Nyhetsstudio

Brage Lie Jor

Meldt om brann i båt:

Det er meldt om at det brenner i en båt i Bergen sentrum. Kort tid senere skriver politiet på Twitter at det trolig er snakk om damp, og ikke røyk.

Minst en person skal være om bord, skriver politiet på Twitter.

Det er ikke meldt om personskader.

Brannvesenet sleper båten til kai.

Studioet fortsetter under annonsen

Hundrevis av biler på rånertreff:

I 20-tida lørdag kveld skal anslagsvis 250-300 biler ha samlet seg på et rånertreff ved Borgeskogen i Stokke, melder Tønsbergs Blad.

Person alvorlig skadd i sykkelulykke:

En mann i 60-åra er alvorlig skadd etter en sykkelulykke i Stavern lørdag kveld.

Det opplyser operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt, Øystein Eikedalen, til Dagbladet.

- Mannen har falt av en sykkel og er alvorlig skadd. Hendelsesforløpet er uklart, og det er ingen vitner til hendelsen, sier Eikedalen.

Vedkommende er fraktet til sykehus.

Mann truet taxisjåfør - anmeldt:

Sør-Vest politidistrikt rykket lørdag kveld ut etter melding om en beruset mann som hadde truet en taxisjåfør etter en uenighet om kjøreturen.

Mannen, som skal ha hatt en kniv, laget en ripe i lakken på bilen.

Patruljen på stedet tok med seg mannen i politibilen. Mannen utagerte og vil bli anmeldt for skadeverk i den forbindelse, skriver politiet på Twitter.

Han vil også anmeldes for bæring av kniv på offentlig sted.

Beryktet brasiliansk gjengleder drept:

En av Brasils mest ettersøkte kriminelle er drept i en politiaksjon i Rio de Janeiro, melder brasilianske medier.

Wellington da Silva Braga, også kalt «Ecko», ble angivelig skutt og drept mens han besøkte sin kone og barn i en av Rio de Janeiros favelaer lørdag.

Braga antas å være lederen for en av de største militsene i Rio de Janeiro.

Gruppen hans, O Bonde do Ecko, kontrollerer store deler av den vestlige delen av Rio samt regionen Baixada Fluminense, som grenser til metropolen i nord.

Rios mange militsgrupper består av både aktive og tidligere politifolk, brannfolk samt mange andre, og de kontrollerer om lag 25 prosent av byen. Militsgruppene er involvert i alt fra narkotikahandel og innkreving av beskyttelsespenger til å bestemme hvem som skal få strøm, gass og rennende vann.

(NTB)

Melding om amper stemning i Drammen:

Politiet i Drammen rykker lørdag kveld ut etter melding om amper stemning mellom to gjenger.

10-15 personer skal være involvert, skriver Sør-Øst politidistrikt på Twitter.

Operasjonsleder Øystein Eikedalen sier til Dagbladet at politiet foreløpig ikke har oversikt over hva som har skjedd, men at det nå er rolig på stedet.

Kjøretøy i full fyr i Tønsberg:

Politiet rykker lørdag kveld ut etter melding om full fyr i et kjøretøy som har trillet ut i skogen i Tønsberg.

Kjøretøyet er overtent, og det har tatt fyr i skogen, skriver Sør-Øst politidistrikt på Twitter.

- Brannvesenet er i gang med slokking. Det er litt vind i området, men det er foreløpig ikke meldt om stor spredningsfare, sier operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt, Øystein Eikedalen, til Dagbladet.

En person satt i kjøretøyet da det begynte å brenne. Vedkommende er uskadd.

Pågrepet under intervju fordi hun røykte:

Den russiske aktivisten og medlemmet av protestgruppa Pussy Riot, Veronika Nikulsjina, ble i dag pågrepet i Russlands hovedstad Moskva.

Årsak?

Hun røykte på offentlig plass.

Det melder den russiske avisa Novaja Gazeta på Twitter.

Pågripelsen fant sted midt under et videointervju med YouTube-kanalen Redaktsija, og er derfor fanget på film.

Den viser hvordan to politibetjenter rolig tar med seg Nikulsjina fra plassen. Nikulsjina gjør ikke motstand, sier så godt som ingen ting, men gjør et fredstegn til fotografen i det hun blir eskortert vekk.

Nikulsjina var ikke del av originalbesetningen av Pussy Riot som ble pågrepet og dømt for å ha tatt seg inn i en kirke og opptrådt regimekritiske sanger. Hun ble derimot pågrepet i 2018 da hun stormet fotballbanen hvor finalen i VM ble spilt.

Da var hun kledd i et politikostyme for å demonstrere mot pågripelsen av regimekritikere.

Skjermdump fra Redaktsija

Brann på Ågotnes: Skarpskyttere skal skyte:

Det brenner i flere acetylenflasker ved Ågotnes base i Øygarden kommune på Sotra. På grunn av eksplosjonsfare er det opprettet en sikkerhetssone på 300 meter, skriver 110-sentralen Vest på Twitter.

- Vi har fått melding om brann i en gassflaske som står i en kurv sammen med andre flasker på stedet. Det er uvisst hvor varmen står, om den står mot de andre flaskene, er det eksplosjonsfare, sier vaktkommandør Ole Jacob Hartvigsen ved 110-sentralen til Bergensavisen.

Avisa skriver at store ressurser er kalt ut til basen, deriblant mannskap fra Laksevåg brannstasjon som er eksperter på farlig gods. Også skarpskytter fra politiet er på plass. Like før klokka 19 melder politiet at skarpskyttere fra politiet har begynt å skyte hull i glassflaskene for å avlaste trykk.

- Totalt er det 16 flasker. Vil ta litt tid å bli ferdig på grunn av skarpskytterfaglige vurderinger på sikt og vinkel, i samspill med brannfaglige vurderinger på temperaturer, vindretning og utflamming, skriver politiet på Twitter.

Hele basen er evakuert, sammen med et skip som ligger fortøyd ved kaien.

- Ingen er foreløpig meldt skadd. Ingen bolighus er evakuert. Mannskap på en båt holdes om bord. Det er ikke fare for allmenheten, brannen er på inngjerdet industriområde, skriver operasjonsleder i Vest politidistrikt, Eivind Hellesund, i en pressemelding.

Coast Center Base i Ågotnes driver blant annet med vedlikehold av rigger og fartøy.

- Vi har ikke kontroll på situasjonen i øyeblikket, sier vaktleder Ole Jakob Hartvigsen til Bergens Tidende klokken 18.23.

( NTB / Dagbladet)


Israel: Kvinne drept av grensevakt:

En palestinsk kvinne som angivelig var væpnet med en kniv, er skutt og drept av en israelsk grensevakt, opplyser politiet.

Hendelsen skjedde ved en kontrollpost nord for Jerusalem lørdag ettermiddag.

Ifølge en uttalelse fra israelsk politi planla kvinnen å knivstikke vaktene ved kontrollposten Qalandia. En grensevakt skjøt og drepte kvinnen.

Qalandia er den mest benyttede grenseovergangen for palestinere på den okkuperte Vestbredden som skal inn i Israel. Grenseovergangen driftes av et privat sikkerhetsfirma.

(NTB)

Foto: NTB

Ti års fengsel for brannen i Moria-leiren:

Fire afghanske asylsøkere er hver dømt til ti års fengsel i Hellas for å ha stiftet brannene som raserte Moria-leiren på Lesvos i september i fjor.

Leiren, som huset over 10 000 mennesker, brant ned til grunnen i de to brannene.

Dommen falt i en gresk domstol lørdag dagen etter at rettssaken startet. De fire var tiltalt for brannstiftelse med fare for tap av menneskeliv, samt medlemskap i en kriminell gruppe.

Forsvarerne mener at de tiltalte ikke vill få en rettferdig rettssak og viste til at tre av dem var under 18 år da de ble pågrepet. De ble likevel ikke behandlet som mindreårige av påtalemyndigheten.

Anklagene mot dem bygget i hovedsak på vitneutsagn fra andre afghanske asylsøkere, som utpekte seks unge landsmenn som skyldige i brannene.

To afghanske asylsøkere er fra før funnet skyldige i ildspåsettelse i Moria-leiren. De ble dømt til fem års fengsel i mars.

(NTB)

Foto: Angelos Tzortzinis / AFP / NTB

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi belønner månedens beste tipsere.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi belønner månedens beste tipsere.- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.