Nyhetsstudio

Emma Victoria Hegnar

Nordfjord Kjøtt tilbakekaller mer karbonadedeig:

Nordfjord Kjøtt trekker tilbake ytterligere et parti karbonadedeig på grunn av mistanke om salmonella i et parti norsk storfekjøtt.

Karbonadedeigen kan inneholde råvare fra et parti norsk storfekjøtt der det er mistanke om salmonella.

Det er pakker av «Karbonadedeig Nordfjord 400 g, 5 % fett» med siste forbruksdato 10. mai 2021 som nå trekkes tilbake. Fra før er pakker med siste forbruksdato 26. april 2021 trukket tilbake. Dette gjelder både Nordfjords eget merke og merket Prima.

Produktene kan være kjøpt i alle Rema 1000 butikker, utenom Troms og Finnmark, Oslo, Viken, Innlandet og Vestfold og Telemark fylker.

Forbrukere bes kaste eller returnere produktet til butikken det er kjøpt i for refusjon.

(NTB)

Studioet fortsetter under annonsen

Bilbrann i Trøndelag:

Det brenner i en bil som står parkert inntil et bolighus på Snåsa i Trøndelag lørdag morgen, melder Trøndelag politidistrikt på Twitter.

- Det er frykt for at brannen skal spre seg til hus og vegetasjon, skriver politiet.

Kort tid seinere melder politiet at det er kontroll på brannen og at det ikke lenger er fare for at brannen skal spre seg. Brannårsaken er ukjent, skriver politiet.

RS-virus sprer seg i Danmark: - Voldsomt:

Allerede i slutten av mai så man en usedvanlig høy forekomst av RS-viruset i Danmark. RS-virus, eller respiratorisk syncytialvirus, er en hyppig årsak til lungebetennelse blant spedbarn og små barn.

De siste ukene har smitten økt kraftig i Danmark. Siden uke 20 og fram til uke 36 har 3786 fått påvist viruset, som normalt sprer seg fra november til mai.

- Jeg har vært barnelege i 20 år og har aldri sett en så voldsom epidemi, sier Marianne Skytte Jakobsen, overlege ved HC Andersen Børne- og Ungehospital, til BT.

Bare i forrige uke ble det registrert 1313 tilfeller.

- Utbrudd av RS-virus sees vanligvis om vinteren, i likhet med andre luftveisinfeksjoner. Uvanlig høye er også de usedvanlig høye smittetallene, som er 3-4 ganger høyere enn det som normalt oppdages per uke i de vanlige vintersesongene, heter det i en pressemelding fra Statens Serum Institut (SSI), tilsvarende det norske FHI.

FHI slo alarm allerede i juli om at utbrudd med noen luftveisinfeksjoner, spesielt RS-virus-infeksjon og influensa, kan bli kraftigere enn normalt kommende vintersesong.

På grunn av smitteverntiltak og reiserestriksjoner regnet FHI med at befolkningen har lavere immunitet mot disse smittestoffene enn vanlig.

Per nå er antallet påviste RS-tilfeller lavt i Norge, ifølge NTB.

PÅ SYKEHUS: Vilde kom til verden i midten av mai. I begynnelsen av juli ble hun innlagt på sykehuset, etter hun fikk påvist vinterviruset RS-virus. På sykehuset måtte hun bruke en maske for å kunne puste. Foto: Privat
Mystisk smittetrend: Sykehus fylles med barn

Mystisk smittetrend: Sykehus fylles med barn

dagbladet

Meldinger om paintball-skudd i Kristiansand:

Politiet i Kristiansand har mottatt flere meldinger om at det er skutt med paintball mot et hus på Lund natt til lørdag.

- Det har også blitt skutt mot en bil i fart. Det er særdeles uklokt å gjøre i trafikken, for det kan føre til maling på frontruta som kan skape problemer med sikten, sier operasjonsleder i Agder politidistrikt, Eivind Formo, til Dagbladet.

Det er observert en liten mørk bil i området som det angivelig skal ha blitt skutt fra.

- Hvis publikum har gjort noen observasjoner av denne, vil vi gjerne ha tips, sier Formo.

USA stenger grenseovergang og vil fly migranter til Haiti:

USA har stengt en grenseovergang i Texas der tusenvis av migranter har strømmet inn i landet. Samtidig skal et stort antall migranter sendes tilbake til- Haiti.

Ifølge en tjenestemann skal USA sende et «massivt» antall migranter fra grensa i Texas til Haiti med fly. Operasjonen vil starte søndag, sier tjenestemannen.

Haiti er en av USAs nære naboer, og et land som sliter med utstrakt fattigdom og etterdønningene av flere naturkatastrofer. Et stort antall av migrantene som har samlet seg ved grensa mellom Mexico og USA kommer fra Haiti.

Migrantstrømmen over Rio Grande har overveldet amerikanske myndigheter. Fredag ble grenseovergangen ved Del Rio stengt.

Det er opprettet en midlertidig migrantleir på mexicansk side av broen over elva, som forbinder Acuña og Del Rio. Varmen er intenst og det meldes om svært dårlige forhold i leiren.

(NTB)

16-åring stoppet med 1,2 i promille:

Politiet stoppet natt til lørdag en bilist på Karmøy etter tips om at vedkommende kjørte i beruset tilstand.

Føreren var en gutt på 16 år, som blåste til en promille på 1,2, skriver Sør-Vest politidistrikt på Twitter.

Person slått ned - jakter gjerningsmenn:

En person skal ha blitt slått ned i Oslo sentrum.

- Fornærmede, en mann i 20-åra, blør fra hodet og kjøres til legevakta for behandling, sier operasjonsleder Christan Krohn Engeseth til Dagbladet.

Gjerningspersonene hadde løpt av gårde før politiet ankom stedet. Vitner har observert 4-5 personer løpe fra stedet i retning Pilestredet. Flere patruljer søker i området.

Det skal ikke være noen relasjon mellom fornærmede og gjerningspersonene.

- Men per nå er det ingenting som tilsier at det er fare for andre, understeker operasjonslederen.

Funnet skyldig i drap:

Mangemillionæren Robert Durst (78), kjent fra HBO-serien «The Jinx», er funnet skyldig i å ha drept barndomsvenninna Susan Berman i år 2000.

Det melder flere medier natt til lørdag norsk tid, deriblant NBC.

Mangemillionæren Robert Durst (78) ble i 2015 pågrepet av politiet i New Orleans, siktet for et nå 21 år gammelt drap på Berman.

Den drapstiltalte 78-åringen forklarte seg i retten i midten av august, og nekter for å ha drept venninna.

På spørsmål fra advokaten hans Dick DeGuerin om han var skyldig, svarte Durst følgende:

- Nei.

Foto: Gary Coronado / Los Angeles Times

Algeries mangeårige president Bouteflika er død:

Abdelaziz Bouteflika, som i nesten 20 år var Algeries president, er død, melder statlig algerisk TV.

Bouteflika var president i Algerie fra 1999 til han ble tvunget fra makten etter omfattende demonstrasjoner i 2019. Han er den lengstsittende lederen i Algeries historie.

Ifølge landets statlige TV-kanal døde han fredag, 84 år gammel.

(NTB)

763 nye smittetilfeller:

Det siste døgnet er det registrert 763 coronasmittede i Norge. Det er 538 færre enn samme dag i forrige uke.

De siste sju dagene er det i snitt registrert 935 coronasmittede per dag.

Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 1371, så trenden er synkende.

Fredag var 107 coronapasienter innlagt på sykehus. Det var ti flere enn dagen før.

33 av pasientene ligger på intensivavdeling, og blant dem er 19 på respirator. Det er like mange på intensiv og én færre på respirator sammenlignet med dagen før, ifølge Helsedirektoratets oversikt.

(NTB)

Ropstad møter pressen lørdag:

KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad vil møte pressen lørdag etter nye avsløringer fredag.

Fredag ble det kjent at Ropstad hadde unngått å betale skatt ved å oppgi at han hadde boutgifter til foreldrenes hus, og at han ifølge Aftenposten var i kontakt med skattemyndighetene angående tilbakebetaling av 175.000 kroner.

Flere lokallagsledere har etter de siste avsløringene uttrykt at de ikke lenger har tillit til partilederen, og ifølge avisa Dagen satt Vestland KrF fredag kveld i et hastemøte hvor Ropstad var tema.

Avsløringen fredag kom i tillegg til tidligere opplysninger om at Ropstad var folkeregistrert hos foreldrene i Agder, og på den måten fikk gratis pendlerbolig i Oslo.

(NTB)

Foto: Ali Zare / NTB

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi belønner månedens beste tipsere.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi belønner månedens beste tipsere.- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.