Annonse

Nyhetsstudio

Frykter 400 innleggelser i uka

Direktør i Folkehelseinstituttet Camilla Stoltenberg forteller under dagens pressekonferanse om coronasituasjonen at det kan bli mer enn en dobling av innleggelser på noen uker.

- Jeg har ikke alle tallene foran meg, men den siste modelleringen som også viste R-tall på 1,4 på landsbasis, og viser cirka 1,3 for Oslo og Viken, og det er økende. Hvis det fortsetter slik, uten at vi får endret kurven, vil det være 400 innleggelser om to uker fra nå. 400 nye innleggelser i løpet av en uke, mot jeg tror det var 193 i forrige uke. Altså mer enn en dobling på 2-3 uker.

- Det som bekymrer oss i tillegg, er hva vi da i en slik situasjon - som vi nå gjør alt for å unngå - vil ha av dødsfall i de gruppene som ikke er vaksinert, legger hun til.

Frykter 400 innleggelser i uka
Foto: NTB
Annonse

Bet politibetjent

En kvinne i 20-åra er anmeldt for vold mot offentlig tjenestemann etter at hun bet en politibetjent i fingeren i Stavanger.

Sørvest politidistrikt melder om hendelsen klokka 2.30 natt til tirsdag.

- Melding om aggressiv og beruset dame som ikke ville forlate et utested i Vågen. En patrulje kjørte til stedet og tok kontakt med damen i 20-åra. Hun var hissig og lite samarbeidsvillig, skriver politiet på Twitter og legger til:

- Da patruljen var i ferd med bortvise henne bet hun den ene
politibetjenten i fingeren. Damen ble innbragt til arresten og der sparket hun en politibetjent i foten. Hun blir anmeldt for vold mot offentlig tjenestemann. Sak opprettet.

Moland: Til sykehus etter trafikkulykke

En person er fraktet til sykehus etter en trafikkulykke ved Brekka på fylkesvei 421 i Moland i Agder.

Politiet i Agder ble varslet om ulykken klokka 1.04 og Vegtrafikksentralen for Sør-Norge varslet kort etter at det var redusert framkommelighet på stedet på grunn av ulykken.

– Enslig bil kollidert og blitt stående i sørgående felt. En person i bilen, kjørt sykehus med ambulanse, skal ha vært bevisst, ellers er skadeomfang ukjent, skriver politiet om hendelsen.

Det skal ha vært store materielle skader som følge av ulykken.

(NTB)

Annonse

Utsetter åpning av E39

Nye Veier utsetter åpningen av den nye veistrekningen på E39 mellom Kristiansand og Mandal med en måned, fra oktober til november.

Det er en følge av at det også er satt i gang arbeid med ringveien i Kristiansand, at det fire år lange veiprosjektet utsettes en drøy måned, skriver avisa Lindesnes. Dermed blir den høytidelige åpningen forskjøvet fra 4. oktober til november.

– Nå sikter vi oss inn på at folk kan kjøre på en ny og trafikksikker vei i november. Veien åpnes så fort som mulig og det er det ingen tvil om. Per i dag er det ingenting som tilsier at åpningen vil utsettes ytterligere, sier kommunikasjonsrådgiver Nils Bernt Rinde i Nye Veier.

Ytre ringvei ligger i Kristiansand og kobler sammen E 39 fra vest med E 18 fra øst.

Den nye europaveien erstatter en ulykkesutsatt strekning mellom Mandal og Kristiansand i Agder. Fra før er deler av prosjektet tatt i bruk fortløpende etter ferdigstillelse.

(NTB)

Avviser russisk påstand

FN avviser russiske anklager om at FN hindrer et besøk av atomeksperter til det russiskokkuperte atomkraftverket Zaporizjzja sør i Ukraina.

Stephane Dujarric, som er FNs generalsekretær António Guterres' talsmann, sier at det ikke er tilfelle at FN bidrar til å forsinke ekspertbesøket.

– FN-sekretariatet har ingen myndighet til å blokkere eller avlyse besøket av eksperter fra Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA), sier Dujarric.

Han legger til at det Wien-baserte IAEA handler uavhengig av FN.

– FN har sikkerheten og den logistiske kapasiteten i Ukraina til å støtte besøket av IAEAs inspektører til Zaporizjzja. Men det må foreligge enighet mellom Russland og Ukraina, sier Dujarric.

Nylig har det vært uenighet om hvilken reiserute IAEAs inspektører skal kunne bruke for å komme seg til atomkraftverket. Ukraina vil ikke tillate at reisen går utelukkende gjennom russiskokkuperte områder, som for eksempel via Krim-halvøya eller på andre måter ved å krysse grensen mellom Russland og Ukraina.

Ukraina og Russland har i flere uker beskyldt hverandre for å stå bak artilleriangrep ved atomkraftverket, som er det største i Europa.

(NTB)

Annonse

Samfunnsstraff for trusler med machete

En mann i 30-årene er dømt til samfunnsstraff for trusler og for å ha hatt med seg en machete på Navs kontor i Arendal.

Mannen var ruset og skal ha troppet opp i den tro at det var fattet et vedtak om nødpenger. Det var det ikke, informerte saksbehandleren, som tilbød ham en matpose, skriver Agderposten.

Dette falt ikke i god jord hos mannen, som sa at han ikke ville dra før han fikk pengene. Han slo i bordet, kastet et eple i skranken og skal ha sagt følgende:

– Hadde dette vært på Nav i Oslo så skulle jeg ha slått deg i skallen med en machete, men siden vi er i Arendal og jeg har skjerpet meg, så skal jeg ikke gjøre det.

For machete, det hadde han. Det ble klart da politiet pågrep ham. Nav-saksbehandleren, som kjente mannen fra før, ble ikke umiddelbart skremt. Men hun skal ha blitt svært redd da hun fikk vite om våpenfunnet i en slire under jakka, står det i rettsdokumentene.

Det nevnes videre at saksbehandleren innledningsvis mente at mannen, som er i en rehabiliteringsfase, bare ville tøffe seg.

En rekke andre mindre forhold ble også behandlet i Agder tingrett. I tillegg til 32 timer med samfunnsstraff, inndras kniver og macheten.

(NTB)