Nyhetsstudio

Henrik Myhrvold Simensen

Minst én død etter påkjørsel i Pride-parade:

En person døde da en pickup kjørte inn i tilskuere til en pride-parade sør i Florida. Ytterligere en person skal være i livsfare.

Det var like før en pride-parade i Wilton Manors skulle starte, at en pickup skjenet over veien og kjørte inn i publikum, ifølge Local10.

– Dette er et terrorangrep mot LGBT-samfunnet. Han kom hit for å ødelegge mennesker. Dette var åpenbart ingen ulykke, sier ordfører Dean Trantalis i den nærliggende byen Fort Lauderdale til South Florida Sun-Sentinel.

Ifølge Trantalis er en mann død, mens tilstanden er kritisk for en annen. En tredje mann ventes å overleve, ifølge Trantalis.

– Plutselig hørte vi høye motorbrøl og et krasj gjennom et gjerde. Det var definitivt med overlegg, rett på tvers av trafikken, sier Christina Currie, som var på stedet, til avisa.

En mannlig sjåfør er pågrepet.

– Han hoppet ut av bilen, og politiet pågrep ham. Han ropte vulgære ting, sier Trantalis.

Paraden ble avlyst etter hendelsen.

Bilen til den demokratiske kongressrepresentanten Debbie Wasserman Schultz, som var til stede ved paraden og skulle kjøre i den, holdt på å bli truffet.

Vitner sier ifølge Local10s reporter på stedet at det så ut til at pickupen forsøkte å treffe kongressrepresentantens bil.

(NTB)

Studioet fortsetter under annonsen

Flere unge kvinner skal ha blitt slått :

Politiet i Tønsberg rykker natt til søndag ut etter melding om slagsmål.

- Vi fikk melding om at flere unge kvinner skulle ha blitt slått av noen unge menn. Da vi ankom stedet var alle forsvunnet, sier operasjonsleder Marianne Mørch til Dagbladet.

- I ettertid har vi kommet i kontakt med én av de fornærmede, men per nå vet vi ikke sikkert hvor mange som har vært involvert, sier Mørch.

Vedkommende er ikke alvorlig skadd.

243 nye smittetilfeller:

Det siste døgnet er det registrert 243 nye coronasmittede personer i Norge. Det er 75 flere enn samme dag i forrige uke.

De siste sju dagene er det i snitt registrert 297 coronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 200, så trenden er stigende.

I alt har 137 714 personer testet positivt for corona her i landet siden februar i fjor.

Fredag var 17 coronapasienter innlagt på sykehus. Det var åtte færre enn dagen før.

Til sammen er 800 coronasmittede personer døde i Norge siden mars 2020, viser foreløpige tall. I løpet av juli ble det meldt om to nye dødsfall.

(NTB)

Mer enn 21 000 coronasmittede i Florida:

Ifølge Nyhetsbyrået AP har Florida registrert 21 683 nye tilfeller med corona. Dette er det høyeste antallet registrert på én dag siden pandemien brøt ut.

Staten er nå det nye episenteret for smitte i nasjonen. De står for en femtedel av smitten i hele USA.

For å stoppe smitten er det nå innført påbud om maske og vaksinekrav.

De siste tallene ble registrert fredag, men offentliggjort lørdag. Tallene viser hvor raskt viruset spres seg i staten. Bare et døgn tidligere ble det registrert rundt 17 000 smittede.

Politiet rykker ut til slåsskamp:

Politiet i Agder rykker ut til Mandal etter melding om slåsskamp. Det forteller operasjonsleder John Repstad til Dagbladet.

Politiet har oppdatert på Twitter at de har kontroll på stedet.

- Den aktive personen er beruset/ruset. Kjøres til legevakt for undersøkelse før vedkommende kjøres til arrest i Kristiansand. Ikke i stand til å ta vare på seg selv, skriver de.

- Det er først nå den siste timen vi har fått en del beskjeder om ordensforstyrrelser og slåsskamper, sier Repstad.

Politiet i Agder melder på Twitter at de har rykket til en ordensforstyrrelse i Lyngdal, samt en i Kristiansand sentrum.

Mann pågrepet for drap i Luleå:

En mann i 30-årsalderen er pågrepet, siktet for å ha skutt og drept en kvinne i Luleå i Sverige.

Politiet ble varslet ved 22-tiden fredag kveld av innbyggere i Notviken-området som hørte høye smell, opplyser politiet i Nordbotten.

Den døde kvinnen i 25-årsalderen ble funnet i nærheten av en badeplass, og politiet rykket ut med store styrker. Lørdag morgen ble en mann pågrepet og siktet for drap. Han nekter straffskyld.

Ifølge politiet er det ingen nær relasjon mellom offeret og siktede. Mannen er kjent av politiet fra tidligere. Han ble for en måned siden dømt til to års fengsel for blant annet grov mishandling, men hadde ennå ikke startet soningen.

(NTB)

Lynnedslag flere steder:

Siste: Det er ikke brann i boligen. Operasjonsleder Øystein Eikedalen forteller til Dagbladet at det har vært et lynnedslag i boligen.

- El-anlegget er slått ut, skriver politiet i sin oppdatering.

Politiet i Sør-Øst fikk også melding om en brann i uthus og muligens flere andre bygg på stedet, ikke langt unna.

- Politiet drar videre til Gransherad og melding om brann der, skrev de på Twitter.

I Gransherad har det vært røykutvikling og skader på strømnettet, ingen flammer. Politiet er ferdig på stedet.

- Det har også vært et lynnedslag også der, forteller Eikedalen.

Sør-Øst politidistrikt meldte på Twitter om en mulig brann i enebolig som kunne skyldes lynnedslag på Notodden.

- Beboerne er ute av huset og nødetatene rykker ut, skrev de.

Meteorologene meldte på Twitter fredag om fare for styrtregn og mye lyn i områdene Telemark, Buskerud og Oppland.

- Fra lørdag ettermiddag til søndag morgen ventes det kraftige regnbyger og torden, skriver de.

Alvorlig sykkelulykke:

Lørdag kveld rykket politiet ut til Drammen etter en alvorlig ulykke mellom en syklist og en bil. De ble varslet om ulykken kl. 20.33.

Hendelsesforløpet er foreløpig uklart. Politiet meldte først at syklisten var blitt påkjørt.

- Det er noe usikkert om han er påkjørt eller om bilen er blitt påkjørt av en syklist, sier operasjonsleder Øystein Eikedalen i Sørøst politidistrikt til NTB.

Politiet melder kl. 21.10 at syklisten er en mann i 50-årene og at han er fraktet til traumemottaket på Drammen sykehus.

Eikedalen forteller til Dagbladet at mannen er alvorlig skadd og tilstanden er ustabil.

Politiet advarer mot telefonsvindler:

Politiet i Sør-Øst har fått telefoner fra flere personer som sier de har blitt oppringt fra 02800. Det skriver Sør-Øst politidistrikt på sin Twitter-konto.

- En mann har sagt han jobber i politiet, og spør om folks økonomi, hva de har i forbrukslån mv. Dette er ikke politiet som ringer, skriver politiet på Twitter.

Ikke opplys om noe dersom 02800 ringer. Dette vil ikke være et telefonnummer som dukker opp dersom politiet ønsker å komme i kontakt med noen, advarer operasjonssentralen.

Tidligere i juli har flere politidistrikt meldt om at folk har rapportert om liknende telefoner.

196 mennesker reddet utenfor Libya:

Redningsskipet Ocean Viking har plukket opp 196 migranter fra flere båter i havsnød i Middelhavet ved kysten av Libya, opplyser SOS Méditerranée.

Først ble 57 mennesker berget fra en oppblåsbar båt som slet i internasjonalt farvann lørdag, ifølge SOS Méditerranée, som drifter redningsskipet.

På ettermiddagen gjennomførte mannskapet ytterligere to redningsaksjoner i samme område utenfor det nordafrikanske landet. 54 mennesker ble hentet opp fra en jolle, før 64 andre ble reddet fra en trebåt.

Blant de til sammen 175 migrantene var det minst to gravide kvinner og 33 mindreårige, hvorav 22 var uten foresatte, opplyser organisasjonen.

(NTB)

Ocean Viking. Foto: Giovanni Isolino / AFP / NTB

Millioner av amerikanere kan bli hjemløse:

Flere millioner amerikanere risikerer fra søndag av igjen å bli hjemløse dersom et midlertidig forbud mot å kaste ut leietakere utløper.

En høyesterettskjennelse hindrer president Joe Biden i å forlenge forbudet som har rådet de siste elleve månedene, og han har bedt Kongressen ta grep.

Milliarder av dollar som er bevilget for å beskytte leietakere som ikke har råd til å betale husleia under pandemien, står fortsatt ubrukt.

Men republikanere har motsatt seg demokraters forsøk på å forlenge forbudet mot utkastelse til midten av oktober. Dermed tok Representantenes hus sommerferie fredag uten å forlenge forbudet som dermed utløper 1. august.

(NTB)

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi belønner månedens beste tipsere.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi belønner månedens beste tipsere.- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.