Annonse

Nyhetsstudio

Vaksinerte briter får reise til Kypros
TURISME: Kyprotiske myndigheter ønsker vaksinerte briter velkommen fra 1. mai. Foto: Etienne Torbey / AFP / NTB

Vaksinerte briter får reise til Kypros

Fredag kveld melder nyhetsbyrået Reuters at Kypros' turistminister opplyser at fullvaksinerte briter får tillatelse til å reise til landet uten test- eller karantenekrav fra 1. mai.

Det vil stilles krav om at turistene har blitt vaksinert med vaksiner som er godkjent av Det europeiske legemiddelbyrået (EMA) minst sju dager før ankomst.

Helseminister Matt Hancock i Storbritannia opplyste at de fortsatt er i rute til å oppnå målet om å vaksinere hele den voksne befolkningen med første dose innen utgangen av juli.

Annonse
Mener at Putin er et monster
FØRSTEDAME: Olena Zelenska i Ukraina. Foto: Pedro Nunes / Reuters / NTB

Mener at Putin er et monster

Tirsdag publiserte britiske Sky News et intervju med Ukrainas førstedame Olena Zelenska. Der blir Zelenska spurt om hvorvidt hun tror at Russland-president Vladimir Putin eier samvittighet, eller om han bare er et monster, enkelt og greit?

- Det siste, svarte Zelenska.

I intervjuet oppfordrer hun også Storbritannias statsminister Rishi Sunak til å bidra til å finne og straffe personer som har gjort seg skyldige i krigsforbrytelser. Blant annet framhever hun Russlands bruk av seksuell vold som våpen.

Annonse
Medvedev: - Da blir Nato et legitimt mål
Foto: Ekaterina Shtukina / Ap / NTB

Medvedev: - Da blir Nato et legitimt mål

Tirsdag kveld uttaler Russlands tidligere president Dmitrij Medvedev at dersom Nato forsyner Ukraina med luftvernsystemet Patriot og Nato-personell, vil Nato bli et legitimt mål for Russlands militære styrker, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Sammen med hauker som Tsjetsjenia-leder Ramzan Kadyrov og Wagner-sjef Jevgenij Prigozjin, regnes Medvedev som en av Russlands mest framtredende hardlinere, som ofte uttaler seg betydelig mer ytterligående enn Russland-president Vladimir Putin.

Foreløpig mener de fleste vestlige militæreksperter at det ikke er noe som tyder på at Russland ser seg tjent med å trekke Nato inn i krigen, all den tid Russland allerede opplever betydelig motgang i Ukraina.

Annonse

Halden: Evakueres etter brann

En rekke beboere er evakuert etter at det tirsdag kveld begynte å brenne i en bolig i Torpedalsveien i Halden i Østfold i Viken. Politiet meldte først om brannen ved 18-tida.

Etter å ha ankommet stedet beskrev de «full fyr i kjeller», samt «mye røyk som velter ut».

Beboere både i det berørte huset, og i nærliggende boliger, evakueres til Tistedal skole. Kommunen er varslet om hendelsen, opplyser politiet.

Annonse

Møter pressen etter budsjettavtalen

Kl 18 møter regjeringspartiene og SV pressen på Stortinget etter budsjettenigheten tirsdag ettermiddag.

Dagbladet følger pressetreffet og oppdaterer fortløpende.

Kort til før pressekonferansen starter får Dagbladet opplyst fra kilder at det blant annet kommer en dyrtidspakke på flere milliarder til de fattigste.

Støre innleder pressekonferansen med å presentere noe av det regjeringen la fram i sitt statsbudsjett. Han understeker at utviklingen har blitt verre og at de derfor kommer med flere tillegg til de vanskleligst stilte i budsjettavtalen.

- Dette er en betydelig pakke, sier Støre.

- Vi er enige om at regejringen også vil legge fram et forslag til Stortinget om en betydelig støtte til Ukraina ila neste halvår, sier Støre.

Dette på bakgrunn av de høye inntektene Norge har hatt på gassinntekter.

Støre understreker at budsjettet fortsatt er stramt, men at det nå også blir grønnere.

Han understreker også at Norge skal ha TFO-runder i de neste tre årene ettersom etterspørselen for norsk olje og gass er høy nå.

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum sier på presstreffet at en trygg hverdagsøkonomi er viktig for regjeringen, og det er begrunnelsen for at oljepengebruken ikke økes i budsjettavtalen med SV.

- Ca 76 prosent av nordmenn vil få lavere eller samme skatt som i dag, sier Vedum.

Vedum understreker at viktige tiltak for Sp som gratis ferjer blir stående.

Også Lysbakken starter med å takke de andre partiene før han går over til å si at SV har fått til det de sa de skulle få til.

- Dette er en budsjettavtale som gir mest til dem som har lite. Det er en omfattende dyrtidspakke. De som sliter mest får nå mer å leve av.

Han fortsetter med å trekke fram ytterligere satsning på gratis SFO. Det vil bli utvidet til også å gjelde andreklassinger, opplyser Lysbakken.

- Det har vært en økende interesse for Sveits. Det vi nå kommer med er et tydelig signal på at de verdiene som er skapt i Norge, også skal komme til gode de som har vært med på å skape det, sier Lysbakken om den Exit-skatten regjeringen nå kommer med.