Nyhetsstudio

Angelica Hagen

Politiet jakter blotter:

I Nittedal har flere blitt utsatt for en blotter, melder Romerikes Blad.

- Vi har vitner som har observert blotteren 22. april, 23. april og 26. april, forteller Jørgen Hoff, avsnittsleder på patruljeavdelingen på Lillestrøm politistasjon, til avisa.

Nå ber politiet mannen om å melde seg.

- En av de fornærmede har tatt flere gode bilder av mannen på bare noen meters avstand. Hvis blotteren ikke melder seg til politiet innen utgangen av neste uke, vil vi gi mediene tilgang til disse bildene og etterlyse mannen på denne måten. Vi gir ham en sjanse, sier Hoff.

Mannen som har blottet seg har norsk utseende, er i 40-årene og snakker østlandsdialekt.

Studioet fortsetter under annonsen

ATV-ulykke: Luftambulanse rekvirert:

Sør-Øst politidistrikt rykker søndag kveld ut etter melding om en ATV-ulykke i Drangedal.

- Skadeomfang er ukjent, men luftambulansen skal være rekvirert, skriver politiet på Twitter.

Røros stenger bygda før 17. mai:

Fra midnatt natt til 17. mai innfører Røros kommune en rekke inngripende smitteverntiltak.

Kommunen skriver at forskriften med lokale tiltak gjelder til og med onsdag 19. mai klokka 23.59. Det opplyses også at overtredelse av forskriften straffes med bøter eller fengsel inntil et halvt år.

Det innføres påbud om munnbind og hjemmekontor. I tillegg må restauranter, barer, bibliotek, museer, treningssentre og en rekke andre virksomheter holde stengt inntil videre. Det er også innført skjenkestopp.

- Vi slår hardt ned nå, fordi opprinnelsen for utbruddet er så langt tilbake i tid. Det er stort spredningspotensial på de to ukene som har gått, sier ordfører Isak Veierud Busch (Ap) til NRK.

Ingen med bosted i Røros har fått påvist smitte, bare folk i nabokommuner som jobber og går skole i Røros. Mange er nå i karantene mens de venter på prøvesvar.

(NTB)

Foto: Heiko Junge / NTB

Gjerdrum: To nye hus har rast:

To nye hus raste søndag ned i skredgropa i Gjerdrum, melder Romerikes Blad.

- Vi fikk melding fra Gjerdrum kommune søndag formiddag om at to boliger har rast ned. Det er en forventet utvikling og noe vi har tatt høyde for, sier regionsleder i NVE, Toril Hofshagen, til avisa.

Hofshagen forklarer at det er bratte skråninger inne i skredområdet, og at det fremdeles er en ririko for at mer kan rase ned i gropa. Hun understreker likevel at beboere i området ikke trenger å bekymre seg for at det skal gå et nytt skred der de bor.

Det var natt til 30. desember at det gikk et leirskred på Ask i Gjerdrum. Skredet tok med seg flere hus i et boligfelt, og ti mennesker mistet livet.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Ba om tilsyn - glemte rapporten

Ba om tilsyn - glemte rapporten

dagbladet

Dagens nyheter:

* Stig Ola Westgård (56) funnet død
Det var Stig Ola Westgård (56) som ble funnet død i en leilighet på Lademoen i Trondheim sentrum lørdag, opplyser politiet. En mann i 50-åra ble pågrepet i leiligheten til avdøde og er siktet for drap.

* Skuffet Ropstad ut mot Høyre
I KrF-leiren er man både overrasket og skuffet etter at Høyre i dag vedtok å avskaffe kontantstøtta.

* Coronadrama i Eurovision
De siste to dagene har det dukket opp coronasmitte hos to av delegasjonene i årets Eurovision Song Contest, og delegasjonene fra Polen og Island sitter nå i karantene.

Tribune kollapset i Jerusalem - to døde:

Nærmere 60 personer skal ha blitt skadd i en tribunekollaps i en synagoge i Givat Zeec like utenfor Jerusalem, melder The Times of Israel (TOI).

Redningstjenesten bekrefter at to personer har omkommet, og at nærmere ti personer er kritisk skadd.

Det skal ha vært omtrent 600 mennesker tilstede, ifølge avisa.

Hendelsen skjer bare noen uker etter at 45 mennesker ble drept i en lignende tribunekollaps i Nord-Israel.

Aftonbladet: Sverige har verst smittetrykk i Europa:

Til tross for at smitten har gått nedover i Sverige den siste tida, troner landet på topp på listen over land med verst smittetrykk i Europa, ifølge Aftonbladet. Lørdag lå gjennomsnittet for de siste sju dagene på 415 smittede per en million innbyggere.

I uke 18 ble det registrert 33 700 smittetilfeller i Sverige - en nedgang på 20 prosent fra toppen i midten av april. Men smitten synker hurtigere i andre europeiske land, og Sverige er derfor likevel på toppen av listen.

- Det er alvorlig og uheldig. Mange mennesker er syke og helsevesenet er fortsatt hardt belastet, sier professor og virolog Niklas Arnberg til avisa.

Bil kjørte på folk i Jerusalem - flere skadd:

Flere mennesker, blant dem fire politifolk, ble skadd i det som framstår som et bilangrep i Sheikh Jarrah-nabolaget i Øst-Jerusalem søndag.

Mannen som kjørte bilen, ble skutt av politiet etter påkjørselen, sier polititalsmann Mickey Rosenfeld.

Sheikh Jarrah har i ukevis vært åsted for en hissig konflikt mellom israelere som hevder at boliger er deres, og palestinske familier som risikerer å kastes ut av boligen der de har bodd i generasjoner.

(NTB)

Starter drapsetterforskning: Stig Ola Westgård funnet død:

Det er Stig Ola Westgård (56) som ble funnet død i Trondheim lørdag, melder politiet i en pressemelding søndag ettermidag.

– Den foreløpige obduksjonsrapporten har gitt politiet informasjon som er viktig for den videre etterforskingen. Av hensyn til etterforskningen ønsker vi ikke å gi ytterligere opplysninger fra obduksjonen på nåværende tidspunkt, sier Hans Vang, påtaleansvarlig i saken ved Trøndelag politidistrikt.

Det var helsevesenet som varslet politiet om dødsfallet lørdag morgen. Den avdøde ble funnet i en leilighet på Lademoen i Trondheim sentrum.

En mann i 50-åra er siktet for drap, men har av helsemessige årsaker ikke blitt avhørt av politiet ennå.

- Siktede vil bli begjært varetektsfengslet, men tidspunkt for fengslingsmøte er ennå ikke fastsatt, sier Hans Vang, påtaleansvarlig i saken ved Trøndelag politidistrikt.

Pårørende er varslet.

Politiet gjør undersøkelser etter at en mann ble funnet død i en leilighet i på Lademoen i Trondheim lørdag morgen. En mann er pågrepet på stedet. Foto: Joakim Halvorsen / NTB
Etterforsker drap: vet ikke hvem offeret er

Etterforsker drap: vet ikke hvem offeret er

dagbladet

Dødstallene stiger i Gaza:

Palestinske helsemyndigheter sier minst 42 personer ble drept i et voldsomt israelsk angrep mot en sentrumsgate i Gaza søndag. Tre bygninger raste sammen.

Dette skal være det dødeligste enkeltangrepet mot mål i Gaza siden harde kamper mellom Hamas og Israel brøt ut for nesten en uke siden.

Luftangrepet rammet en sentrumsgate med boligblokker og butikker like etter midnatt, og pågikk i fem minutter. To bygninger like ved siden av hverandre kollapset, det samme gjorde en tredje bygning 50 meter lenger nede i gaten.

Ifølge helsemyndighetene i Gaza er det ti barn blant de drepte, og mer enn 50 personer er såret.

(NTB)

FN ber om våpenhvile:

FNs general i sikkerhetsrådet, Antonio Guterres, omtaler angrepene mellom Israel og Gaza som "helt forferdelige".

Guterres sier at angrepene må stoppes umiddelbart, og understreker at FN aktivt vil engasjere begge sider for å oppnå våpenhvile, melder NRK.

Israels statsminister, Benjamin Netanyahu, sier imidlertid at operasjonen mot Gaza vil fortsette med full styrke.

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi belønner månedens beste tipsere.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi belønner månedens beste tipsere.- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.