Annonse

Nyhetsstudio

Janssen: 52 000 doser i april

Norge vil etter planen motta 52 000 doser av Janssens (Johnson & Johnson) vaksine i april, fordelt på to leveranser. Det opplyser seksjonsleder Knut Jønsrud ved seksjon vaksineforsyning i FHI til Dagbladet.

- Vi får to leveranser på 26 000 doser, i uke 16 og uke 17, sier Jønsrud.

Vaksinen ble godkjent for bruk i Norge 11. mars. Leveransen i uke 16 er den første til Norge.

Annonse

WHO advarer om bemanningskrise i helsesektoren

Europa sliter med å holde på helsearbeidere som er utbrent som følge av pandemien. Helsesektoren må tiltrekke seg flere folk for å unngå krise, advarer WHO.

Det kan bli for få folk til å holde den europeiske helsesektoren gående i fremtiden, ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO).

De anslår av 40 prosent av helsearbeidere i Europa vil pensjoneres innen de neste ti årene, og påpeker at det er ingen konkret plan for å erstatte dem.

Det er også et problem at helsearbeidere i dag er overarbeidet og slitne, samt at de får for lite betalt, ifølge organisasjonen.

- Våre helsesystemer sliter med å holde på dagens helsearbeidere, samt tiltrekke seg den neste generasjonen, sier Hans Kluge, WHOs regionaldirektør for Europa.

Han ber EU-landene sette mental helse, helsearbeideres arbeidsvilkår og lønn på dagsordenen for å få bukt med problemstillingen.

- Vi må prioritere å investere i folk som vil bruke livet på å gi omsorg til andre, sier Kluge.

(NTB)

Annonse

Person til sykehus etter arbeidsulykke

Det har vært en arbeidsulykke på Snartemo i Hægebostad kommune, hvor en person skal ha falt inne på en bedrift, skriver politiet på Twitter.

Personen blir kjørt med ambulanse til sykehus for videre undersøkelser.

Annonse

Etterforsker alvorlig voldshendelse i Bærum - ingen pågrepet

I 23-tida onsdag kveld fikk politiet melding om at en person var påført stikkskader i nærheten av Slependen stasjon i Bærum.

Politi og helse rykket ut til stedet og fant fornærmede, som var ved bevissthet, men alvorlig skadet. Vedkommende ble kjørt til sykehus for behandling.

Fornærmede er en polsk mann i 40-åra. Han skal være utenfor livsfare.

- Politiet har i hele natt jobbet med etterforskning av saken. Per nå er ingen siktet eller pågrepet for forholdet, skriver Oslo politidistrikt i en pressemelding.

Etterforskning pågår fortsatt torsdag formiddag, i form av krimtekniske undersøkelser, rundspørring og vitneavhør.

- Etterforskningen er i en tidlig fase. Fornærmede fremstår ikke som et tilfeldig offer, og opplysningene per nå tyder på at det skal ha vært en foranledning til hendelsen, heter det i pressemeldingen.

Politiet understreker at de ikke har informasjon som tilsier at hendelsen har noen sammenheng med andre, alvorlige voldsepisoder i Oslo den siste tida.

Annonse