Annonse

Nyhetsstudio

Jan Egeland: - Fem minutter unna blodig krig
Foto: NTB / REUTERS / Denis Balibouse

Jan Egeland: - Fem minutter unna blodig krig

Ifølge Times of Israel melder Channel 12 at sikkerhetsrådet i den israelske regjeringen godkjente opptrappingen av militærangrepene mot Gaza onsdag kveld.

Det gjør at Israel kan angripe mål på Gazastripen som er knyttet til Hamas' myndighetsutøvelse i enklaven, for eksempel finansdepartementet.

Det kan føre til at krigshandlingene fortsetter i dagevis.

Generalsekretær i Flyktninghjelpen, Jan Egeland, sier til Dagbladet at volden må stanse før enda flere uskyldige liv går tapt.

- Eskaleringen mellom Israel og Palestina har ført til at barn i Gaza er blitt ofre for nådeløse flyangrep mens familier i Israel lever under vilkårlige rakettangrep. Vi er fem minutter unna starten på en irreversibel, fryktelig og blodig krig. Israelske politikere, ledelsen i Hamas og Islamsk Jihad i Gaza kan og må bli enige om en våpenhvile og gjenstarte forhandlinger, sier han.

En seks år gammel gutt ble drept da en rakett avfyrt fra Gazastripen rammet et bolighus i Sderot sør i Israel onsdag, opplyser israelske ambulansearbeidere.

Til sammen 1300 raketter har blitt avfyrt fra den palestinske enklaven siden mandag, da konflikten eskalerte, sier det israelske forsvaret (IDF) i en uttalelse.

Annonse

Politiet advarer mot farlig trend

Ved Teie fotballbane i Færder kommune, melder Sør-Øst politidistrikt lørdag at noen gutter har skrudd løs deler på noen sykler som sto parkert.

- Dette har vært et gjentakende problem i området. Dette er en farlig trend, og kan føre til alvorlige sykkelulykker, advarer politiet på Twitter.

Hendelsen skal ha skjedd rundt klokka 18.30.

En person hentet opp av vannet - Luftambulanse på stedet

Politiet i Innlandet har fått melding om at en båt i Austmarka har kantret. I den forbindelse er en person hentet opp av vannet.

- Ukjent status. Uavklart situasjon, skriver politiet på Twitter.

Operasjonsleder Sissel Svarstad opplyser at flere etater fortsatt er på vei, inkludert politi, brann og luftambulanse.

Helse er imidlertid på stedet og utfører førstehjelp.

Svarstad sier også at det per nå er ukjent hvor mange personer som var i tilknytning til båten, og hva årsaken til kantringen er.

I en oppdatering klokka 22.16 skriver politiet at luftambulansen og dykkere er på stedet. Status på den som er hentet opp av vannet er uavklart.

Annonse

To alvorlig skadd i MC-ulykke i Oslo

To personer er alvorlig skadd etter en motorsykkelulykke på Nordstrand i Oslo, melder Oslo-politiet på Twitter.

- De skadde satt på motorsykkelen, skriver politiet.

Operasjonsleder Guro Sandnes opplyser at de har kontroll på alle parter, samt undersøker årsaken til ulykken.

- Vi er på stedet og dirigerer trafikk. For oss fremstår det som at de skadde har fått bruddskader. Det er foreløpig for tidlig å si noe om hva som er årsaken til ulykken, sier hun til Dagbladet.

En person kritisk skadd i Oslo sentrum
Foto: Stian Drake / Dagbladet

En person kritisk skadd i Oslo sentrum

Politiet i Oslo er på plass på et utested i Karl Johans gate, sammen med ambulanse, hvor en person er hardt/kritisk skadd i forbindelse med en hendelse på stedet, skriver de på Twitter.

Operasjonsleder Gjermund Stokkli bekrefter overfor Dagbladet at vedkommende er kritisk skadd.

- Dette virker å være en fallulykke, hvor vedkommende har falt i en trapp. Ambulansepersonell jobber på stedet, sier Stokkli.

Personen omtales som en voksen mann.

I en oppdatering på Twitter skriver politiet at det er snakk om et fall på tre meter, mellom etasjene inne på stedet.

Klokka 21.23 skriver politiet at vedkommende blir kjørt til sykehus for behandling.

Politiet betegner hendelsen som en ulykke per nå, og har ingen grunn til å tenke noe annet. Politiet gjør likevel undersøkelser på stedet.

Annonse

Savnet 7-åring i Oslo funnet

SISTE: Klokka 21.37 skriver politiet i Oslo at jenta er kommet til rette.

Politiet i Oslo skriver på Twitter at de leter etter ei 7 år gammel jente som er savnet fra Oslo City.

Operasjonsleder Gjermund Stokkli opplyser at de fikk melding ca. 20.15 og at hun da hadde vært borte fra mora i en halvtimes tid.

- Vi har en patrulje på stedet og er i kontakt med vekterne på Oslo City. Det er satt i gang en del tiltak for å finne jenta, sier han.

Jenta blir beskrevet som høy og slank, med håret i fletter. Hun er 126 cm høy og er ikledd grønn genser, grå bukse og hvite joggesko.

Dersom du har informasjon om saken - ta kontakt med politiet på 02800.