Annonse

Nyhetsstudio

Dømt for svindel på to millioner

En mann i 40-årene er Gulating lagmannsrett dømt til ett års fengsel for å ha svindlet en kvinne han møtte på en datingside på nett.

Det er samme straff som mannen fikk da saken var oppe i Bergen tingrett i fjor sommer, skriver Bergens Tidende.

Bedrageriet mannen sto tiltalt for skjedde i Bergen i 2014. Kvinnen døde i 2016. Lagmannsretten er enstemmig kommet til at mannen fikk utbetalt over to millioner kroner fra kvinnen mannen oppgir å ha truffet via en datingside på nettet.

Mannen nektet straffskyld og har forklart at han kun lånte 187.000 kroner, men retten tror ikke på mannens forklaring.

Dommerne mener han bevisst svindlet til seg pengene ved å si at det var lån – men at han var uten evne eller vilje til å betale tilbake.

Mannen er tidligere domfelt ni ganger. I 2008 ble han dømt for bedrageri mot tre andre kvinner. I tillegg til fengselsstraffen er mannen dømt til å betale i overkant av 2,2 millioner kroner i erstatning til kvinnens dødsbo.

Mannens forsvarer, advokat Alexander Gonzalo Sele, sier klienten er uenig i rettens bevisvurdering og ønsker å anke.

(NTB)

Annonse

Masseskyting på sykehus i Memphis

Minst åtte mennesker skal være skutt og såret på et sykehus i Memphis i Tennessee i USA, melder lokale medier.

Ifølge Local 24 News har politiet sperret av Methodist North-sykehuset og gatene rundt, men det er uklart hva som har skjedd der.

(NTB)

Tretten: E6 fortsatt stengt

E6 ved kollapsede Tretten bru vil fremdeles være stengt, opplyser Innlandet politidistrikt i en pressemelding.

Deler av brua falt ned på E6 i går morges. Vegvesenet har holdt vakt ved vrakrestene gjennom natta, i påvente av at arbeidet med å fjerne disse samt personbilen og lastebilen som står på brua, begynner midt på dagen i dag.

Trafikken er midlertidig omdirigert via Tretten sentrum, og politiet synes dette fungerer tilfredsstillende.

- Det foretas løpende vurderinger tirsdag om når E6 skal åpnes, skriver politidistriktet - som gjør oppmerksom på at omkjøringsveien tidvis kan bli stengt i forbindelse med opprydningsarbeidet.

Ulykken etterforskes. Politiet jobber blant annet med å sikre bilder, avhøre bilførerne og de første vitnene.

- I dag og framover vil avhør av fagpersoner bli prioritert, skriver politiet.

Krimialteknikere vil være til stede når bergingen og rivingen av brua iverksettes.

Tretten: E6 fortsatt stengt
KNAKK: Tretten bru knakk på flere steder i går morges. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
Annonse
- Russerne strever
VISER FINGEREN: Veggmaleriet i Kyiv gjenskaper et frimerke der en ukrainsk soldat viser fingeren til et russisk krigsskip på Slangeøya, som nå er gjenerobret fra russerne. Foto: Maksym Marusenko / NurPhoto / Shutterstock / NTB

- Russerne strever

I dagens oppdatering analyserer den britiske militære etterretningen Russlands strategiske styrke i Svartehavet. De kommer til at evnen er svekket.

- Svartehavsflåtens nåværende begrensede effektivitet undergraver Russlands generelle invasjonsstrategi, delvis fordi den amfibiske trusselen mot Odesa nå for en stor del er nøytralisert. Dette betyr at Ukraina kan omdirigere ressurser for å presse russiske bakkestyrker andre steder, skriver britene.

De framholder at Svartehavsflåten for tida strever med å utøve effektiv kontroll til sjøs, selv om de fremdeles bruker langterekkende missiler for å støtte russernes bakkeoffensiver. Dette skyldes flere momenter:

- De har mistet sitt flaggskip «Moskva»; en betydelig andel av sine marinekampfly; og kontrollen over Slangeøya, skriver etterretningen.

De skriver videre at russernes overflatefartøy i Svartehavet har «en ekstremt defensiv holdning»; patruljene er begrenset til farvann innenfor synsvidde av Krim-halvøyas kyst.

- Dette står i kontrast til økt russisk marineaktivitet i andre farvann, som er typisk for denne tida av året, skriver den britiske etterretningen.

Les hele saken

- Kommandoen har forlatt Kherson

Lyn har slått ned i hus

Det er registrert rundt 1000 lynnedslag på Østlandet siste time, samt hyppig flere andre steder i landet.

I Nittedal har lynet slått ned i et hus, og brannvesenet rykker ut for å sjekke skadeomfanget. Det er ikke meldt om personskade.

Det samme har skjedd i Tvedestrand, der det skal ha begynt å ryke fra en enebolig, formentlig etter et nedslag.

- Nødetatene er på stedet. Det er ingen personer i huset, skriver Agder politidistrikt på Twitter.

I distriktet har tordenværet ført til flere alarmer i morgentimene, opplyser 110-sentralen.

Der mistet også over 1000 strømmen i 07-tida, viste oversikten til Agder Energi Nett.

Meteorologisk institutt har utstedt gult farevarsel for lyn på Østlandet og Sørlandet tirsdag morgen, samt i Rogaland og Hordaland.

Det er også utstedt farevarsel for styrtregn flere steder – også i Rogaland og Hordaland, samt Østafjells.

Det ventes styrtregn i Trøndelag og Nordland utover dagen.

Annonse
Oslo-skytingen: Evalueringsutvalg fortsatt ikke klart
Foto: Javad Parsa / NTB

Oslo-skytingen: Evalueringsutvalg fortsatt ikke klart

Evalueringen av politiets håndtering av masseskytingen i Oslo i juni, er fremdeles ikke i gang. Politidirektøren skylder på ferieavvikling.

- Arbeidet med mandat og utvalg nærmer seg en ferdigstilling, men sommerferie-avviklingen har ført til at vi ikke har alle nødvendige avklaringer per i dag. Vi vil konkludere med både utvalg og mandat i løpet av de nærmeste ukene, sier politidirektør Benedicte Bjørnland til VG.

To dager etter at Zaniar Matapour skjøt mot mennesker på to utesteder i Oslo 25. juni, varslet PST og politiet at deres håndtering av skytingen skulle evalueres.

I en felles pressemelding sa PST-sjef Roger Berg og Benedicte Bjørnland at de er opptatt av å komme raskt i gang, men halvannen måned senere er verken mandatet eller utvalgsmedlemmene klare.

Bistandsadvokat Christian Lundin representerer en rekke av personene som har status som fornærmet i saken.

- De ønsker å få vite om årsaken til at handlingen ikke ble forhindret. Det antas at undersøkelsene vil ha fokus på dette, sier Lundin.

(NTB)