Annonse

Nyhetsstudio

Oslo: Melding om mann med pistol - forsvant på el-sparkesykkel

Oslo politidistrikt skriver på sin Twitter-side at de er i områdene Sørenga og Oslo S i søk etter en ung mann som skal ha pekt mot personer med en pistol på Sørenga.

- Den aktuelle mannen og noen han var sammen med har forlatt stedet. Det er ikke meldt om noe slagsmål eller lignende i forkant, og ingen er skade, skriver politiet.

- Klokka 17.36 fikk vi melding fra noen som befant seg på Sørenga om at en person i gruppe unge menn, i alderen 15 - 17 år, hadde tatt fram en pistollignende gjenstand og pekt litt rundt seg, før de forsvant på el-sparksykler, forteller politiets operasjonsleder Tor Gulbrandsen til Dagbladet.

- Det var ingen slagsmål eller konflikt i forbindelse med hendelsen, og personen skal ikke ha pekt på noe konkret med gjenstanden, men likevel kan det oppfattes som truende, fortsetter operasjonslederen.

Politiet har derfor iverksatt et søk etter personene.

- Siden de forsvant på el-sparkesykler blir søkeområdet fort litt stort, men vi kjører rundt i området og ser etter de aktuelle personene, sier Gulbrandsen.

18.25 melder politiet at de har søkt etter den unge mannen.

- Vi har vært i kontakt med mange folk i området, men ikke kommet i kontakt med rett person. Det har heller ikke vært flere meldinger om lignende adferd.

Annonse

Høyeste dødstall i trafikken på ti år i september

19 personer døde i septembertrafikken i år. Ikke siden 2013 har det vært like mange drepte i den første høstmåneden.

Totalt er 100 personer omkommet i trafikken så langt i år. Det er elleve flere enn på samme tid i fjor, viser foreløpige tall fra Statens vegvesen.

- Dette er femte måned på rad der vi ser høye dødstall i trafikken, sier leder for trafikksikkerhet i Statens vegvesen, Guro Ranes.

100 omkomne på starten av høsten er altfor mange, sier hun.

(NTB)

England forbyr engangsplastikk

Søndag trer forbud og begrensninger på bruk av engangsplastikk i kraft i England.

Plastbestikk, ballongpinner, plastglass og matemballasje i plast blir forbudt, mens det innføres begrensninger på bruk av plasttallerkener, -fat og -boller til engangsbruk, melder det britiske nyhetsbyrået PA.

Forbudet er del av den britiske regjeringens innsats for å redusere plastforsøplingen. Regjeringen anslår at folk i England årlig bruker 2,7 millioner deler plastbestikk som stort sett kun kan brukes én gang, og 721 millioner engangstallerkener.

Kun 10 prosent blir resirkulert, heter det videre.

(NTB)

Annonse

Tviler på at Bhatti blir utlevert

Torsdag ble nok en gang et rettsmøte som skulle avgjøre om Arfan Bhatti kan utleveres til Norge, utsatt. Advokat Sigurd Klomsæt tror ikke Bhatti noen gang kommer tilbake.

Bhatti har befunnet seg i Pakistan siden begynnelsen av juni 2022.

Siden midten av april i år har det vært minst 18 rettsmøter der Bhattis sak har blitt undersøkt, viser en gjennomgang NRK har gjort. Torsdagens rettsmøte var ikke noe unntak, da ble møtet nok en gang utsatt, denne gangen til 3. oktober.

- Det er en skandale, sier bistandsadvokat Sigurd Klomsæt. Han representerer flere av ofrene for skytingen i Rosenkrantz' gate i Oslo 25. juni i fjor.

Han tviler nå på at Bhatti noen gang blir utlevert.

– Han har både norsk og pakistansk statsborgerskap. Det har allerede gått et år, og etter hva jeg forstår skjer det ikke noe, sier Klomsæt.

Bhattis advokat i Pakistan, Zia Ur Rehman, mener bevisene norsk politi har sendt pakistansk politi er altfor svake til å få ham utlevert.

Det kompliserer også saken at Norge ikke har noen utleveringsavtale med Pakistan.

Bhatti er mistenkt for å ha hatt en sentral rolle i planleggingen og forberedelsene til terrorskytingen i Oslo sentrum i fjor sommer. Han ble etterlyst internasjonalt for medvirkning og pågrepet av pakistansk politi få dager etter etterlysningen.

Han er i Norge siktet for medvirkning til grov terror. Bhatti avviser å ha hatt noe med terrorhandlingen å gjøre og motsetter seg derfor utlevering.

(NTB)

Innbragt for fyll - kom med drapstrusler

Da politiet skulle ta seg av to berusede gjester på et utested i Sandnes, endte det med at en av gjestene både urinerte foran politiet og kom med drapstrusler.

Det var et utested som kontaktet politiet da vekterne hadde problemer med to trøblete gjester – en mann og en kvinne – litt før klokken 1 natt til søndag.

Politiet bortviste først de to fra stedet i 12 timer, men mannen hadde ikke til hensikt å gjøre som politiet sa. Istedenfor urinerte har rett foran politiet, skriver Sørvest politidistrikt på X.

Dermed ble mannen i slutten av 30-årene tatt med av politiet for å sove ut rusen i fyllearresten. Han benyttet da anledningen til å komme med drapstrusler mot politiet.

Dermed kan han ikke bare vente seg en natt i arresten, men også anmeldelser for ordensforstyrrelse, urinering på offentlig sted og for drapstrusler mot politiet.

(NTB)

Annonse