Annonse

Nyhetsstudio

Stenger barnehagene i Lørenskog

Mandag morgen møttes formannskapet i Lørenskog til et ekstraordinært møte hvor de vurderte å stenge de kommunale barnehagene gjennom påsken.

- Vi er ikke der at vi velger mellom to goder, men mellom to onder. Det er bivirkninger uansett hva vi velger å gjøre, sa ordfører Raghild Bergheim under møtet.

Ordføreren understreket at kommunen står oppe i en svært krevende situasjon.

I tillegg til å stenge barnehagene, fikk kommunaldirektøren også myndighet til å redusere åpningstidene på SFO.

- Du tenker beredskap nesten hele tida.

Forslaget ble enstemming vedtatt.

Annonse
FBI ransaker hjemmet til russisk oligark
Foto: AP/NTB

FBI ransaker hjemmet til russisk oligark

USAs føderale politi FBI ransakte tirsdag den luksuriøse boligen til den russiske oligarken Oleg Deripaska i Washington.

FBI sa at de hadde en rettskjennelse for ransakingen, og at de for øvrig ikke hadde noen kommentar.

FBI-agenter og sperrebånd omga den store villaen til aluminiumsmagnaten i det fasjonable ambassadestrøket i Washington mens ransakingen pågikk.

USA innførte i 2018 sanksjoner mot Deripaska, som er en nær alliert av Russlands president Vladimir Putin.

Finansdepartementet opplyste da at Deripaska var gransket for hvitvasking av penger, utpressing og organisert kriminalitet, og at han også var anklaget for å ha bestukket en tjenestemann, gitt ordre om drap på en forretningsmann og hatt bånd til en kriminell russisk gruppe.

Deripaska saksøkte i 2019 finansdepartementet og hevdet at han hadde tapt milliarder på grunn av sanksjonene, men søksmålet ble avvist av en føderal domstol i år.

Deripaska skal også ha hatt nære forbindelser til Paul Manafort, lederen for Donald Trumps valgkamp i 2016, som ifølge rettspapirer ga Deripaska informasjon og målingsdata fra kampanjen.

Manafort ble dømt til sju års fengsel for økonomisk kriminalitet, men ble benådet av Trump.

(NTB)

Saudi-Arabia: 700 opprørere drept i Jemen

700 houthi-opprørere ble drept i Maarib i Jemen i forrige uke, ifølge den saudiledede koalisjonen.

Bare tirsdag ble 50 krigere drept i angrep, ifølge koalisjonen som kjemper med den internasjonalt anerkjente regjeringen i Jemen.

Houthi-opprørere har den siste tiden innledet en offensiv mot Maarib, det siste området nord i Jemen som fortsatt kontrolleres av regjeringsstyrkene. Store deler av landets olje- og gass-beholdning holder også til i området.

Krigen i Jemen mellom houthi-opprørerne og den saudiledede koalisjonen har pågått siden 2015. Konflikten har ført til verdens verste humanitære krise, ifølge FN.

(NTB)

Annonse

Fikk gassflaske til å eksplodere

Politiet har stanset fire mindreårige ungdommer som passer til beskrivelsen etter at en gassflaske eksploderte nær en vegg på Bygdøhus i Oslo

- Vi har stanset fire mindreårige ungdommer som kan stemme til beskrivelsen av de som løp fra stedet. Disse blir avhørt og sak blir opprettet, melder Oslo politidistrikt på Twitter.

Det var i 20.30-tiden tirsdag kveld at brannvesenet og politi rykket ut til Bygdøhus i Huk aveny etter at en gassflaske eksploderte. Politiet meldte raskt at de ønsket å komme i kontakt med noen ungdommer som sto bak eksplosjonen.

Glassflasken som eksploderte satte fyr på veggen på bygningen. Brannen ble raskt slukket.

Ingen personer ble skadd i hendelsen.

(NTB)

Filmkritikerprisen går til Kunstneren og Tyven

Filmkritikerprisen for fjorårets beste norske langfilm går til Benjamin Rees «Kunstneren og Tyven.»

I begrunnelsen for valget står det:

- Filmkritikerprisen 2021 går til en unik film som har bergtatt både et norsk og internasjonalt publikum. Den viser oss to sterke menneskeskjebner på hver sin kant av samfunnet som uventet finner noe i hverandre – et nært fellesskap som utvikler seg foran kamera.

(NTB)

Annonse
Verst i verden
Foto: Shutterstock / NTB

Verst i verden

Akkurat nå har Storbritiannia det høyeste antallet tilfeller av covid-19 i hele verden.

Det kommer fram i en tabell, publisert av tidligere direktør i Verdens helseorganisasjon Anthony Costello på Twitter.

I en uttalelse fra statminister Borris Johnsons kontor tirsdag ettermiddag kommer det fram at den britiske regjerringen holder et godt øye med situasjonen.

- Det er klart at vi følger situasjonen nøye i forbindelse med de økende tallene, men den viktigste beskjeden til til publikum nå nå, er at viktigheten av det pågående vaksinasjonsprogrammet, sier talsmannen.

Ifølge Sky News er det registrert 43 738 tilfeller av corona i Storbritannia det siste døgnet. Det er også registrert 223 dødsfall som følge av pandemien, noe som ifølge kanalen skal være det høyeste antall dødsfall siden 9. mars.