Nyhetsstudio

Brage Lie Jor

Nigel Farage ferdig i politikken:

Nigel Farage, tidligere EU-parlamentariker og leder for brexitpartiet, sier til The Telegraph at han pensjonerer seg fra politikken for godt.

Farage, som i sin tid også ledet uavhengighetspartiet UKIP, relanserte i november i fjor sitt brexitparti under navnet Reform UK for å kjempe mot koronanedstenging. Han går nå av som leder for dette partiet, melder The Telegraph lørdag kveld.

– Det er ingen vei tilbake, brexit er unnagjort, sier 56-åringen som har vært aktiv i britisk politikk i tre tiår.

Farage sluttet også i politikken etter folkeavstemningen om EU-utmeldelse i 2016. To år senere gjorde var han tilbake med et reformert brexit-parti.

Denne gangen blir det ikke noe comeback, bedyrer Farage

(©NTB)

Nigel Farage gir seg. Foto: Justin Tallis / AFP / NTB
Studioet fortsetter under annonsen

Riksmekleren møter pressen klokka 19:

Lørdag meklet LO, YS og NHO om lønnen til norske arbeidere på andre og siste dag. Hvis de ikke blir enige, blir det storstreik.

Riksmekler Mats Ruland møter pressen klokken 19 på konferanserommet Rigoletto på Hotel Opera.

Oppdateres.

110 gjester på ulovlig restaurant:

Fransk politi har bøtelagt 110 personer som spiste og drakk ulovlig på en hemmelig restaurant i Paris fredag kveld og dermed brøt de strenge restriksjonene.

Politiet ble varslet av naboer som reagerte på støy fra innsiden av en restaurant som burde ha vært stengt, slik myndighetenes koronarestriksjoner tilsier.

Da politiet kom til stedet, fant de over 110 personer som koste seg med god mat og vin, blant annet kaviar og champagne. Gjestene hadde betalt 220 euro, over 2.200 kroner, hver for å delta på den illegale middagen. Samtlige gjester ble bøtelagt mens restauranteieren ble pågrepet.

Tidligere på dagene skjedde en lignende hendelse i Saint-Ouen utenfor Paris der 62 gjester ble bøtelagt og eieren pågrepet.

Frankrike er inne i en ny, omfattende periode med nedstengning for å bremse smittetrykket. Samtidig har alle barer og restauranter vært stengt i fem måneder.

(NTB)

Skien: Funn av mistenkelig gjenstand:

Det er gjort funn av en mistenkelig gjenstand i Skien i Vestfold og Telemark, melder politiet.

Bombegruppa var i området og vil bistå med destruksjon og eventuell sporsikring.

- Det er ikke noe elektronikk eller noen bombe. Det ser ut som fyrverkeri, som er tatt fra hverandre og satt sammen igjen, forteller oppdragsleder Roger Aaser i Sør-Øst politidistrikt til Dagbladet.

Det er ikke mistanke om noen trusselsituasjon, ifølge Aaser.

- Vi ser på dette som helt udramatisk, men vil gjerne ha hjelp av bombegruppa til å destruere dette, og eventuelt sporsikre. Det er jo ikke lov å lage sprengstoff, hvis det er det dette viser seg å være.

Funnet ble gjort nord for Skien sentrum og området er avsperret.

Det var forbipasserende som meldte fra om funnet til politiet.

Hemsedal: Smitte på fester i påska:

Det er full smittealarm i Hemsedal etter flere smittetilfeller som kan spores tilbake til sosiale ansamlinger i påskehelga, skriver Hallingdølen.

Kriseledelsen ved Hemsedal kommune skriver på kommunens nettside at smittesporingsgruppa så langt har avdekket sju smittetilfeller som kan spores tilbake til flere ansamlinger og fester i privat regi i påskehelga.

Disse samlingene skal ha funnet sted både innendørs og utendørs.

Kriseledelsen ber alle som har vært på ansamlingene om å teste seg omgående og holde seg i karantene til de får testsvar. Dette er samlingene det er snakk om:

- Lørdag 3. april i Hemsedal skisenter. Nedre del av «Blåparken/Tinden». Uorganisert privat ansamling utendørs bestående av flere grupper på 8-10 personer, til sammen 50 - 60 personer. Flere smittede registrert.

- Fredag 2. april. Låvefest i Hemsedal. Privat ansamling innendørs med minimum 20-30 personer. Mulighet for smittede deltagere.`

Flere av deltagerne på disse ansamlingene har også deltatt på flere fester i Hemsedal og Hallingdal. Hemsedal kommune ber dermed også alle med tilknytning til disse hendelsen om å teste seg snarest i sin hjemkommune.

Les mer her:

Smitte på fester: - Test deg snarest

Smitte på fester: - Test deg snarest

dagbladet

Til sykehus etter båtbrann:

En mann ble fløyet med redningshelikopter til sykehus etter en brann i en fritidsbåt i Steigen kommune i Nordland.

Mannen ble plukket opp av et redningshelikopter fra Bodø og brakt til sykehus, opplyste Hovedredningssentralen Nord-Norge på Twitter tidlig lørdag ettermiddag.

Mannen varslet selv HRS, men nødanropet ble avbrutt på grunn av røykutviklingen i båten.

– Tilstanden til mannen er alvorlig, men stabil, opplyser kommunikasjonsrådgiver Tor-Einar Schøning ved Nordlandssykehuset til NRK.

Redningsskøyta «Odd Fellow III» og brannvesenet i Salten ivaretok fritidsbåten fram til den senere sank.

Kystvaktskipet Nordkapp ble sendt mot havaristen med røykdykkere klare om bord på et NH90-helikopter.

(NTB)

Foto: Redningsselskapet

Stort snøskred utenfor Voss:

Vest politidistrikt melder at det har gått et større snøskred i Myrkdalen, et populært hytte- og skiområde utenfor Voss.

- Nødetater og frivillige er på vei. Ingen er meldt savnet per nå, men det er skispor i området, skriver operasjonssentralen på Twitter.

Hovedredningssentralen (HRS) Sør-Norge deltar i arbeidet med et redningshelikopter fra Florø, opplyser vakthavende redningsleder Jan Lillebø.

- Tre luftambulanser er også på vei, men har problemer med å komme inn; det er fint vær i området rundt, men mye snø i innflygingsområdet, opplyser han.

Ifølge Lillebø er skredet ca. 150 x 150 meter stort.

Også Norske redningshunder opplyser at de er på vei til skredområdet, med sju hunder.

Dagbladet følger saken.

Avslutter regionale tiltak for sju kommuner:

Regjeringen gir lørdag lettelser for sju kommuner på Haugalandet. Kommunene Bokn, Haugesund, Karmøy, Sveio, Tysvær, Utsira og Vindafjord har regionale tiltak til og med søndag 11. april.

Etter anbefaling fra Helsedirektoratet, Folkehelseinstituttet og statsforvalter avsluttes de regionale tiltakene fra og med midnatt, natt til mandag 12. april.

- Smittesituasjonen er stabilisert i regionen, og det derfor ikke lenger behov for strenge regionale tiltak. Helsedirektoratet, Folkehelseinstituttet og statsforvalter anbefaler at de regionale tiltakene avsluttes. Regjeringen har fulgt anbefalingen og kommunenes eget ønske, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie (H).

De syv kommunene har hatt tiltaksnivå A, som er det strengeste tiltaksnivået.

Foto: Berit Roald / NTB

Politiet inn mot Sian-demonstrasjon i Drammen:

Politiet har anholdt flere motdemonstranter som hadde møtt opp da Stopp Islamiseringen av Norge (SIAN) holdt appeller i Drammen.

Da motdemonstrasjonen mot Sian i Drammen tok overhånd, grep politiet inn og anholdt flere lørdag formiddag. Stemningen på Strømsø torg utviklet seg til å bli veldig amper da politiet grep inn og anholdt to ungdommer.

- Politiet grep inn fordi det var uromomenter langs gjerdene og veldig mye eggkasting. Men vi har kontroll på stedet, sier operasjonsleder André Kråkenes i Sørøst politidistrikt til NTB.

Operasjonslederen kommenterer at det er kastet flere kilo egg inn mot den lovlige demonstrasjonen.

Sian hadde på forhånd søkt om, og fått godkjent, å holde demonstrasjon på torget i Drammen. Mange nysgjerrige og andre som ville vise sin motstand mot Sian, hadde møtt fram.

- Hvis de forstyrrer eller hindrer folk i å uttrykke sine meninger, må politiet gripe inn, sier operasjonslederen.

(NTB)

DEMONSTRERTE: SIAN (Stopp Islamiseringen av Norge), demonstrerer på Strømsø Torg i Drammen lørdag. Foto: Heiko Junge / NTB

Person fløyet til sykehus etter båtbrann i Steigen:

En person er fløyet med redningshelikopter til sykehus etter en brann i en fritidsbåt i Steigen kommune i Nordland.

- En person er plukket opp av redningshelikopter fra Bodø og brakt til sykehus, opplyser Hovedredningssentralen Nord-Norge på Twitter lørdag ettermiddag.

Redningsskøyta Odd Fellow og brannvesenet i Salten ivaretar havaristen, opplyser politiet videre.

Kystvaktskipet Nordkapp ble sendt mot havaristen med røykdykkere klare om bord på et NH90-helikopter.

(NTB)

Varsler snø Østafjells:

Meteorologisk institutt opplyser at snøen vil melde sin ankomst flere steder på Østlandet de neste dagene. Det er sendt ut gult farevarsel for snø Østafjells, fra søndag kveld til natt til tirsdag.

- Lokalt kan det komme 10-20 cm snø på 24 timer, skriver de på Twitter.

Meteorologisk institutt oppfordrer til å kjøre etter forholdene.

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi belønner månedens beste tipsere.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi belønner månedens beste tipsere.- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.