Nyhetsstudio

Anette Beckhaug

Starter drapsetterforskning: Stig Ola Westgård funnet død:

Det er Stig Ola Westgård (56) som ble funnet død i Trondheim lørdag, melder politiet i en pressemelding søndag ettermidag.

– Den foreløpige obduksjonsrapporten har gitt politiet informasjon som er viktig for den videre etterforskingen. Av hensyn til etterforskningen ønsker vi ikke å gi ytterligere opplysninger fra obduksjonen på nåværende tidspunkt, sier Hans Vang, påtaleansvarlig i saken ved Trøndelag politidistrikt.

Det var helsevesenet som varslet politiet om dødsfallet lørdag morgen. Den avdøde ble funnet i en leilighet på Lademoen i Trondheim sentrum.

En mann i 50-åra er siktet for drap, men har av helsemessige årsaker ikke blitt avhørt av politiet ennå.

- Siktede vil bli begjært varetektsfengslet, men tidspunkt for fengslingsmøte er ennå ikke fastsatt, sier Hans Vang, påtaleansvarlig i saken ved Trøndelag politidistrikt.

Pårørende er varslet.

Politiet gjør undersøkelser etter at en mann ble funnet død i en leilighet i på Lademoen i Trondheim lørdag morgen. En mann er pågrepet på stedet. Foto: Joakim Halvorsen / NTB
Etterforsker drap: vet ikke hvem offeret er

Etterforsker drap: vet ikke hvem offeret er

dagbladet
Studioet fortsetter under annonsen

Behandler mistillitsforslag i bystyret:

Klokka 12 starter Oslo bystyre behandlingen av mistillitsforslaget. Følg bystyremøtet direkte på Dagbladet TV.

Byrådets støtteparti Rødt kunngjorde i går at de ikke har tillit til Berg. Dermed har flertallet av bystyret ikke tillit til henne etter budsjettsprekken på fem milliarder kroner.

Oslos byrådsleder Raymond Johansen (Ap) har imidlertid sagt at han har full tillit til henne. Som Dagbladet erfarte allerede i går, kommer Johansen til å stå last og brast med Berg - i alle fall uttad.

Bakgrunnen for saken er Oslos nye reservevannløsning. Den anslås å koste 17,7 milliarder kroner, noe som er 5,2 milliarder mer enn tidligere anslått. Opposisjonen i Oslo har omtalt dette som den største budsjettsprekken i noen norsk kommune noensinne.

Foto: Torstein Bøe / NTB

Internt møte: - Jeg stiller kabinettsspørsmål:

På et internt møte i Arbeiderpartiets bystyregruppe klokka 11 i dag fortalte byrådsleder Raymond Johansen (Ap) at han kommer til å stille kabinettsspørsmål.

Mistillitsforslaget mot miljøbyråd Lan Marie Berg (MDG) skal behandles i bystyret, og som Dagbladet erfarte allerede i går, kommer Johansen til å stå last og brast med Berg - i alle fall uttad.

Under det hasteinnkalte møtet klokka 11 fortalte Johansen at han kommer til å varsle bystyret at en mistillit mot Berg er en mistillit mot hele byrådet.

Dagbladet snakket med flere på borgerlig side i Oslo i går, som alle sa at de var klar for å gå i byråd dersom Johansens byråd faller.

Likevel, som Dagbladet også skrev, vil Johansen umiddelbart lede et forretningsministerium dersom han i dag går av. Flertallet i Oslo er forsatt rødgrønt, selv om Berg presses ut av byrådet og Johansens nåværende byråd går av.

Dagbladet erfarer: MDG-Lan felles

Dagbladet erfarer: MDG-Lan felles

dagbladet

MC-fører hardt skadd:

En mc-fører er kjørt til Ullevål sykehus, etter å ha kollidert med en bil på fylkesvei 120 i Rælingen onsdag formiddag.

Føreren betegnes som hardt skadd, opplyser politiet på Twitter.

Politiet opplyser om at det totalt har vært tre personer som var involvert i hendelsen.

Operasjonsleder i Øst politidistrikt, Atle Vesttorp, sier til Dagbladet at ulykka skal ha skjedd i forbindelse med en forbikjøring.

- Motorsykkelen skal ha truffet bilen som kom i motgående kjørefelt, sier Vesttorp.

De to personene i bilen er sjekket ut av en ambulanse på stedet. Det er foreløpig ikke tatt noe førerkortbeslag i forbindelse med ulykka.

EU åpner for reisende fra USA:

EUs medlemsland tillater reisende fra åtte land og områder, deriblant USA. Men innreisekrav kan fortsatt gjelde.

I tillegg blir Albania, Nord-Makedonia, Serbia, Libanon, Taiwan, Macau og Hongkong unntatt innreiseforbudet.

Men hvert enkelt EU-land avgjør fortsatt hvilke krav de vil stille ved innreise fra land som er unntatt forbudet. Reisende kan eksempelvis risikere karantene.

Det er uklart nøyaktig når de nye reisereglene innføres. Avgjørelsen skal formelt vedtas i løpet av uka, ifølge en talsperson for den portugisiske EU-delegasjonen.

Fra før av er Australia, Israel, Japan, New Zealand, Rwanda, Singapore, Sør-Korea og Thailand på unntakslista.

Norge må ikke følge EUs avgjørelse. Strenge innreiseregler gjør at de fleste reisende fra USA ikke kommer inn i landet. Det er visse unntak, og norske statsborgere bosatt i USA har rett til å reise inn i Norge.

(NTB)

SLIPPER INNREISEFORBUD: USAs president Joe Biden kan glede seg over at amerikanere har blitt unntatt EUs innreiseforbud. Foto: Francisco Seco / AP / NTB

Toppmøtet i Genève: - Vanskelig samtale:

USAs president Joe Biden og Russlands president Vladimir Putin kan forlenge samtalene hvis det blir nødvendig, opplyser Kreml før onsdagens møte i Genève.

- Dagsordenen er så omfattende at det absolutt vil være utfordrende å begrense den til samtaler i fire eller fem timer, sier talsmann Dmitri Peskov.

Putin og Biden forventes å snakke med andre tjenestepersoner til stede selv om de også kan holde én-til-én-samtaler, opplyser Peskov.

- Putin uttrykker seg alltid tydelig i å skissere «grensene» for Russland, spesielt i en så vanskelig samtale som ligger foran oss i dag, uttaler han ifølge nyhetsbyrået TASS.

Det er kun politikk som står på agendaen når presidentene i USA og Russland møtes klokka 13.

(NTB)

Joe Biden og Vladimir Putin avbildet da de møttes i 2011. Foto: AP / NTB

Åpnes for etterregistrering av coronavaksiner tatt i utlandet:

Det åpnes nå for å etterregistrere coronavaksiner som er tatt i utlandet i vaksineregisteret SYSVAK, skriver regjeringen i en pressemelding.

Det er en forutsetning at vaksinene er godkjente av det europeiske legemiddelbyrået, og at personen som har blitt vaksinert har norsk fødselsnummer eller d-nummer, opplyser regjeringen.

- Mange som har tatt coronavaksine i utlandet, vil nå kunne få etterregistrert vaksinen, få grønt coronasertifikat og dermed få unntak fra eller forkortet innreisekarantene, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) i pressemeldingen.

Er man fullvaksinert med en vaksine som er godkjent av det europeiske legemiddelbyrået (EMA) vil man dermed slippe innreisekarantene.

Foto: NTB

Slår alarm om grensekaos:

Mandag og tirsdag var det svært lange køer i grensekontrollen på Svinesund.

Øst politidistrikt har nå satt ned krisestab for å forsøke å finne en løsning på hvordan de skal bedre håndtere oppdraget på grensen, skriver TV 2 onsdag morgen.

Fordi mange reisende ikke hadde forhåndsutfylt den obligatoriske innreiseregistreringen måtte politimannskapene på grensen bruke tid på å veilede og bistå i utfyllingen av skjemaet, i stedet for å drive grensekontroll, skriver politiet i en pressemelding.

Fra og med fredag i forrige uke åpnet regjeringen for at fullvaksinerte og personer som har gjennomgått coronasykdom de siste seks månedene, ikke lenger trenger å være i innreisekarantene etter å ha vært i utlandet.

- Vi tror mange fullvaksinerte er av den oppfatning at de ikke trenger å registrere seg, men det er feil. Alle reisende må fylle ut skjemaet, sier Merete Beck, leder av utlendingseksjonen i Øst politidistrikt, i pressemeldingen.

Politiet opplever også økt trafikk på de stengte grenseovergangene.

- Vi mistenker også her at enkelte fullvaksinerte tror at de fritt kan benytte alle grenseoverganger. I Øst politidistrikt er det kun E6 Svinesund, E18 Ørje og FV106 Bjørkebekk, i tidsrommet 08-15.30, som er åpen for ordinær trafikk. Andre overganger er ikke lovlig å benytte med mindre man tilhører en av unntaksgruppene, sier Beck.

Foto: Nina Hansen / Dagbladet
Krever endring etter køkaos på Svinesund

Krever endring etter køkaos på Svinesund

dagbladet

Varsler pressekonferanse om Lan Marie Berg:

Oslo Bystyre varsler pressekonferanse om mistillitsforslag mot byråd for miljø og samferdsel, Lan Marie Berg (MDG), klokka 13.15 i dag.

Byrådets støtteparti Rødt kunngjorde i går at de ikke har tillit til Berg. Dermed har flertallet av bystyret ikke tillit til henne etter budsjettsprekken på fem milliarder kroner.

Oslos byrådsleder Raymond Johansen (Ap) har imidlertid sagt at han har full tillit til henne. Klokka 12 starter Oslo bystyre behandlingen av mistillitsforslaget.

Bakgrunnen for saken er Oslos nye reservevannløsning. Den anslås å koste 17,7 milliarder kroner, noe som er 5,2 milliarder mer enn tidligere anslått. Opposisjonen i Oslo har omtalt dette som den største budsjettsprekken i noen norsk kommune noensinne.

Følg pressekonferansen direkte på Dagbladet TV.

Foto: Jil Yngland / NTB
Interne dokumenter: Forbereder Lan Marie-kaos

Interne dokumenter: Forbereder Lan Marie-kaos

dagbladet

Coronasmitte knyttes til utested i Stavanger:

15 personer er det siste døgnet registrert smittet i Stavanger.

- Noen av tilfellene kan knyttes til tidligere kjent smitte på utestedet Beverly Hills Fun Pub, sier helsesjef Runar Johannessen i Stavanger kommune til NRK.

I tillegg er det noe smitte knyttet til russen.

Helsesjefen mener selv at kommunen foreløpig har kontroll over situasjonen, men forteller til kanalen at det kan påvirke gjenåpningen av samfunnet som er planlagt.

- Arrangementer og private sammenkomster vil bli større. Rapporter fra skjenkekontrollene sier at det er vanskelig å overholde anbefalingen om god avstand når folk er på byen. Det er bekymringsverdig.

Også smittevernoverlege Ruth Midtgarden er bekymret:

Smitten kan komme til å bre seg ganske stygt, sier hun til Stavanger Aftenblad.

Hun forteller videre at de som tester seg nå har hatt mange nærkontakter og at de har vært på flere utesteder.

Beredskapssjef Torstein Nilsen sier til avisa at det nå vurderes lokale tiltak.

- Vi ser dessverre at mange opplever gjenåpningen som en beskjed om at ting er normalt, og at smittevernrådene ikke lenger er nødvendige, sier helsesjef Runar Johannessen.

Smitten skal ifølge fungerende kommuneoverlege i Sandnes, Svein Henning Harr også ha spredt seg til nabokommunen.

Der skal 16 nye tilfeller stamme fra utesteder i Stavanger.

Foto: Google Maps

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi belønner månedens beste tipsere.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi belønner månedens beste tipsere.- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.