Annonse

Nyhetsstudio

320 elever i karantene

320 elever og 24 ansatte på Smestad skole i Oslo er i karantene, og fra mandag blir det hjemmeundervisning for samtlige elever på skolen.

Det bekrefter Lene Rønning-Arnesen, rektor ved Smestad skole, til Dagbladet.

- Det blir hjemmeskole for hele skolen fra mandag. Dette er en vurdering gjort av bydelsoverlegen, i samråd med meg, sier Rønning-Arnesen.

- Vi har et tilbud til de elevene som har foreldre i samfunnskritiske jobber, legger hun til.

Rønning-Arnesen bekrefter at det er covid-19 tilfeller hos elever og ansatte på skolen, men vil ikke si noe om antall.


Annonse

Nytt tilfelle av omikron i Øygarden

Det opplyser kommunen på sine nettsider. Tilfellet er ett av 34 nye coronatilfeller i Øygarden onsdag.

Smittevernlege Bjørg Møllerløkken opplyser at smitten oppsto etter at et reisefølge på sju personer kom til Norge etter utenlandsreise. Seks av deltakerne i reisefølget kommer fra Øygarden, mens en person kommer fra en annen region.

- Fire andre personer i reisefølget har fått påvist smitte. Foreløpig har vi fått bekreftet ett tilfelle av omikronvarianten, men vi regner det som sannsynlig at også de fire andre er smittet av denne varianten. Alle de fem smittede i reisefølget er i isolasjon, sier Møllerløkken.

Det nye smittetilfellet med omikronvarianten har ingen sammenheng med smitten som ble påvist på to personer i Øygarden i forrige uke, opplyser kommunen.

Danmark stenger skolene

Danske grunnskoleelever blir sendt hjem fra 15. desember til 5. januar. Det melder det danske nyhetsbyrået Ritzau.

Det er undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil som opplyser at et flertall i i Folketingets Epidemiudvalg har landet på denne avgjørelsen onsdag.

Annonse

Ber bilister holde seg unna E18

Politiet i Agder ber folk om ikke å kjøre på E18 onsdag kveld, for å unngå lignende trafikkaos som var kvelden før.

- Dersom man ikke absolutt må ut på E18 i kveld, så bør man holde seg hjemme, sier operasjonsleder Tom Einar Gausdal i Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.

Det er sendt ut oransje farevarsel på grunn av mye snø i Telemark og Agder. Det kan komme opptil 80 centimeter snø. Meteorologisk institutt har forlenget farevarselet fram til fredag kveld.

- Vi ønsker ikke så mye trafikk på veien i kveld og i natt. Politiet er i beredskap i kveld. Vi følger nøye med, og vi har styrket bemanningen. Vegtrafikksentralen har også ekstra kontroller av tunge kjøretøy, sier Gausdal.

Til Agderposten sier Gausdal at med mindre man må ut, bør man holde seg hjemme – og drøye ærend du måtte ha til torsdag.

Han presiserer at dette gjelder områdene med utfordrende kjøreforhold – det vil si fra Arendal og østover.

Opp mot 2500 biler satt tirsdag i kø på E18 ved Tvedestrand etter at flere vogntog sto fast i snøværet. Det førte til at flere bilister ble evakuert av Røde Kors og politiet.

Det har allerede vært trøbbel på E18 i Agder onsdag ettermiddag. Blant annet hadde et vogntog fått motorstans ved avkjøringen til Gjerstad, mens et annet vogntog havnet på tvers i samme område. Da var veien stengt en kort periode.

(NTB)

Hanks minnesamvær corona-avlyses
Foto: Espen Solli / Se og Hør

Hanks minnesamvær corona-avlyses

Minnesamvær-arrangement for Hans-Erik Dyvik Husby, bedre kjent som Hank von Helvete, avlyses på grunn av coronasituasjonen. Det opplyser representant for Stepz Music, Mads Belden, til Dagbladet.

- I tråd med de nye coronatiltakene har vi valgt å avlyse minnestunden som skulle funnet sted på Café Mistral på Majorstuen i Oslo torsdag, sier Belden.

Han legger til:

- Vi kommer tilbake med et nytt alternativ når smittesituasjonen har bedret seg. Da håper vi på å kunne gjennomføre en minnekonsert eller liknende, så enda flere kan få muligheten til å hedre hans liv.

Hans-Erik Dyvik Husby bisettes i Lillestrøm kirke torsdag formiddag.

Annonse

TV 2: Smitteutbrudd i UIlersmo fengsel

Sju innsatte og syv ansatte er påvist smittet i høysikkerhetsfengselet Ullersmo, melder TV 2.