Annonse

Nyhetsstudio

Frogner-drapet: - Uaktuelt med avhør nå

Mannen som er siktet for å ha skutt og drept en kvinne på åpen gate i Oslo, ble i går lagt inn på psykiatrisk, ifølge hans forsvarer Ole Petter Drevland. Politiadvokat Rita Parnas sier til Dagbladet at de ser at spørsmålet nå er muligheter for avhør.

- Vi må avvente og se hvilken tilstand siktede er i. Jeg regner kanskje med det ikke blir avhør nå med det første. Dersom han ønsker å stille i avhør, er vi klare når som helst.

Siktede har ikke blitt avhørt og har heller ikke tatt stilling til skyldspørsmålet.

- Vi er i full gang med avhør av omgangskretsen til avdøde og siktede, i den grad det er mulig, sier Parnas.

Forsvarer Drevland forteller til Dagbladet at han ikke har snakket med sin klient i dag, men at han besøkte den drapssiktede mannen i går.

- Han blir ivaretatt av helsepersonell. Det er uaktuelt med avhør nå. Han er ikke skikket til det, sier Drevland og viser til klientens helsesituasjon.

- Vi pratet om hans situasjon, sier forsvareren om besøket og understreker at det er helse som er fokus nå.

Politiet mottok en foreløpig rapport fra obduksjonen i går. Parnas ønsker ikke å kommentere innholdet i rapporten ennå.

Les hele saken

- Det var helt vanvittig

Annonse
Israel oppløser nasjonalforsamlingen
Det israelske parliamentet Knesset oppløses. Foto: Menahem Kahana / AFP

Israel oppløser nasjonalforsamlingen

Israel har fastsatt datoen for landets femte valg på mindre enn fire år. Valget på ny nasjonalforsamling blir avholdt 1. november.

Israel stemte tirsdag enstemmig for å oppløse nasjonalforsamlingen Knesset, og torsdag ble det formalisert. Dermed avholdes det nyvalg i november, som blir landets femte på mindre enn fire år, melder Reuters.

Statsminister Naftali Bennet sa sent onsdag at han ikke ville stille til nyvalg, og at innenriksminister Ayelet Shaked tar over ledelsen av hans religiøse nasjonalistiske parti Yamina.

Utenriksminister Yair Lapid er konstituert som statsminister fram til valget.

Tidligere statsminister Benjamin Netanyahu har holdt samtaler med tanke på å danne en ny regjering, som utgår fra den sittende nasjonalforsamlingen.

(NTB)

NVE overvåker fjell - frykter flodbølge
BEVEGER SEG: Fjellpartiet beveger seg rundt tre centimeter i året, melder NVE. Foto: NVE

NVE overvåker fjell - frykter flodbølge

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) starter kontinuerlig overvåkning av fjellpartiet Skutshorn i Vang kommune i Valdres. Det skriver de i en pressemelding.

- Kartleggingen som er utført viser at faren og konsekvensene ved et skred fra fjellpartiet vurderes som så store at vi nå ønsker en kontinuerlig overvåking, sier geolog i skredseksjonen i NVE, Kjetil Indrevær. Dette betyr at NVE tar ansvaret for varsling til kommune, politi og statsforvalteren ved økte bevegelser i fjellpartiet, skriver NVE.

Et større fjellskred fra Skutshorn kan forårsake en flodbølge som kan ramme bebyggelse langs Vangsmjøse, herunder også kommunesenteret i Vang, skriver NVE.

- At Skutshorn nå blir satt under kontinuerlig overvåking betyr at vi vil fange opp økte bevegelser tidlig. Befolkningen kan derfor føle seg trygge på at de blir varslet i god tid før et eventuelt skred, forteller Indrevær.

Fjellpartiet på rundt ti millioner kubikkmeter beveger seg rundt tre centimeter i året.

Annonse
Heathrow kansellerer flyvninger
STAPPFULLT: Det er for mange mennesker på Heathrow. Foto: Reuters / NTB

Heathrow kansellerer flyvninger

Flyplassen Heathrow kansellerer 30 flyvninger, fordi det er for mange passasjerer på flyplassen. Det skriver Sky News.

- Vi oppleverer høyere antall passasjerer på dagens morgentopp, enn flyplassen har kapasitet til å betjene. For å garantere alles sikkerhet har vi bedt flyselskapene om å fjerne 30 flyvninger fra dagens morgenrush i dag, sier en talsperson for flyplassen til kanalen.

- Vi beklager påvirkningen dette har på folks reiseplanener, sier talspersonen.

Talspersonen understreker at 98 prosent av flyvningene går som planlagt.

- Vi jobber hardt for å sørge for at alle har en hyggelig reise gjennom Heathrow i sommer, og det viktigste er å sørge for at alle tjenesteleverandører har nok ressurser til å møte etterspørselen, sier talspersonen.

Heathrow er en av flere europeiske flyplasser som den siste tida har slitt med å holde følge med den kraftige økningen av reisende siden pandemien.

Mulig brann i boligkompleks

Politiet Sør vest melder om mulig brann i boligkompleks i Stavanger. Det er mye røyk. Nødetatene er på vei.

I en oppdatering melder politiet at personene som bor på adressen skal være ute av bygget. Foreløpig ingen flammer å se. Heller ingen røyk å se fra utsiden. Brannmannskap er inne i bygget for å sjekke videre.

Litt over halv ti melder politiet at det er uvisst om det har vært noe røyk i det hele tatt:

- Det jobbes med å få oversikt over hva som har forårsaket røyken det ble meldt om, melder de.

Annonse

Frigir navn etter fallulykke

Det var 35 år gamle Aleksander Matland fra Bergen som ble funnet død ved Andersfjellet i Rosendal 27. juni, skriver politiet i en pressmelding.

Navnet frigis i samråd med familien.

Matland ble meldt savnet da han ikke kom hjem etter en fjelltur søndag kveld, opplyste politiet på mandag.

Det er bratt og krevende terreng i området.