Annonse

Nyhetsstudio

Oslo: Melding om mann med pistol - forsvant på el-sparkesykkel

Oslo politidistrikt skriver på sin Twitter-side at de er i områdene Sørenga og Oslo S i søk etter en ung mann som skal ha pekt mot personer med en pistol på Sørenga.

- Den aktuelle mannen og noen han var sammen med har forlatt stedet. Det er ikke meldt om noe slagsmål eller lignende i forkant, og ingen er skade, skriver politiet.

- Klokka 17.36 fikk vi melding fra noen som befant seg på Sørenga om at en person i gruppe unge menn, i alderen 15 - 17 år, hadde tatt fram en pistollignende gjenstand og pekt litt rundt seg, før de forsvant på el-sparksykler, forteller politiets operasjonsleder Tor Gulbrandsen til Dagbladet.

- Det var ingen slagsmål eller konflikt i forbindelse med hendelsen, og personen skal ikke ha pekt på noe konkret med gjenstanden, men likevel kan det oppfattes som truende, fortsetter operasjonslederen.

Politiet har derfor iverksatt et søk etter personene.

- Siden de forsvant på el-sparkesykler blir søkeområdet fort litt stort, men vi kjører rundt i området og ser etter de aktuelle personene, sier Gulbrandsen.

18.25 melder politiet at de har søkt etter den unge mannen.

- Vi har vært i kontakt med mange folk i området, men ikke kommet i kontakt med rett person. Det har heller ikke vært flere meldinger om lignende adferd.

Annonse
Britisk minister: Kan nå en million omikrontilfeller innen januar
Den britiske helseministeren Sajid Javid sier landet kan overstige en million omikrontilfeller innen slutten av desember. Arkivfoto: Toby Melville / AP / NTB

Britisk minister: Kan nå en million omikrontilfeller innen januar

Storbritannia har registrert 568 tilfeller av omikronvarianten. Men tallet er trolig 20 ganger høyere, sier landets helseminister.

- Det britiske helseinstituttet (UKHSA) anslår at antallet smittede med omikron er omtrent 20 ganger høyere enn antallet av bekreftede tilfeller. Trolig er det nåværende tallet på smittede med omikron nærmere 10 000, sa Storbritannias helseminister Sajid Javid onsdag kveld ifølge The Guardian.

- UKHSA anslår også at om det fortsetter slik vi ser det nå, at tallene dobler seg med to til tre dagers mellomrom, kan vi ha over en million smittede med omikron ved slutten av desember.

Det bor omtrent 68 millioner mennesker i Storbritannia.

Også ifølge The Guardian sa Javid at det nå er tillit til at omikron er langt mer smittsom enn deltavarianten, men at det fremdeles er mye som gjenstår å lære om den nye varianten.

(NTB)

Pakistan bekrefter første omikron-tilfelle

Pakistan har registrert sitt første tilfelle av virusvarianten omikron, opplyser landets helsedepartement, ifølge Reuters.

Annonse

Ny smitterekord i Oslo – 1137 nye coronasmittede siste døgn

Det er registrert 1137 nye koronasmittede i Oslo siste døgn. Det er 53 flere enn samme dag forrige uke og 20 flere enn tirsdag.

Det viser tallene kommunen publiserer på sine nettsider. De siste to ukene har det i snitt blitt registrert 770 smittede per dag.

Smittetallene er høyest i Søndre Nordstrand bydel. Her er det et smittetrykk på 2527 smittede per 100 000 innbyggere de siste to ukene.

Deretter følger Bjerke og Nordstrand bydel med henholdsvis 1909 og 1887.

Tallene er lavest i bydelene Nordre Aker, Frogner og Sagene.

Forrige smittetopp i Oslo var 09. desember 2021. Da ble det ble registrert 1117.

Til sammen er 76 253 Oslo-borgere registrert smittet siden mars i fjor.

(NTB)

Bane Nor varsler om problemer

Snøen og været skaper også i dag store problemer for fremkommeligheten på Sørlandsbanen, melder Bane Nor torsdag morgen.

- Vi kjører arbeidsmaskiner for å holde sporet åpent. Det er også feil på lokomotivet i et godstog som sperrer strekningen mellom Gjerstad og Skorstøl. Dette kan ta tid og skaper forsinkelser, opplyser Bane Nor.

Annonse

Morgennytt

Enda en smitterekord: 5.259 nye tilfeller
Det siste døgnet er det registrert 5.259 coronasmittede i Norge. Det er ny rekord og 1.479 flere enn samme dag i forrige uke.

Bill Gates åpenhjertig om skilsmissen
Microsoft-gründer Bill Gates forteller for første gang om hvordan han opplevde 2021 og skilsmissen fra Melinda Gates etter 27 år.

Trumps tidligere stabssjef saksøker Kongressen
Mark Meadows, som var Donald Trumps stabssjef i Det hvite hus, reiser søksmål mot komiteen som gransker stormingen av Kongressen 6. januar.