Nyhetsstudio

Brage Lie Jor

Aftenposten: Kan få en million færre vaksinedoser:

På grunn av lavere levering enn man har regnet med fra Pfizer, kan Norge få en million færre vaksinedoser de neste tre månedene, enn man regnet med. Det skriver Aftenposten.

– EU skal få 210 millioner doser i tredje kvartal fra Pfizer, skriver den svenske vaksinekoordinatoren Richard Bergström i en SMS til Aftenposten. Han forhandler også om norske vaksiner.

Norge skal få 1,19 prosent av disse dosene, der vil i så fall tilsvare ca 2,5 millioner doser. Det er ifølge avisa rundt en million doser under det FHI har regnet med i vaksinasjonsscenarioene.

Det er ventet at helseminister Bent Høie vil gi mer innformasjon om de lavere vaksineleveransene på pressekonferansen klokka 15.

Studioet fortsetter under annonsen

Mann død etter biestikk:

En mann mistet livet og to mennesker ble behandlet på sykehus etter hundrevis av biestikk i nærheten av Tuscon, Arizona, denne uken. Det melder The Guardian.

I en uttalelse torsdag, sa branndistriktet i nordvest at de ble kalt inn til en hendelse der «minst seks personer ble stukket flere ganger».

- Tre personer, som trolig er stukket hundrevis av ganger, er fraktet til sykehus for medisinsk hjelp, skriver de.

Tre av personene som ble stukket jobbet i brannvesenet. Én av dem trang medisink behandling, men er nå ute av sykehuset.

Det var en stor bikube, anslått å være på 100 kg, i et tre i nærheten.

Politiet avbrøt swingersfest i Tyskland:

Politiet har grepet inn og avsluttet en swingersfest med 68 deltakere i Hamburg på grunn av brudd på smittevernreglene, opplyser tysk politi.

Festen fant sted i en leilighet og ble ifølge politiet ikke avholdt i tråd med reglene for blant annet sosial avstand. Heller ikke skjemaene for smittesporing var korrekt utfylt.

Deltakerne ble bortvist av politiet og risikerer nå bøter. Alle var veldig samarbeidsvillig, opplyser Hamburg-politiets talsperson lørdag.

I den nordtyske storbyen gjelder i stor grad begrensninger på offentlige arrangementer, inkludert munnbindpåbud og avstandskrav. Reglene omfatter også private fester med over ti deltakere.

(NTB)

Kvinne kastet over bord:

En kvinne i Arendal ble kastet over bord etter en krangel med to menn. Det var VG som først omtalte saken.

Operasjonsleder John Repstad forteller til Dagbladet at båten lå i land da hendelsen skjedde.

- Kvinnen kranglet med de to andre mennene som var om bord. Etter at hun ble kastet over bord kjørte båten fort i området.

Ifølge VG skal kvinnen ha blitt påkjørt av båten.

Repstad forteller at føreren av båten var beruset og at de har fått sikret video av hendelsen.

16 nye smittetilfeller i Ørsta og Volda:

Det er lørdag kveld registrert til sammen 16 nye smittetilfeller i sunnmørskommunene Ørsta og Volda.

Tallet inkluderer de seks smittetilfellene som ble meldt tidligere lørdag, opplyser kommunene. Det var ventet at smittetallene ville fortsette å øke utover dagen.

Mens det ble bekreftet 16 smittetilfeller også fredag, var tallet hele 61 dagen før. Det er totalt registrert 113 smittetilfeller i Ørsta og Volda siden mandag.

Arrangører har måttet avlyse alle arrangementer i helgen, og Volda kommune har politianmeldt restauranten og utestedet MyKitchen i Volda etter smitteutbruddet.

- Det vil ikke bli innført andre tiltak nå i helgen. Vi skal ha et møte på mandag hvor vi vil ta stilling til det, sier Sølvi Dimmen, ordfører i Volda, til Dagbladet.

I Volda er det besluttet å sette barnehager og skolefritidsordningen på gult nivå fra mandag. Samme dag blir det vurdert om det skal innføres lokale forskrifter.

(NTB)

Begge felt på E6 åpnet:

Siste: Begge felt er nå åpnet på E6. Alle involverte er kjørt til legevakta for sjekk. Det skriver politiet på Twitter kl 18.22.

Politiet i Øst har meldt om en trafikkulykke på E6 ved Mortensrud på Twitter.

Det skal være to biler involvert. Totalt sju personer.

- Alle undersøkes av ambulanse, men ingen fremstår som alvorlig skadet, skriver politiet.

Det er kun ett felt åpent på E6 og lange køer bakover.

103 smittet: Ikke tiltak nå:

Lørdag forrmiddag skrev Volda kommune på sine nettsider at det er registrert seks nye smittede i Volda og Ørsta.

Ordfører i Volda, Sølvi Dimmen, opplyser til Dagbladet lørdag ettermiddag at de ikke har fått nye tall fra testene, men at det er forventet i løpet av dagen.

- Det vil ikke bli innført andre tiltak nå i helgen. Vi skal ha et møte på mandag hvor vi vil ta stilling til det, sier hun.

Smitteutbruddet startet etter at flere danset og sto tett på et utested i Volda sist helg.

Det er nå 103 smittede i kommunene denne uka.

Protest i Paris: Voldelige sammenstøt:

Flere tusen mennesker demonstrerer mot coronapass i Frankrike, og i Paris bruker politiet tåregass og havner i basketak med demonstranter.

Filmer fra protesten i Paris viser flere personer som blir båret bort av politiet. Det er forventet mer enn 150 000 demonstranter i gatene i Frankrike i løpet av lørdagen.

Natt til mandag vedtok den franske nasjonalfosamlingen loven som innfører obligatorisk coronapass for å gå på restaurant, kafé og bar. Dette er det flere franskmenn som nå demonstrerer mot.

Så langt er tre politibetjenter skadet, ifølge BFM TV.

En video publisert på Twitter viser en politibetjent som blir fraktet vekk fra demonstrasjonen. Flere personer skal være evakuert.

Foto: Abac / NTB

Skogbrannene i Tyrkia krever flere liv:

Tyrkiske brannmannskaper kjemper mot massive skogbranner på fjerde dagen. To skogarbeidere som deltok i slukningsarbeidet i Antalya i sør, mistet livet lørdag.

Dermed har brannene denne uka krevd seks liv, melder det statlige nyhetsbyrået Anadolu.

Ti branner er fremdeles aktive, opplyser landbruks- og skogminister Bekir Pakdemirli på Twitter. Tre av brannene herjer i provinsen Antalya – et yndet turistmål ved middelhavskysten, hvor sterk vind har gjort slukningsarbeidet spesielt vanskelig.

I byen Manavgat, der flere hus alt er tatt av flammene, ble ytterligere to nabolag for sikkerhets skyld evakuert lørdag, ifølge Anadolu.

En rekke hoteller på kysten er evakuert, og turister er brakt i sikkerhet.

(NTB)

Leteaksjon i Alta: Mann funnet død:

En mann er funnet død i forbindelse med en leteaksjon i Alta. Det er ikke kjent om det er en savnet tysk statsborger som er funnet.

Politiet har ikke identifisert mannen ennå, men familien til mannen de har lett etter, er informert om funnet, skriver iFinnmark.

– Vi har funnet en død person i leteområdet, sier operasjonsleder Stein Hugo Jørgensen i Finnmark politidistrikt til avisen.

Jørgensen forteller til Dagbladet at de nå jobber med å få mannen ut av området.

- Han ligger i et vanskelig terreng. Vi er fortsatt på stedet, og jobber nå med å få han ut av området og etterhvert identifisert, sier operasjonslederen

Mannen ble funnet lørdag ettermiddag. Vel 20 personer fra brannvesenet, Røde Kors, Sivilforsvaret, Norske redningshunder og politiet deltok i letingen natt til lørdag, og letingen fortsatte med nye mannskaper utover lørdag, fortalte operasjonsleder Lars Rune Hagen til NTB lørdag morgen

- Det er ikke andre savnede i området enn den 37 år gamle tyske mannen som ble meldt savnet fredag, sier Jørgensen til Dagbladet.

(NTB)

Søk etter jente i Vinje:

I en oppdatering fra politiet like før klokka fire, skriver de at jenta er kommet til rette, og er i god behold.

Politiet i Sør-Øst skriver på Twitter at de har iverksatt en leteaksjon etter en jente i tennårene med utgangspunkt på Haukeliseter fjellstue.

Jenta skal være iført en grå turbukse, rød overdel, og en mørkegrå North Face-fleece. Hun har mørk blondt hår, opplyser politiet.

- Politiet har iverksatt en leteaksjon på stedet, og er i gang med å lete i området. Flere resurser er på vei for en mer organsisert leteaksjon. Frivillig letemannskap er også på stedet, sier Espen Reite, oppdragsleder i Sør-Øst politidistrikt til Dagbladet.

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi belønner månedens beste tipsere.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi belønner månedens beste tipsere.- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.