Nyhetsstudio

Brage Lie Jor

1180 personer utvist fra Norge:

I mai ble totalt 1180 personer uttransporter av landet av politiet, skriver politiets utlendingsenhet på Twitter.

Flesteparten ble bortvist på grunn av coronapandemien og innreisereglene, skriver de i en pressmelding.

- De fleste som mottar bortvisningsvedtak får dette med hjemmel i midlertidig lov om innreiserestriksjoner av hensyn til folkehelsen, skriver politiet. I mai var det 1069 som ble bortvist på grunn av dette. I april var det 1036.

Studioet fortsetter under annonsen

Kraftig brann i båt:

Nødetatene rykker lørdag kveld ut etter melding om brann i en båt som ligger til kai i Asker.

- Den brennende båten er trukket ut i havnebassenget i Sætre. Det brenner kraftig i båten, skriver Oslo politidistrikt på Twitter.

Politiet har ingen opplysninger som tilsier at det er folk om bord på båten.

- Det kan være personer i havna som er eksponert for røyk. Ambulanse er på landsiden og tar kontakt med de som har behov for helsetilsyn, skriver politiet.

Bolsonaro ledet motorsykkelparade - bøtelagt:

Brasils coronakritiske president Jair Bolsonaro ledet lørdag en parade med hundrevis av motorsykler. Og ble bøtelagt for brudd på lokale smittevernregler.

Den konservative presidenten vinket til folkemengden som hadde møtt opp for å se Bolsonaro på sin egen motorsykkel i tet foran en horde med motorsyklister i São Paulo. De hadde alle hjelm, men de færreste brukte munnbind.

Deretter gikk presidenten opp på et lasteplan der han talte til folkemengden. Her sa han blant annet at det ikke er noe vits i å bruke munnbind dersom man er vaksinert, en påstand som mange helseeksperter motstrider.

Men i delstaten São Paulo er det påbudt å bruke munnbind på offentlige steder uansett om man er vaksinert eller ikke. Så delstatsmyndighetene utstedte en bot på 550 real, om lag 900 kroner, til Bolsonaro for brudd på de lokale smittevernreglene.

(NTB)

Foto: Marcelo Chello / AP / NTB

Flere hundre biler på rånertreff - politiet grep inn:

I 20-tida lørdag kveld skal anslagsvis 250-300 biler ha samlet seg på et rånertreff ved Borgeskogen i Stokke i Vestfold, melder Tønsbergs Blad.

Operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt, Øystein Eikedalen, sier til Dagbladet at politiet brøt inn da bilførerne startet med burning i området.

- Politiet har kommunisert at det ikke skal drives med burning. Men vi har ikke bortvist noen fra stedet. De kan være der så lenge det er greit for grunneier - det er det de gjør med bilene som kan være problematisk, sier han.

Person alvorlig skadd i sykkelulykke:

En mann i 60-åra er alvorlig skadd etter en sykkelulykke i Stavern lørdag kveld.

Det opplyser operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt, Øystein Eikedalen, til Dagbladet.

- Mannen har falt av en sykkel og er alvorlig skadd. Hendelsesforløpet er uklart, og det er ingen vitner til hendelsen, sier Eikedalen.

Vedkommende er fraktet til sykehus.

Mann truet taxisjåfør - anmeldt:

Sør-Vest politidistrikt rykket lørdag kveld ut etter melding om en beruset mann som hadde truet en taxisjåfør etter en uenighet om kjøreturen.

Mannen, som skal ha hatt en kniv, laget en ripe i lakken på bilen.

Patruljen på stedet tok med seg mannen i politibilen. Mannen utagerte og vil bli anmeldt for skadeverk i den forbindelse, skriver politiet på Twitter.

Han vil også anmeldes for bæring av kniv på offentlig sted.

Beryktet brasiliansk gjengleder drept:

En av Brasils mest ettersøkte kriminelle er drept i en politiaksjon i Rio de Janeiro, melder brasilianske medier.

Wellington da Silva Braga, også kalt «Ecko», ble angivelig skutt og drept mens han besøkte sin kone og barn i en av Rio de Janeiros favelaer lørdag.

Braga antas å være lederen for en av de største militsene i Rio de Janeiro.

Gruppen hans, O Bonde do Ecko, kontrollerer store deler av den vestlige delen av Rio samt regionen Baixada Fluminense, som grenser til metropolen i nord.

Rios mange militsgrupper består av både aktive og tidligere politifolk, brannfolk samt mange andre, og de kontrollerer om lag 25 prosent av byen. Militsgruppene er involvert i alt fra narkotikahandel og innkreving av beskyttelsespenger til å bestemme hvem som skal få strøm, gass og rennende vann.

(NTB)

Melding om amper stemning i Drammen:

Politiet i Drammen rykker lørdag kveld ut etter melding om amper stemning mellom to gjenger.

10-15 personer skal være involvert, skriver Sør-Øst politidistrikt på Twitter.

Operasjonsleder Øystein Eikedalen sier til Dagbladet at politiet foreløpig ikke har oversikt over hva som har skjedd, men at det nå er rolig på stedet.

Kjøretøy i full fyr i Tønsberg:

Politiet rykker lørdag kveld ut etter melding om full fyr i et kjøretøy som har trillet ut i skogen i Tønsberg.

Kjøretøyet er overtent, og det har tatt fyr i skogen, skriver Sør-Øst politidistrikt på Twitter.

- Brannvesenet er i gang med slokking. Det er litt vind i området, men det er foreløpig ikke meldt om stor spredningsfare, sier operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt, Øystein Eikedalen, til Dagbladet.

En person satt i kjøretøyet da det begynte å brenne. Vedkommende er uskadd.

Pågrepet under intervju fordi hun røykte:

Den russiske aktivisten og medlemmet av protestgruppa Pussy Riot, Veronika Nikulsjina, ble i dag pågrepet i Russlands hovedstad Moskva.

Årsak?

Hun røykte på offentlig plass.

Det melder den russiske avisa Novaja Gazeta på Twitter.

Pågripelsen fant sted midt under et videointervju med YouTube-kanalen Redaktsija, og er derfor fanget på film.

Den viser hvordan to politibetjenter rolig tar med seg Nikulsjina fra plassen. Nikulsjina gjør ikke motstand, sier så godt som ingen ting, men gjør et fredstegn til fotografen i det hun blir eskortert vekk.

Nikulsjina var ikke del av originalbesetningen av Pussy Riot som ble pågrepet og dømt for å ha tatt seg inn i en kirke og opptrådt regimekritiske sanger. Hun ble derimot pågrepet i 2018 da hun stormet fotballbanen hvor finalen i VM ble spilt.

Da var hun kledd i et politikostyme for å demonstrere mot pågripelsen av regimekritikere.

Skjermdump fra Redaktsija

Brann på Ågotnes: Skarpskyttere skal skyte:

Det brenner i flere acetylenflasker ved Ågotnes base i Øygarden kommune på Sotra. På grunn av eksplosjonsfare er det opprettet en sikkerhetssone på 300 meter, skriver 110-sentralen Vest på Twitter.

- Vi har fått melding om brann i en gassflaske som står i en kurv sammen med andre flasker på stedet. Det er uvisst hvor varmen står, om den står mot de andre flaskene, er det eksplosjonsfare, sier vaktkommandør Ole Jacob Hartvigsen ved 110-sentralen til Bergensavisen.

Avisa skriver at store ressurser er kalt ut til basen, deriblant mannskap fra Laksevåg brannstasjon som er eksperter på farlig gods. Også skarpskytter fra politiet er på plass. Like før klokka 19 melder politiet at skarpskyttere fra politiet har begynt å skyte hull i glassflaskene for å avlaste trykk.

- Totalt er det 16 flasker. Vil ta litt tid å bli ferdig på grunn av skarpskytterfaglige vurderinger på sikt og vinkel, i samspill med brannfaglige vurderinger på temperaturer, vindretning og utflamming, skriver politiet på Twitter.

Hele basen er evakuert, sammen med et skip som ligger fortøyd ved kaien.

- Ingen er foreløpig meldt skadd. Ingen bolighus er evakuert. Mannskap på en båt holdes om bord. Det er ikke fare for allmenheten, brannen er på inngjerdet industriområde, skriver operasjonsleder i Vest politidistrikt, Eivind Hellesund, i en pressemelding.

Coast Center Base i Ågotnes driver blant annet med vedlikehold av rigger og fartøy.

- Vi har ikke kontroll på situasjonen i øyeblikket, sier vaktleder Ole Jakob Hartvigsen til Bergens Tidende klokken 18.23.

( NTB / Dagbladet)


Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi belønner månedens beste tipsere.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi belønner månedens beste tipsere.- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.