Annonse

Nyhetsstudio

Kilder til Dagbladet: - Raymond stiller kabinettsspørsmål

Dagbladet får bekreftet at dersom det skulle bli mistillitsforslag mot miljøbyråd Lan Marie Berg (MDG), som flertallet i bystyret i dag har varslet, vil Raymond Johansen (Ap) stille kabinettsspørsmål.

Johansen stiller seg dermed helt bak sin nå utskjelte miljøbyråd.

Byrådets støtteparti Rødt kunngjorde i dag at de ikke har tillit til Berg. Dermed har flertallet av bystyret ikke tillit til henne etter budsjettsprekken på fem milliarder kroner.

For Rødts vedkommende er det særlig brudd på informasjonsplikten som skader tilliten til Berg.

Etter det Dagbladet er kjent er det liten forståelse i Arbeiderpartiet rundt denne argumentasjonen - byrådet mener Berg har informert bystyret godt nok.

Les hele saken

- Raymonds svar på sjokket: Ok

Annonse

Brann i Fredrikstad under kontroll

Politiet skrev torsdag kveld på Twitter at nødetatene rykket ut etter melding om brann i Gamle Fredrikstad. Det ble meldt om brann i en bygning.

- Det er full fyr og spredningsfare, skrev 110-sentralen på Twitter.

Vaktleder ved Øst 110-sentral, Vegard Andersen, opplyste til Dagbladet ved 22:40-tiden at brannen er i en boligblokk på fire etasjer. Han opplyste at de er i gang med evakuering av nærliggende leiligheter.

- Det vi er redd for er om det kan bli en takbrann. Vi har kalt inn mannskaper fra Sarpsborg og Halden.

I en oppdatering fra politiet opplyses det at brannvesenet melder at brannen er under kontroll.

De opplyser videre at brannen har vært kraftig, og at hele blokka er evakuert. En person er kjørt til sykehus for sjekk av røykskade.

Annonse
Åpner opp om tung høst
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Åpner opp om tung høst

SV-politiker Kari Elisabeth Kaski deler åpenhjertig om den tunge høsten. Det gjør hun i et Facebook-innlegg torsdag kveld.

- Jeg skal ikke legge skjul på at det har vært noen spesielle dager i permisjon etter at Audun (Lysbakken, journ.anm.) annonserte at han ikke tar gjenvalg.

Slik begynner Kaski innlegget.

I innlegget innrømmer Kaski at permisjonen var sårt tiltrengt.

- Jeg har vært åpen om mitt veldig tunge svangerskap. Jeg mista den ene tvillingen vår omtrent samtidig som jeg skulle begynne å forhandle revidert budsjett, skriver hun.

- Denne høsten begraver vi barnet vårt vi ikke får se vokse opp. Også lillesøster fikk en litt tøff start på livet. Jeg har ikke delt at vi starta det på nyfødtintensiven og nesten en måned med sykehusinnleggelse.

I posten ber Kaski om forståelse for at hun trenger mer tid til å avgjøre om hun ønsker å stille som lederkandidat. Hun sier det har vært en spesiell følelse å gå rund mellom amming og bleier til å få heiarop og spørsmål om hun vil stille seg til disposisjon som ny SV-leder.

- Det handler ikke bare om at hodet mitt er og må være andre steder nå, men også at det å ta på seg et partilederverv er et enormt ansvar, en stor oppgave. Det krever vilje, energi, lyst og et prosjekt. Det krever at folk stiller opp for en og at familien støtter en. Dette peker også Kirsti (Bergstø, journ.anm.) og Torgeir (Knag Fylkesnes, journ.anm.) på. Derfor ber vi som er nevnt som kandidater om tid.

Annonse
Støre-rådgiver jobbet gratis for NHO
STØRE OG THONER: Statsministeren og hans nye rådgiver Kristoffer Thoner. Foto: Foto: Carina Johansen / NTB

Støre-rådgiver jobbet gratis for NHO

Dagbladet er kjent med at Jonas Gahr Støres nye rådgiver, Kristoffer Thoner, jobbet gratis for NHO tidligere i år.

Arbeidet ble utført i forbindelse med NHOs årskonferanse i år, etter det Dagbladet forstår.

Thoner ble nylig ansatt som ny statssekretær på Statsministerens kontor (SMK). Han kom fra jobb i konsulentselskapet McKinsey.

Det er foreløpig uklart hvilke kunder Thoner har hatt det siste året i McKinsey. Statsministerens kontor ønsker å få innsyn i kundelistene, men har foreløpig ikke fått det.

NRK skrev tidligere i kveld at NHO sto på Thoners foreløpig hemmelige kundeliste fra McKinsey.

Men etter det Dagbladet er kjent med var altså NHO ikke på Thoners kundeliste, ettersom oppdraget ikke var lønnet.

Annonse

Flytrafikken var stengt over Nord-Norge

Det skal være røykutvikling på Bodø Lufthavn. Politiet sier de har kontroll på situasjonen, og at røyken skal stamme fra et batteri.

- Brann har nå klarert området og de ansatte får gå tilbake til jobb igjen, så det antas at flytrafikken snart går som normalt, skriver politiet i Nordland på Twitter.

Avinor opplyser til VG klokka 21:00 at luftrommet fra Værnes og nordover har vært stengt, men at det er i ferd med å åpnes igjen.