Annonse

Nyhetsstudio

- Ikke tiden for spontan festival

I fint vårvær samlet opp mot tusen personer seg i Nygårdsparken i Bergen sentrum. Dette førte til en travel natt for politiet og et enormt opprydningsarbeid dagen derpå.

Byrådsleder Roger Valhammer (Ap) minner om at det kan oppstå smitte også utendørs.

- Det er bedre å samles utendørs enn innendørs, men dette er ikke tiden for å ha spontan festival i Nygårdsparken. Hvis man glemmer å holde avstand og å holde seg til sin gruppe, kan det raskt oppstå smittespredning og større utbrudd, sier han til Dagbladet.

Lørdag ble det registrert 30 nye coronasmittede i Bergen. Tolv av de smittede er i 20-årene.

- Vi ser med bekymring på utviklingen i smitte i aldersgruppen 20-29 i Bergen nå. Det er viktig å huske at smitte også spres utendørs, selv om ute er bedre enn inne, sier Valhammer.

Byrådet kunngjorde fredag at de vil bruke helgen på å vurdere faglige råd og smittesituasjonen. De kommer med oppdaterte coronatiltak senest mandag.

- Ikke tiden for spontan festival
DAGEN DERPÅ: Enorme mengder søppel ligger igjen etter nattens festligheter i Nygårdsparken i Bergen. Foto: Løvaas Maskin as / Bymiljøetaten

Les hele saken

Opp mot tusen festet i park

Annonse

Marin: Har tatt narkotest

Finlands statsminister Sanna Marin sier fredag at hun har tatt en narkotest i etterkant av videoene som har fått sterke reaksjoner både i Finland og utlandet. Det sier hun under en pressekonferanse fredag ettermiddag.

- Jeg har aldri tatt narkotika, sier Marin under pressekonferansen.

Henter utslitte turister på fjellet

Frivillige letemannskaper er på vei for å hente ned tre utenlandske turister fra to destinasjoner. Det skriver Sør-Vest politidistrikt.

- Én fra Preikestolen og to fra Hellandsnuten, skriver politiet på Twitter og legger til:

- Fellesnevner for dem er at de er utslitt og ikke kommer seg videre uten hjelp. Vi vet områdene de befinner seg i.

Annonse

FVN: Ansatte ved Rec Solar har fått permitteringsvarsel

Ansatte ved sørlandsbedriften har Rec Solar har fått permitteringsvarsel. Det skriver Fædrelandsvennen fredag.

Permitteringene var ventet. Torsdag omtalte Børsen at de ansatte i bedriften hadde fått beskjed om at solcelleprodusenten stopper sin produksjon.

- De ansatte har fått beskjed om at bedriften ikke kan drifte videre med disse strømkostnadene, sa hovedtillitsvalgt, Andreas Haddeland til Børsen.

Åpner for felling av syv bjørner

Miljødirektoratet har åpnet for lisensfelling av til sammen syv bjørner for deler av Innlandet. Det skriver Miljødirektoratet i en pressemelding fredag.

I de øvrige bjørnberegionene, Midt-Norge, Nordland og Troms og Finnmark blir det ikke gitt lisenser til bjørnefelling grunnet lave bestandsmål, opplyser direktoratet.

Totalt åtte bjørner er felt til nå i år, opplyser de i pressemeldingen. Fire av disse som følge av skadefelling, og fire ved påberopt nødverge.

Annonse

Finlands statsminister narkotestet etter festvideo-lekkasje

Finlands statsminister Sanna Marin har kalt inn til pressekonferanse for å besvare pressens spørsmål om de lekkede videoene av henne som fester. Det skjer på statsministerens kontor klokka 15.30 norsk tid.

Marin sier til pressen at hun har tatt en narkotest i etterkant av videoene som har fått sterke reaksjoner både i Finland og utlandet.

- Jeg har aldri, ikke en gang som tenåring, tatt narkotika, forsikrer statsministeren.

- Jeg har også dager og kvelder hvor jeg har fri, og tilbringer tid med vennene mine. Men alle finske borgere har rett til å si hva de mener om mine handlinger, sier Marin videre.

Videoene av statsministeren som drakk alkohol og danset ble lekket onsdag kveld. Torsdag morgen sa Marin til mediene at hun var lei seg for at de private videoene var lekket.

- Det er private videoer som ble filmet på private steder. Jeg er lei meg for at de har blitt offentlige, sa Marin torsdag, ifølge Ilta-Sanomat.

- Jeg visste at jeg ble filmet, men jeg stolte på at siden disse videoene er private og ble filmet på privat område, så ville de ikke bli publisert, sa statsministeren.

Finlands statsminister narkotestet etter festvideo-lekkasje
Sanna Marin. Foto: NTB