Nyhetsstudio

Marlene Lundberg Holm

Bil på taket i Oslo:

Politiet i Oslo har torsdag kveld rykket ut til Schous plass på Grünerløkka etter melding om et trafikkuhell hvor en bil har veltet og havnet på taket.

- Det ser ut til at ingen er skadd. Hvordan de har klart kunststykket har vi ikke svar på, sier operasjonsleder Per Ivar Iversen til Dagbladet.

Politiet opplyser at de har kontroll på fører. Ingen personer er inne i bilen.

- Vi snakker med dem som har vært i nevnte kjøretøy. Det har ikke vært andre kjøretøy involvert, så vidt vi vet, sier operasjonslederen.

- Det blir nok noen vitner som skal avhøres på stedet, så skal vi se om vi får klarhet i dette, sier Iversen.

Foto: Dagbladet-tipser
Studioet fortsetter under annonsen

Varsler forsinkelser på E18: - Vis hensyn!:

Nødetatene planlegger oppryddingsarbeid etter at et helikopter fløy i en høyspentlinje og styrtet ved Lannerheia i Porsgrunn torsdag kveld. Piloten omkom i ulykken.

Bilder fra stedet viser at helikoptervraket ligger på siden av gresset utenfor veibanen på E18 mellom Porsgrunn og Langangen. Det er dette nødetatene planlegger å fjerne fredag morgen.

- E18 er nå delvis åpnet i svært redusert hastighet i begge retninger forbi ulykkesstedet. Trolig må veien stenges når flykroppen skal fjernes fra stedet. Dette er estimert til cirka klokka 06.00, skriver Sør-Øst politidistrikt på Twitter.

Vegtrafikksentralen Sør skriver at fartsgrensen er satt ned til 30 km/t og innsnevring i begge retninger på E18 og Fylkesvei 3260 mellom Moheim og Langeganenkrysset.

- Dette på grunn av oppryddingsarbeid. Vis hensyn! skriver de.

I 05.00-tida oppdaterer de med at Fylkesvei 3260 på strekningen nå er stengt på grunn av arbeidet:

- I løpet av noen timer vil berging av helikopteret starte. I den forbindelse vil det bli en kort stenging av E18 igjen.

Hovettunnelen-Brattåstunnelen, på strekningen mellom Brevik og Porsgrunn, skulle opprinnelig åpnes klokka 06.00, men på grunn av forsinkelser, blir den trolig holdt stengt fram til 07.00.

Omkjøring er skiltet på stedet.

Helikopterpilot døde i styrt i Telemark

Helikopterpilot døde i styrt i Telemark

dagbladet

Over 30 migranter funnet innelåst i lastebil i Texas:

De i alt 33 migrantene var nær ved å omkomme da det amerikanske grensepolitiet fant dem i lasterommet på en lastebil fra utleieselskapet U-Haul.

Lastebilen ble funnet forrige torsdag ved en McDonald’s-restaurant i Van Horn i Texas, om lag 195 kilometer sørøst for El Paso, meldte kanalen KVIA tidligere denne uken.

Temperaturen utenfor lastebilen var da hele 37,8 grader.

- Dersom våre betjenter ikke hadde klart å redde disse papirløse migrantene, hadde vi trolig sett 33 tragiske dødsfall, sier grensepolitiets sjef i Big Bend, Sean McGoffin, ifølge kanalen.

Alle som var innelåst, trengte legetilsyn på grunn av dehydrering eller andre tilstander. Ingen av migrantene døde, men minst tolv av dem ble lagt inn på sykehus, og for noe er tilstanden alvorlig.

- Smuglerne bryr seg ikke om hva de utsetter folk for så lenge de kan ta pengene deres, bemerker McGoffin.

Ingen er pågrepet i saken, og det er foreløpig ikke kjent hvem som sto bak hendelsen.

(NTB)

35 nye coronasmittede registrert i Oslo siste døgn:

Det er registrert 35 nye coronasmittede i Oslo siste døgn, det er 18 færre enn samme dag i forrige uke.

Smittetrykket er høyest i bydelen Nordstrand. Der ligger smittetrykket på 223 smittede per 100 000 innbyggere de siste to ukene. Det ble registrert åtte nye smittede i bydelen siste døgn.

Etter det følger bydelene Vestre Aker med 151 og Frogner 133. På Frogner ble det registrert fire nye smittede det siste døgnet og i Vestre Aker var det to nye tilfeller.

Totalt er 37 084 Oslo-borgere registrert smittet siden mars i fjor.

(NTB)

Adriana (12) skutt og drept - ny pågripelse:

En etterlyst mann er pågrepet etter drapet på den svenske 12-åringen Adriana, som ble truffet av en kule som trolig var ment for noen andre.

Det var under en luftetur med hunden natt til 2. august i fjor at hun havnet midt i et gjengopprør utenfor en bensinstasjon i Botkyrka i Stockholm. Ifølge svenske medier skjøt to unge menn, iført skuddsikre vester, med maskingevær fra en hvit Audi. En av kulene traff 12-åringen som ble liggende igjen på bakken mens gjerningsmennene forlot stedet.

Ifølge Aftonbladet har den nylig pågrepne mannen vært mistenkt for alvorlig våpenforbrytelse i tilknytning til drapet.

- Han ble tatt i en rutinekontroll, sier etterforskningsleder Lukas Molander til avisa.

Fra før har to 22 år gamle menn blitt pågrepet i saken, den ene mistenkt for drap og den andre mistenkt for å ha skjult en kriminell på rømmen.

Begge er senere blitt løslatt.

Foto: Familien / TV 3 Efterlyst

Anneks totalskadd etter lynnedslag:

Et anneks i tilknytning til en hytte er totalskadd etter et lynnedslag i Frogn natt til fredag, melder Øst politidistrikt på Twitter.

Politiet fikk melding om en brann i bygget klokka 02.27. Nødetatene har rykket ut og eieren er varslet.

Leteaksjon etter antatt svømmer i Asker - person funnet død:

SISTE: klokka 05.39 opplyser politiet at det er gjort funn av en død person i vannet.

Politipatruljer, en redningsskøyte, to brannbåter og en båt fra Røde Kors leter natt til fredag etter en mann som er meldt savnet i området Hyggenvika i Røyken i Asker.

- Vi har grunn til å tro at mannen har vært i området for å svømme, skriver politiet i Oslo på Twitter.

Hovedredningssentralen (HRS) er også varslet.

Én drept og flere såret i skyting i Arizona:

Én person ble drept, tre såret og ni fikk mindre skader etter flere skyteepisoder i løpet av halvannen time i tre byer vest for Phoenix i Arizona.

En mistenkt er pågrepet, men myndighetene sier det er uklart om den ene personen er ansvarlig for alle skyteepisodene.

Det ble skutt fra en passerende bil i de i alt åtte ulike skyteepisodene. Politiet i Peoria, Surprise og Glendale etterforsker skyteepisodene sammen med delstatspolitiet.

Fire personer ble behandlet for skuddskader, og en av dem døde, opplyser politiet i Peoria. De andre ofrene hadde andre skader, inkludert splintskader.

Politiet i Surprise melder at to personer ble skutt midt på dagen torsdag. Vitner ga en beskrivelse av en bil, og føreren av denne ble senere pågrepet i byen.

(NTB)

Synkehull sperrer felt på E18:

Et kjørefelt på E18 i retning Drammen er sperret på grunn av et synkehull i veibanen ved Strand i nærheten av Stabekk i Bærum.

Politiet meldte om synkehullet ved 1.30-tiden natt til fredag. Hullet er 30 ganger 30 centimeter, men inntil 2 meter dypt, ifølge politiet.

- Det har vært mye regn, men om dette er årsaken vet vi ikke. Det er heldigvis lite trafikk, og hullet ble sikret før noen kjørte over, forteller operasjonsleder Gjermund Stokkli i Oslo politidistrikt til NTB.

Vegtrafikksentralen opplyser like før klokken 3 at de er i gang med utbedring på stedet, men dette arbeidet vil ikke være avsluttet før utpå formiddagen fredag.

(NTB)

Meldinger om oversvømmelser i Oslo:

- Vi mottar flere meldinger om oversvømmelser, vannlekkasjer, tette sluk og underganger, skriver Oslos 110-sentral på Twitter like før klokka 01.00 natt til fredag.

De oppfordrer alle til å sikre egne verdier, holde sluk åpne og ferdes forsiktig.

Det ventes kraftige regnbyger på Sør- og Østlandet torsdag kveld og natt til fredag. Det er fare for overvann i tettbygde områder, samt stengte veier, varslet Meteorologisk institutt, som sendte ut gult farevarsel i forkant.

Varselet gjelder for kraftige regnbyger i områdene Oslo, Viken og Agder, samt Vestfold og Telemark.

Meteorologene gjorde samtidig oppmerksom på at været kan endres raskt. Samtidig ba de om at man holder seg unna bratte skråninger, samt bekker med stor vannoverføring.

219 nye coronasmittede registrert siste døgn:

Det siste døgnet er det registrert 219 coronasmittede i Norge. Det er ni flere enn samme dag i forrige uke.

De siste sju dagene er det i snitt registrert 174 coronasmittede per dag Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 208, så trenden er fallende.

I alt har 128 898 personer testet positivt for covid-19 i Norge siden februar i fjor. Nesten 6 millioner coronatester er gjennomført.

Til nå har 2 069 012 personer fått første dose av coronavaksinen, og 1 407 328 personer har fått andre dose.

Torsdag var 43 koronapasienter innlagt på sykehus. Det var to færre enn dagen før.

Til sammen er 790 coronasmittede personer døde i Norge siden mars 2020, viser foreløpige tall. 58,2 prosent av alle døde har fylt 80 år. I aldersgruppen under 50 år er det meldt om 17 dødsfall i Norge.

(NTB)

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi belønner månedens beste tipsere.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi belønner månedens beste tipsere.- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.