Annonse

Nyhetsstudio

Prins Philip er død

Det bekrefter det britiske kongehuset.

Han ble 99 år gammel.

Dagbladet kommer tilbake med mer.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Person ikke livstruende skadd etter politiskyting

Fredag avfyrte politiet skudd etter at det oppsto en situasjon i Kristiansand. En person ble observert med våpen, viser etterforskningen så langt.

Det er gjort våpenbeslag.

Perosnen ble skutt i beinet av politiet. Han er fortsatt til behandling på sykehus, men ikke livstruende skadd. Hans helsetilstand tilsier imidlertid at han ikke kan avhøres per nå.

Det er spesialenheten som etterforsker saken. Kripos har gjennomført åstedsundersøkelse og Spesialenheten gjennomfører avhør av tjenestepersoner i politiet. Én tjenesteperson har status som mistenkt i saken, opplyser de i en pressemelding.

Danmark: Barn bortført fra sykehus

Danmark: Barn bortført fra sykehus

Sydsjælland og Lolland-Falsters politi i Danmark går lørdag kveld ut og etterlyser en bil, som skal være brukt i forbindelse med bortføringen av et barn fra Slagelse sykehus. Det melder danske BT.

I bilen skal det ifølge politiets opplysninger være et barn pakket inn i en dyne, og en mann antatt å være rundt 60 år. Vedkommende skal ha hentet barnet fra sykehusets fødeavdeling.

Politiet oppfordrer publikum til å ta kontakt dersom de har sett den aktuelle bilen.

Ifølge danske TV 2, som har vært i kontakt med politiet, er det snakk om en bestefar, som har kidnappet ditt nyfødte barnebarn.

TV 2: App-problemer for NRK

TV 2 skriver at NRK har problemer med appen for iPhone. Flere skal ha meldt om problemene, og kanalen får bekreftet dette fra NRK selv.

Pågrepet etter øl-krangel

Sør-Vest politidistrikt melder om en hendelse i Stavanger lørdag kveld. En kunde i en butikk på Magasin Blaa skal ha blitt aggressiv.

- Mannen ble sint da han ikke fikk kjøpe øl, og slo blant annet etter betjeningen, opplyser politiet på Twitter.

Hendelsen skal ha skjedd omkring klokka 19, ifølge politiet.

De har opprettet sak. Mannen er kjørt til arresten.

Mistet radioaktivt materiale
Illustrasjonsfoto viser størrelsen på kaselen som nå er borte. Foto: Departure of Fire and Emergency Services (DFES).

Mistet radioaktivt materiale

En liten sylinderformet kapsel med høye nivåer av radioaktivitet har blitt borte i Australia, melder The Guardian.

Mens det ble transportert fra ett sted til et annet skal kapselen med det radioaktive materialet ha falt ut.

Lokale myndigheter advarer nå folk som befinner seg i området:

- Vi advarer virkelig mot å plukke den opp, sier helsesjef i distriktet, Andrew Robertson.

Gjenstanden det er snakk om skal være ca. seks millimeter bred og åtte millimeter høy. Til tross for størrelsen kan den være veldig farlig. Den inneholder nemlig det radioaktive stoffet cesium-137.

Et strategisk søk med strålingsmålere og GPS-data pågår nå i området.

Kapselen ble oppbevart inne i vernemateriale, men skruene til lokket skal ha løsnet, trolig på grunn av værforhold og vibrasjoner, sier Robertson.

- Verneutstyret er designet for å være robust og for å kunne brukes i industrielle miljøer. Det er uvanlig at det går i stykker som i dette tilfellet, fortsetter han.

Kapselen skulle bli fraktet 1400 kilometer med lastebil fra Rio Tintos jernmalmgruve i Pilbara, til et depot i storbyen Perth.

Et sted på reisen har da kapselen falt av.

Væromslag i USA: - Direkte iskaldt
Illustrasjon: NWS Weather Prediction Center

Væromslag i USA: - Direkte iskaldt

- Vinteren gjør et «brølende comeback» i Northern Plains og Upper Midwest, etter det som har vært en mild start på 2023, skriver CNN lørdag.

Så langt har gjennomsnittstemperaturen vært sju grader.

- «Farlig kalde» temperaturer og vind er det som er varslet i Northern Plains og Upper Midwest tidlig neste uke, ifølge Climate Prediction Center.

De ber folk forberede seg på temperaturer langt under normalen. I store deler av USA er det forventet temperaturer mellom 25 og 40 grader under normalen.

- Laveste temperatur på nattestid vil være direkte iskaldt, legger de til.

I tillegg til lave temperaturer, er det meldt sterk vind. I enkelte områder kan hudområder oppleve å få frostskader etter bare 10-15 minutters eksponering, ifølge værvarslinga.

Vinden kan også skape problemer for trafikken, da faren for snøstorm øker.

Siktet for skyting i Nydalen: Fengsles i fire uker

Mannen som er siktet for drapsforsøk etter å ha avfyrt skudd på et gatekjøkken på Nydalen mandag, varetektsfengsles i fire uker med brev- og besøksforbud. Det melder VG.

Ifølge mannens advokat nekter han straffskyld.

Fornærmede i saken jobbet på gatekjøkkenet da den nå siktede mannen kom inn og skjøt. Vedkommende ble ikke fysisk skadd.