Annonse

Nyhetsstudio

Varsler kraftige snøbyger i nord

Til tross for at det er 1. mai i dag, er det ikke alle som får oppleve vårvær. Meteorologene advarer om snø i nord og ber folk kjøre etter forholdene.

- Kom mai du skjønne milde... Det er ikke så mye som minner om vår i Nord-Norge i dag, utenom «måsan som gnell». Spesielt ytre strøk av Finnmark og nordlige deler av Nordland kan vente seg kraftige snøbyger det kommende døgnet. Kjør etter forholdene, skriver Meteorologisk institutt på Twitter.

Tidligere denne uka fortalte meteorolog Iselin Skjervagen til Dagbladet at det er varslet snø i helga fra Nordland og helt opp til Finnmark.

Utover i neste uke skal været slå noe om.

- Det blir finere i Troms og Nordland enn i Finnmark både på søndag, mandag og tirsdag, men man skal ikke se bort fra at det kommer inn snøbyger også her, fordi nedbøren ligger så tett pakka rundt alle disse områdene, sa hun.

Les hele saken

Kan snø i Sør-Norge: - Vent!

Annonse

Kriminelt nettverk fra Sverige opererer i Norge

Det svenske Foxtrot-nettverket opererer i Norge, opplyser Kripos til NRK.

Nettverket skal ha vært aktive over hele landet.

- Det siste året har aktiviteten fra svenske gjengkriminelle på norsk jord vært mer synlig. Både ved at de er etablert i ulike deler av landet og at de blir involvert i voldsoppdrag i Norge, sier Trond Bruen Olsen i Kripos til statskanalen.

Den siste tiden har Sverige blitt rystet av en voldsbølge hvor flere personer har blitt skutt og drept. Flere av hendelsene knyttes til gjengopprøret i det kriminelle Foxtrot-nettverket.

Funnet bevisstløs på nachspiel: - Tragisk
BEKREFTET DØD: En mann ble bekreftet død etter en hendelse i Halden lørdag. Foto: Jørn Normann Pedersen / Dagbladet

Funnet bevisstløs på nachspiel: - Tragisk

Lørdag ble tre menn i 20-åra funnet bevisstløse på en adresse i Halden, hvorav en av dem seinere ble bekreftet død. De to andre ble fraktet til sykehus.

Politiet mistenker at hendelsen er narkotikarelatert, og advarte søndag om mulig farlige medikamenter i omløp.

Mandag ettermiddag sier politiadvokat Marte Sofie Kjellesvig til Dagbladet at de tre mennene som ble funnet bevisstløse ikke er livstruende skadd, men fremdeles på sykehus.

Hun bekrefter at hovedhypotesen om at hendelsen var narkotikarelatert, fortsatt står ved lag.

- Det er fremdeles et dødsfall som etterforskes, men ingen er mistenkt for noe. Per nå er dette en trist og tragisk hendelse, men vi prioriterer høyt å finne ut hva slags stoffer som har vært involvert, sier Kjellesvig.

Politiadvokaten opplyser at hendelsen fant sted på et nachspiel. Det var også en kvinne på stedet, som var bevisst.

- Det var et nachspiel. Hun har sagt at hun gikk og la seg, og at hun, da hun våknet, fant de tre andre bevisstløse, sier hun.

Politiet kjenner foreløpig ikke til hva slags medikamenter det kan være snakk om, men opplyser at de skal være i form av tabletter.

- De analysene som gjøres tar litt tid, så vi har ennå ikke noe svar på det, sier Kjellesvig.

Har du video, bilder eller tips? Send til Dagbladet her eller ring oss på 24 00 00 00!

Les hele saken

Politiet advarer: - Mulig farlige medikamenter i omløp

Annonse
E18 åpnet igjen ved Slependen
Foto: Vegtrafikksentralen

E18 åpnet igjen ved Slependen

Vegtrafikksentralen Øst melder mandag ettermiddag at venstre felt på E18 mellom Slependenkrysset og Holmenkrysset i retning mot Drammen, er stengt under berging av personbil med stans.

I en oppdatering klokka 16.44, opplyser politiet at berging er utført og at alle felt er åpen.

Kosovo ber Serbia utlevere seks menn

Kosovos innenriksminister Xhelal Svecla hevder at seks menn mistenkt for angrepene i Nord-Kosovo, har krysset grensen til Serbia. Han krever at de blir utlevert.

- Informasjon vi har fått så langt, viser at seks terrorister blir behandlet på et sykehus i Novi Pazar. Vi ber Serbia om å umiddelbart overlevere dem til kosoviske myndigheter slik at de kan stå til ansvar for det de har gjort, sa Svecla til journalister mandag.

(NTB)

Annonse