Annonse

Nyhetsstudio

16-åring død etter hendelsen i Wales
Foto: Chris Fairweather/ Huw Evans/ Shutterstoc/ NTB

16-åring død etter hendelsen i Wales

En 16 år gammel jente er død i Rhondda, Wales, bekrefter politiet i Wales.

To menn er også arrestert i forbindelse med hendelsen, og de er begge på sykehus til behandling for alvorlige skader.

Det var tidligere på fredag at politiet meldte om en alvorlig hendelse i Wales.

Dødsårsaken til jenta er foreløpig ikke bekreftet.

Videre opplyser politiet at det ikke dreier seg om et terroristangrep.

- Dette er en alvorlig hendelse som har forårsaket sjokk og bekymring for både lokalsamfunnet og samfunnet generelt. Vi jobber hardt for å fastslå de nøyaktige omstendighetene som har ført til den tragiske døden til denne unge jenta, sier Rich Jones fra politiet i Wales.

- Etterforskningen er fremdeles i en tidlig fase, men vi kan bekrefte at de involverte kjenner hverandre, og vi leter for øyeblikket ikke etter noen andre i forbindelse med hendelsen, avslutter han.

Annonse

IS påtar seg ansvar for ambassadeangrep i Afghanistan

IS påtar seg ansvaret for fredagens angrep på Pakistans ambassade i Kabul. Ambassadøren kom uskadd fra det, en livvakt ble kritisk såret.

Det fremkommer i en uttalelse fra en regional IS-gruppe som den amerikanske organisasjonen Site, et nettsted som overvåker blant annet jihadistiske nettsider, viser til.

I meldingen lørdag heter det at IS hadde «angrepet den frafalne pakistanske ambassadøren og hans vakter».

Pakistans statsminister Shehbaz Sharif har sagt at fredagens angrep var et attentatforsøk rettet mot ambassadøren, og han krever at saken etterforskes.

En talsmann for politiet i Kabul sier at en mistenkt mann er pågrepet i saken og at to våpen er beslaglagt etter at afghanske sikkerhetsstyrker hadde gjennomsøkt en bygning i nærheten.

En talsperson for ambassaden opplyser til det franske nyhetsbyrået AFP at det var en enslig angriper som «kom fram etter å ha skjult seg bak hus og begynte å skyte».

Utenriksdepartementet i Kabul har i en uttalelse fordømt angrepet på det sterkeste og lover å spore opp og straffe de ansvarlige.

Skytingen mot ambassaden kom dagen etter at den pakistanske regjeringen krevde at Taliban-regimet i Afghanistan hindrer at det blir planlagt terrorangrep mot Pakistan på afghansk jord.

Tidligere i uken tok pakistansk Taliban ansvar for et selvmordsangrep sørvest i Pakistan. Fire mennesker ble drept av bomben, som så ut til å være rettet mot politifolk som skulle beskytte helsearbeidere som vaksinerer folk mot polio.

(NTB)

Annonse

Zelenskyj: Pristaket på russisk olje er ikke seriøst

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj mener pristaket på russisk olje er satt for lavt.

Pristaket er satt til 60 dollar fatet.

- Nivået er ikke seriøst fordi dette nivået er ganske komfortabelt for Russland, sier Zelenskyj lørdag, og fortsetter:

- Russland har allerede skapt store tap for alle verdens land ved å bevisst destabilisere energimarkedet.

Han omtaler beslutningen om pristaket som en «svak posisjon».

- Det er bare et spørsmål om tid før sterkere virkemidler må tas i bruk uansett. Det er synd at tid går til spille, fortsetter Zelenskyj.

EU-landene ble enige om pristaket fredag, etter en vanskelig prosess. De tre landene Polen, Estland og Litauen holdt lenge igjen fordi de ønsket en strengere ordning. (NTB)

Annonse
Indonesia: Sex utenfor ekteskap kan bli forbudt
Foto: Garry Lotulung / NurPhoto / Shutterstock

Indonesia: Sex utenfor ekteskap kan bli forbudt

Nasjonalforsamlingen i Indonesia ligger an til å godkjenne en lov som vil straffe sex utenfor ekteskap med opptil ett års fengsel.

Blir loven vedtatt, vil den gjelde både landets egne borgere og besøkende utlendinger, skriver BBC. Dermed kan for eksempel turister på Bali bli omfattet.

Et forbud mot samboerskap vurderes også. Går forslaget gjennom vil det kunne straffes med opptil seks måneders fengsel.

Lovforslaget, som er drevet fram av religiøse politikere, bekymrer næringslivet i landet. De frykter det kan skade landets omdømme som ferieland og svekke viljen til å gjøre investeringer, melder Reuters.

En tidligere utgave av loven ble behandlet i 2019 og utløste da landsomfattende protester der titusenvis deltok. (NTB)

Annonse
Dyredeler eller eksplosiver sendt 17 ambassader
Foto: Andrei Pungovschi / AFP / NTB

Dyredeler eller eksplosiver sendt 17 ambassader

En rekke ukrainske ambassader har mottatt pakker med kroppsdeler fra dyr eller eksplosiver. Landets utenriksminister mener avsenderne forsøker å skape frykt.

Utenriksminister Dmytro Kuleba sier i et intervju med CNN at det har vært 17 slike tilfeller. Ambassadene har fått pakker med kroppsdeler fra dyr – som øyne fra kuer og griser – eller falske eller virkelige eksplosiver.

- Denne kampanjen har som formål å skape frykt, sier Kuleba i intervjuet. På spørsmål om hvem som kan stå bak, antyder han at det er Russland.

- Du må stille spørsmålet: Hvem kan ha fordel av dette?

- Kanskje denne terrorreaksjonen er Russlands svar på det diplomatiske skrekkscenarioet vi har skapt for landet på den internasjonale arenaen, spør han.

Både russiske myndigheter og Wagner-gruppens leder Jevgenij Prigozjin nekter for å stå bak, melder CNN.

I uka som gikk eksploderte en brevbombe på den ukrainske ambassaden i Madrid. Den gikk av i bakgården, og en ansatt på ambassaden ble lettere skadd.

Ambassadene i Ungarn, Nederland, Polen, Kroatia og Italia, samt generalkonsulatene i Napoli, Krakow og Brno er blant dem som har mottatt pakker med dyreøyne.

I tillegg har inngangen til Ukrainas ambassade i Vatikanet vært utsatt for hærverk, skriver det ukrainske nyhetsbyrået Interfax.

(NTB)