Nyhetsstudio

Ralf Lofstad

Kvinne knivstukket i Kragerø:

En person er knivstukket i en bolig i Kragerø, ifølge politiet, som på Twitter skriver at de har kontroll på situasjonen.

- Én person er skadd. Vedkommende behandles nå av ambulansen, skriver de videre, og opplyser at vedkommende er ved bevissthet. En luftambulanse er rekvirert.

Det er ifølge politiet en relasjon mellom den mistenkte og den fornærmede.

Operasjonsleder Øystein Eikedalen opplyser klokka 17.10 at de involverte begge er kvinner.

- De er henholdsvis i 70- og 40-åra. Ingen av dem er kjent for politiet fra før, forteller han.

Den skadde personen er fløyet til sykehus, for kontroll, ifølge Eikedalen.

- Skadene er trolig ikke livstruende, sier han.

Boligen hvor knivstikkingen har skjedd, ligger litt utenfor Kragerø sentrum. Der er nå politiets etterforskere i aktivitet.

- Vi gjør de nødvendige undersøkelser og avhører vitner, opplyser operasjonslederen.

Studioet fortsetter under annonsen

108 nye coronasmittede siste døgn:

Det siste døgnet er det registrert 108 coronasmittede i Norge. Det er tolv flere enn samme dag i forrige uke.

De siste sju dagene er det i snitt registrert 178 coronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 180, så trenden er synkende.

Ved midnatt natt til mandag var det utført 5,9 millioner coronatester her i landet siden februar i fjor. I alt har 129.333 personer testet positivt.

Til nå har 2.173.251 personer fått første dose av coronavaksinen, og 1.456.353 personer har fått andre dose.

Søndag var ingen coronapasienter innlagt på sykehus. Til sammen er 790 coronasmittede personer døde i Norge siden mars 2020, viser foreløpige tall. Om pasientene har dødd av eller med covid-19, er ikke alltid mulig å slå fast.

(NTB)

Stor politiaksjon i København:

Søndag kveld opplyste politiet i København at de har rykket ut med store styrker til Blegdamsvej for å undersøke et mistenkelig forhold.

Innledningsvis oppga ikke politiet ytterligere opplysninger om hendelsen, men opplyste seinere på kvelden at det dreide seg om en mindre eksplosjon, og at de dermed ville dra fra stedet.

Reddet seilbåt med margarin:

Søndag ettermiddag bisto Redningsselskapets redningsskøyte «Einar Staff SR» en seiler etter at en seilbåt gikk på grunn ved Nesoddtangen i Nesodden kommune i Viken. For å få bragt havaristen trygt til land, brukte de margarin.

- Det var en seilbåt som hadde gått på grunn ved Nesoddtangen, og når kjølen får hard medfart på denne måten, så blir det ofte sprekker og lekkasjer om bord på fartøyet, sier direktør for kommunikasjon og bærekraft, Hasse Lindmo, ved Redningsselskapet til Dagbladet.

- I dette tilfellet kom våre mannskaper med to kilo Melange margarin, noe som kanskje var til havaristens forundring. Dette er en ganske velkjent teknikk for å tette små lekkasjer. Margarinen ble smurt på i sprekkene, og fungerte effektivt som et midlertidig tiltak, slik at vi fikk bragt havaristen trygt til land.

Redningsselskapet opplyser at seilbåten deretter ble fraktet til ei kran og heist på land.

- Våre mannskaper fikk spørsmål om middagen var blitt ødelagt ettersom all margarinen var blitt brukt opp. Men de kunne berolige med at vi oppbevarte den i en kjølebag, og at den var tiltenkt nettopp dette formålet, sier Lindmo.

- Det forekommer en del grunnstøting hver eneste uke gjennom hele sommeren, så det kan være fint å opplyse om at dette er en av mange teknikker som vi bruker for å få bragt folk trygt til land når det oppstår noen få sprekker og lekkasjer.

MARGARIN: Redninsselskapets mannskaper brukte margarin som et midlertidig tiltak for å tette lekkasjer i en selbåt. Foto: Redningsselskapet

Drakk seg full på antibac:

Søndag ettermiddag måtte politiet i Trondheim rykke ut til en kafé i sentrum, etter flere meldinger om en aggressiv og ruset kvinne.

- Hun var svært, svært, svært beruset. Hun hadde faktisk tre i promille, forteller oppdragsleder i Trønderlag politidistrikt, Stian Aalberg til Adresseavisen.

Ifølge oppdragslederen hadde vitner observert kvinnen drikke fra antibac-dispenseren.

Kvinnen skal ifølge Aalberg være kjent fra politiet fra før av.

- Vi kjørte henne hjem, og ga henne pålegg om å bli der.

Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB

Knivstikking i Trondheim:

En person er fraktet til sykehus etter å ha blitt knivstukket i en slåsskamp på Sverresborg i Trondheim. Politiet har kontroll på en mistenkt mann.

AMK varslet politiet om slagsmålet klokken 18.57.

- Vi fikk da beskjed om at en person var knivstukket i skulderen, og at det hadde vært fire personer involvert i slagsmålet. Vi bevæpnet oss og rykket ut, sier operasjonsleder Bjørnar Gaasvik i politiet i Trøndelag til NTB.

Da politiet kom til stedet, fikk de raskt kontroll på en mann de mistenker for å være gjerningspersonen. Personen som ble knivstukket, er fraktet til sykehus med ambulanse.

- Vi har ikke noen informasjon om tilstand. Det pågår også helsehjelp på en annen person på stedet, mens vi undersøker hva som har skjedd, sier Gaasvik.

Politiet opplyser at informasjonen de har, foreløpig tyder på at de involverte personene kjente hverandre fra før.

Amnesty: - Et nei til boikott forplikter:

Neste års kontroversielle Qatar-VM har de siste månedene skapt stor debatt i Norge. Søndag ble boikottspørsmålet tatt opp, og det ble etter avstemning bestemt å ikke si nei til Qatar.

- Vi frykter at dette blir en sovepute for NFF. Et nei til boikott forplikter. Det er nå arbeidet begynner. Vedtaket om å ikke boikotte kan ikke bli en sovepute for NFF, skriver generalsekretær John Peder Egenæs i Amnesty International i en e-post til Dagbladet.

Egenæs fortsetter:

- Vi forventer å se at NFF gjør alt i sin makt for å stanse utnyttelsen og overgrepene mot migrantarbeiderne i Qatar. Vi kommer til å følge dette arbeidet nøye.

Amnesty vil følge dette arbeidet nøya i tida som kommer.

- Vi vet at myndighetene i Qatar reagerer på internasjonalt press, og vi trenger at NFF holder dette trykket oppe. Amnesty vil fortsette å kjempe for at Kafala-systemet avskaffes fullstendig i både lov og praksis, og at dette fører til varige endringer også etter flomlysene slukkes i 2022.

Generalsekretær John Peder Egenæs i Amnesty International. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Her herjer Delta:

Portugisiske myndigheter bekrefter at det er deltavarianten av coronaviruset som har ført til en økning i smittetilfellene i Lisboa.

Den smittsomme coronavirusvarianten, som først oppsto i India, står for 60 prosent av tilfellene som nylig er bekreftet i hovedstadsområdet. Det bekreftet Portugals nasjonale helseinstitutt søndag.

På bakgrunn av smitteøkningen besluttet myndighetene forrige uke å forby all reise inn og ut av hovedstaden i helgene. Restriksjonene trådte i kraft fredag. Det bor rundt 2,8 millioner mennesker i Lisboa-regionen.

(NTB)

Illustrasjonsfoto: NTB

Alabama: Ni barn døde i ulykke:

Myndighetene opplyser til lokale medier at ti personer, inkluderte ni barn, er døde etter en bilulykke i Alabama. Det melder nyhetsbyrået AP.

Den lokale politisjefen Danny Bond opplyser at flere andre er skadd. Det nøyaktige antallet er foreløpig uklart.

Ulykken knyttes til stormen som herjer i delstaten, og det opplyses at kjøretøyene trolig har sklidd på veien.

Mann pågrepet i væpnet aksjon:

Søndag ettermiddag opplyser politiet at de har pågrepet en person i Lillesand i forbindelse med en væpnet politiaksjon. Pågripelsen fant sted klokka 16.45, og forløp seg uten dramatikk.

Det var i 16-tida at operasjonsleder Lars Hyberg i Agder politidistrikt opplyste til Dagbladet at de søkte etter en mann i området mellom Lillesand og Kristiansand ved gamle E18.

- Dette har sitt utspring i en hendelse som fant sted på en adresse i Lillesand. Der har det vært en krangel, og i forbindelse med dette har en mann dratt fra stedet, samt gitt utrykk for at han ønsker å skade seg selv, sa Hyberg til Dagbladet og fortsatte:

- Vi kan ikke utelukke at han har våpen, og derfor har politiet bevæpnet seg i forbindelse med at vi leter etter ham. Vi har funnet bilen hans forlatt ved gamle E18, og bilen har vært involvert i en kollisjon.

Politiaksjonen er nå avsluttet.

Ettersøkt belgisk terrorsoldat trolig funnet død:

Belgiske myndigheter har funnet det som trolig er liket av en terrormistenkt soldat som belgisk politi og forsvar har jaktet på i ukevis.

Den døde mannen ble funnet av forbipasserende i en skog i Dilsen-Stokkem nær grensa til Nederland, opplyser den føderale påtalemyndigheten søndag.

Den foreløpige etterforskningen tyder på at det dreier seg om den antatt høyreekstremistiske soldaten Jürgen Conings. En storstilt jakt på 46-åringen ble innledet 17. mai da han ifølge politiet stjal våpen fra en militærbase og truet Belgias mest kjente virolog.

- Dødsårsaken er sannsynligvis, ifølge foreløpige funn, selvmord, sier påtalemyndigheten.

(NTB)

Belgiske soldater på vei inn i nasjonalparken Hoge Kempen 21. mai under jakten på den væpnede soldaten i Maasmechelen i Belgia. Arkivfoto: Francisco Seco / AP / NTB

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi belønner månedens beste tipsere.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi belønner månedens beste tipsere.- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.