Annonse

Nyhetsstudio

Person innlagt i Trondheim etter å ha tatt AstraZeneca-vaksinen

En person er innlagt på St. Olavs hospital etter å ha tatt coronavaksinen til AstraZeneca i Trondheim, skriver Nidaros.

Vaksinesjef Helge Garåsen i Trondheim kommune bekrefter innleggelsen overfor Dagbladet. Han kjenner ikke til flere detaljer om innleggelsen.

Det er 2600 personer i Trondheim som har fått AstraZeneca-vaksinen, opplyser kommunen. Alle er helsepersonell.

Norge satte AstraZeneca-vaksineringen på vent torsdag. Det skjedde etter meldinger fra Danmark og andre land om mulige bivirkninger i form av blodpropp.

Tre helsearbeidere ble lørdag innlagt på Rikshospitalet på grunn av komplikasjoner knyttet til blodpropp som er oppstått etter at de har fått AstraZeneca-vaksine.

(NTB/Dagbladet)

Sverige: 80 biler skadd i brann

Rundt 80 biler er skadd etter en brann i en underjordisk garasje i Malmø natt til lørdag, ifølge Expressen.

Morgennytt

To pågrepet etter alvorlig voldshendelse i Kristiansand
En ung mann er kjørt til sykehus og to mindreårige gutter er pågrepet etter en alvorlig voldshendelse i Kristiansand natt til lørdag.
Ny spionballong observert
En ny spionballong er observert over Latin-Amerika, melder USAs forsvarsdepartement. De mener også denne er kinesisk, i likhet med den som flyr over USA.
Frimurernes ritualer: Dødningehoder og likkister
Ekte hodeskaller, likkister og sverd mot hjertet. Et tidligere medlem bryter tausheten, og forteller om tida i losjen.

Unntakstilstand i Chile etter flere skogbranner

Minst 13 personer har omkommet i forbindelse med de mer enn 200 skogbrannene som herjer i landet. Myndighetene har erklært unntakstilstand flere steder.

– Vi må kunngjøre at det er 13 omkomne totalt, elleve av dem i Santa Juana kommune, sier sjef for landets nasjonale katastrofebyrå, Mauricio Tapia, i en oppdatering.

Det inkluderer to besetningsmedlemmer på et helikopter som kjempet mot brannene, som omkom da helikopteret styrtet fredag ettermiddag, ifølge Chiles landbruksminister Esteban Valenzuela.

Dødstallet inkluderer også minst fire sivile og en brannbetjent. Regjeringen har erklært unntakstilstand i regionene Nuble og Biobio, men brannene har også rammet regionene Maule og La Arucania.

Ifølge myndighetene er det 204 aktive branner i de berørte området. Av dem er 57 ikke under kontroll. Det er ventet at den pågående hetebølgen i Chile vil fortsette, noe som kombinert med sterk vind kan gjøre skogbrannene mer utfordrende å kontrollere.

President Gabriel Boric har avbrutt ferien sin for å besøke et av de berørte områdene-

(NTB)

Politiet advarer: - Avpass farten

Det siste døgnet er hele 14 elger og 9 rådyr blitt påkjørt i Innlandet og politiet advarer nå trafikanter.

- Det er for tiden svært mange viltpåkjørsler i Innlandet. Alle trafikanter oppfordres til å være oppmerksomme på det som skjer i og ved vegen, og avpasse farten etter forholdene, skriver politiet på Twitter.

Politiet i Innlandet tror det kan ha å gjøre med månedens syklus.

- Det kan være at det er ekstra mye fordi det er i dagene rundt en fullmåne, sier operasjonsleder Haagen Løvseth i Innlandet politidistrikt til NTB.

Han forteller at det viktigste bilister kan gjøre om de kjører på dyr er å ringe til politiet.

– Vi opplever at en del dyr blir liggende. Det viktigste folk kan gjøre er å ringe politiet slik at vi kan registrere det og komme i kontakt med viltnemnda, sier han.

I januar ble det registrert 500 påkjørte dyr, skriver politiet i Innlandet. I 2022 ble 3.622 dyr påkjørt i fylket.

(Dagbladet/NTB)

Ny spionballong observert

En ny spionballong er observert over Latin-Amerika, melder USAs forsvarsdepartement til CNN.

– Vi har fått meldinger om en ballong som flyr over Latin-Amerika. Vi vurderer at det er nok en kinesisk overvåkingsballong, sier pressesekretær Patrick Ryder i en uttalelse til kanalen.

Det er ikke klart hvor over Latin-Amerika ballongen befinner seg. En amerikansk tjenesteperson sier imidlertid til CNN at den ikke ser ut til å være på vei mot USA for øyeblikket.

Sent torsdag meldte amerikanske myndigheter om det de antar en kinesisk spionballong som flyr over USA.

(NTB)

Truet passasjerer med øks

En mann er pågrepet etter å ha truet passasjerer og mannskapet med en øks om bord på fergen mellom Øksfjord og Hasvik i Finnmark.

Politiet pågrep mannen uten dramatikk etter at fergen la til kai i Hasvik, skriver politiet i en pressemelding.

Personen er pågrepet og fraktet til Hammerfest. Det vil bli vurdert varetektsfengsling, opplyser operasjonsleder John-Kåre Olsen i Finnmark politidistrikt.

Mannskap om bord fikk roet situasjonen og ingen ble skadd.

(NTB)

Alvorlig voldshendelse i Kristiansand

En ung mann er kjørt til sykehus og to mindreårige gutter er pågrepet etter en alvorlig voldshendelse i Kristiansand natt til lørdag.

- Den skadde er kjørt til sykehus med det som fremstår som alvorlige skader. Den skadde er en ung mann, sier operasjonsleder Arve Myklebust i Agder politidistrikt til Dagbladet.

Hendelsen skal ha skjedd utendørs.

- Det var mange personer på stedet, så det var ganske kaotisk, sier Myklebust.

Av hensyn til etterforskningen ønsker han ikke å gå inn på hva slags type vold det er snakk om.

- Det er litt tidlig og vi må få litt mer kontroll på informasjonen før vi sier noe mer om det, sier Myklebust.

Politiet opplyser ved like før 02:30 at de har pågrepet to mindreårige gutter og at de blir kjørt til arresten i Kristiansand.