

Dagbladet følger saken.

Avslutter regionale tiltak for sju kommuner:

Regjeringen gir lørdag lettelser for sju kommuner på Haugalandet. Kommunene Bokn, Haugesund, Karmøy, Sveio, Tysvær, Utsira og Vindafjord har regionale tiltak til og med søndag 11. april.

Etter anbefaling fra Helsedirektoratet, Folkehelseinstituttet og statsforvalter avsluttes de regionale tiltakene fra og med midnatt, natt til mandag 12. april.

- Smittesituasjonen er stabilisert i regionen, og det derfor ikke lenger behov for strenge regionale tiltak. Helsedirektoratet, Folkehelseinstituttet og statsforvalter anbefaler at de regionale tiltakene avsluttes. Regjeringen har fulgt anbefalingen og kommunenes eget ønske, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie (H).

De syv kommunene har hatt tiltaksnivå A, som er det strengeste tiltaksnivået.

Foto: Berit Roald / NTB

Politiet inn mot Sian-demonstrasjon i Drammen:

Politiet har anholdt flere motdemonstranter som hadde møtt opp da Stopp Islamiseringen av Norge (SIAN) holdt appeller i Drammen.

Da motdemonstrasjonen mot Sian i Drammen tok overhånd, grep politiet inn og anholdt flere lørdag formiddag. Stemningen på Strømsø torg utviklet seg til å bli veldig amper da politiet grep inn og anholdt to ungdommer.

- Politiet grep inn fordi det var uromomenter langs gjerdene og veldig mye eggkasting. Men vi har kontroll på stedet, sier operasjonsleder André Kråkenes i Sørøst politidistrikt til NTB.

Operasjonslederen kommenterer at det er kastet flere kilo egg inn mot den lovlige demonstrasjonen.

Sian hadde på forhånd søkt om, og fått godkjent, å holde demonstrasjon på torget i Drammen. Mange nysgjerrige og andre som ville vise sin motstand mot Sian, hadde møtt fram.

- Hvis de forstyrrer eller hindrer folk i å uttrykke sine meninger, må politiet gripe inn, sier operasjonslederen.

(NTB)

DEMONSTRERTE: SIAN (Stopp Islamiseringen av Norge), demonstrerer på Strømsø Torg i Drammen lørdag. Foto: Heiko Junge / NTB

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi belønner månedens beste tipsere.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi belønner månedens beste tipsere.- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.