Annonse

Nyhetsstudio

Person funnet død på St. Olavs hospital
Dødsfallet på St. Olavs hospital skjedde lørdag. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Person funnet død på St. Olavs hospital

Politiet etterforsker en fallulykke etter at en person ble funnet død på St. Olavs hospital i dag.

- Vi kan bekrefte funn av en person som er omkommet på St. Olavs. Hendelsen etterforskes av politiet. Jeg kan ikke kommentere noe utover dette, sier kommunikasjonsdirektør Marit Kvikne til Dagbladet.

Det er Felles straffesaksinntak (FSI) i Trondheim som etterforsker saken.

- Det jeg kan si er at cirka klokka 11 i dag fikk vi melding fra St Olavs hospital om en fallulykke inne på sykehuset. Politiet er på stedet med patrulje, etterforskere og krimteknikere, sier politifaglig etterforskningsleder Kjell Steinar Wibe til Dagbladet.

Han ønsker ikke å kommentere hvor på sykehuset ulykken fant sted, eller om det var noen vitner til selve hendelsen.

- Vi kommer nå til å foreta avhør og krimtekniske undersøkelser på stedet. Vi ønsker ikke å si noe mer om saken nå.

Det var Adressa som omtalte saken først.

Annonse
Britisk minister: Kan nå en million omikrontilfeller innen januar
Den britiske helseministeren Sajid Javid sier landet kan overstige en million omikrontilfeller innen slutten av desember. Arkivfoto: Toby Melville / AP / NTB

Britisk minister: Kan nå en million omikrontilfeller innen januar

Storbritannia har registrert 568 tilfeller av omikronvarianten. Men tallet er trolig 20 ganger høyere, sier landets helseminister.

- Det britiske helseinstituttet (UKHSA) anslår at antallet smittede med omikron er omtrent 20 ganger høyere enn antallet av bekreftede tilfeller. Trolig er det nåværende tallet på smittede med omikron nærmere 10 000, sa Storbritannias helseminister Sajid Javid onsdag kveld ifølge The Guardian.

- UKHSA anslår også at om det fortsetter slik vi ser det nå, at tallene dobler seg med to til tre dagers mellomrom, kan vi ha over en million smittede med omikron ved slutten av desember.

Det bor omtrent 68 millioner mennesker i Storbritannia.

Også ifølge The Guardian sa Javid at det nå er tillit til at omikron er langt mer smittsom enn deltavarianten, men at det fremdeles er mye som gjenstår å lære om den nye varianten.

(NTB)

Pakistan bekrefter første omikron-tilfelle

Pakistan har registrert sitt første tilfelle av virusvarianten omikron, opplyser landets helsedepartement, ifølge Reuters.

Annonse

Ny smitterekord i Oslo – 1137 nye coronasmittede siste døgn

Det er registrert 1137 nye koronasmittede i Oslo siste døgn. Det er 53 flere enn samme dag forrige uke og 20 flere enn tirsdag.

Det viser tallene kommunen publiserer på sine nettsider. De siste to ukene har det i snitt blitt registrert 770 smittede per dag.

Smittetallene er høyest i Søndre Nordstrand bydel. Her er det et smittetrykk på 2527 smittede per 100 000 innbyggere de siste to ukene.

Deretter følger Bjerke og Nordstrand bydel med henholdsvis 1909 og 1887.

Tallene er lavest i bydelene Nordre Aker, Frogner og Sagene.

Forrige smittetopp i Oslo var 09. desember 2021. Da ble det ble registrert 1117.

Til sammen er 76 253 Oslo-borgere registrert smittet siden mars i fjor.

(NTB)

Bane Nor varsler om problemer

Snøen og været skaper også i dag store problemer for fremkommeligheten på Sørlandsbanen, melder Bane Nor torsdag morgen.

- Vi kjører arbeidsmaskiner for å holde sporet åpent. Det er også feil på lokomotivet i et godstog som sperrer strekningen mellom Gjerstad og Skorstøl. Dette kan ta tid og skaper forsinkelser, opplyser Bane Nor.

Annonse

Morgennytt

Enda en smitterekord: 5.259 nye tilfeller
Det siste døgnet er det registrert 5.259 coronasmittede i Norge. Det er ny rekord og 1.479 flere enn samme dag i forrige uke.

Bill Gates åpenhjertig om skilsmissen
Microsoft-gründer Bill Gates forteller for første gang om hvordan han opplevde 2021 og skilsmissen fra Melinda Gates etter 27 år.

Trumps tidligere stabssjef saksøker Kongressen
Mark Meadows, som var Donald Trumps stabssjef i Det hvite hus, reiser søksmål mot komiteen som gransker stormingen av Kongressen 6. januar.