Annonse

Nyhetsstudio

Mann i 30-åra siktet for drapsforsøk
Foto: Stian Drake / Dagbladet

Mann i 30-åra siktet for drapsforsøk

Mannen som lørdag morgen ble pågrepet etter en knivstikking på Tøyen, er siktet for drapsforsøk. Det opplyser krimvaktleder Mona Nordby til Dagbladet.

Det var i morgentimene at politiet rykket ut etter flere meldinger fra vitner på stedet. En mann ble funnet skadd og er fraktet til sykehus.

- Tilstanden hans er fremdeles kritisk, sier Nordby til Dagbladet klokka 11.30.

Foranledningen for hendelsen er fremdeles uklar, og krimvaktlederen forteller at det jobbes bredt med etterforskningen. Det sikres blant annet videoovervåkning fra området.

Flere pågripelser er ennå ikke utelukket. Det søkes etter personer som ble sett løpende fra stedet.

- Vi tror hendelsen har startet inne og forflyttet seg ut, sa operasjonsleder Gjermund Stokkli til Dagbladet lørdag morgen.

Annonse
Marit Christensen er død
Foto: NTB

Marit Christensen er død

Tidligere NRK-journalist og Moskva-korrespondent Marit Christensen er død. Hun ble 73 år gammel.

Det melder NRK.

Familien sier til kanalen at Christensesn døde natt til fredag på Ullevål sykehus, etter kort tids sykdom.

Atomkraftverk-direktør skal være anholdt Russland
Foto: AP / NTB

Atomkraftverk-direktør skal være anholdt Russland

Generaldirektør ved atomkraftverket Zaporizjzja, Ihor Murashov, skal være anholdt av Russland.

Han skal ha blitt stoppet på vei fra kjernekraftverket, som er Europas største, og blitt pågrepet med makt, skriver Ukrainas atomenergimyndighet Energoatom i en uttalelse.

Det er ikke kjent hvor Murashov befinner seg nå, men ifølge Energoatom setter hendelsen driftsikkerheten til atomkraftverket i fare.

I mars tok russiske soldater kontroll over det ukrainske atomkraftverket i Zaporizjzja, men ukrainske teknikere har stått for driften.

Eksperter har vært svært bekymret for situasjonen på atomkraftverket, som flere ganger har blitt utsatt for angrep den siste tida. Russland og Ukraina har gitt hverandre skylden for angrepene.

Tidligere i september inspiserte inspektører fra Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) kraftverket.

– Det russiske militæret og det russiske statlige atomselskapet Rosatom må stanse all aktivitet ved atomanlegget og gi kontrollen tilbake til ukrainske myndigheter. Den militære okkupasjonen øker betydelig risikoen for en atomulykke, som setter befolkningen i Ukraina, nabostater og det internasjonale samfunnet i fare, konstaterte IAEA forrige uke.

Zaporizjzja er en av regionene som ble tvangsinnlemmet i Russland fredag.

Annonse
Skilles etter 27 år
Foto: Lev Radin / NTB

Skilles etter 27 år

Den svært kontroversielle kongresskvinnen Marjorie Taylor Greene og ektemannen Perry Greene skilles, skriver The Independent.

Paret har vært gift siden 1995, men ifølge rettsdokumenter Daily Mail har fått innsyn i søkte paret om skilsmisse allerede i 2012 - en søknad de seinere trakk tilbake.

- Perry og jeg dannet familie og oppdro tre flotte barn sammen. Han ga meg den beste stillingstittelen du noen gang kan ha: Mamma. Jeg kommer alltid til å være takknemlig for at han er en så flott far for våre barn, skriver Greeene i en uttalelse til The Independent.

Perry Greene har også gitt en uttalelse til avisa:

- Marjorie har vært min beste venn de siste 29 åra, og hun har vært en fantastisk mor! Familien vår er det viktigste vi har. Når vi nå går forskjellige veier vil vi fortsette å fokusere på våre tre utrolige barn.

Greene er en av de mest kontroversielle republikanerene i USAs kongress, og er blitt omtalt som QAnon-politikeren, ettersom hun har fremmet konspirasjonsteorier knyttet til det løst sammensatte QAnon-nettverket. Hun blir også sett på som svært splittende.

- Høyst sannsynlig begrenset

Russland bruker strategisk verdifulle militære eiendeler i forsøk på å oppnå taktiske fordeler og dreper i prosessen sivile som de nå hevder er sine egne borgere.

Det skriver den britiske etterretningen i sin daglige morgenoppdatering, dagen etter at Russland annekterte de fire ukrainske områdene Donetsk, Luhansk, Kherson og Zaporizjzja

De trekker fram at russiske styrker fredag høyst sikkert slo til en konvoi sør-øst i byen Zaporizjzja. Lokale myndigheter har rapportert om 25 sivile dødsfall.

Ifølge etterretningen var ammunisjonen som ble brukt sannsynligvis en russisk langdistansemissil som ble brukt i et bakkeangrep.

- Russlands lager av slike missiler er høyst sannsynlig begrenset og en ressurs av høy verdi, designet for å skyte ned moderne fly og innkommende missiler, i stedet for å brukes mot bakkemål, skrier de.

Annonse

Kraftig brann på Gotland

Aftonbladet melder om kraftig brann i en av Cementas bygninger på Gotland, hvor de har sin sementproduksjon.

Store styrker bistår i slukningsarbeidet. Slukningen foregår også fra lufta.

- Arbeidet vil ta tid fordi det er så store mengder. Var

Ifølge politiet er det en pelletshug som har tatt fyr. Brannalarmen skal ha gått like før klokka to i natt.

Årsaken til brannen er foreløpig ukjent. Prognosen er svært usikker og situasjonen ganske stillestående, sier linjeoperatør for brannvesenet, Hans Eriksson, til Aftonbladet.