Annonse

Nyhetsstudio

James Franco betaler 2,2 millioner dollar i forlik
Foto: Charles Sykes/Invision/AP/NTB

James Franco betaler 2,2 millioner dollar i forlik

Skuespilleren James Franco har inngått forlik om å betale $ 2 235 000 dollar for å løse et søksmål om at han angivelig skal ha presset skuespillerstudenter til å opptre i stadig mer eksplisitte sexscener forran kameraet. Det skriver mediet Hollywood Reporter.

Opplysningene om forliket ble avslørt i rettsdokumentene som ble offentliggjort onsdag. Avtalen skal vurderes av en dommer i Los Angeles for å bli godkjent.

To tidligere studenter i Francos skuespillerklasse ledet søksmålet mot Franco tilbake i oktober 2020. Det kom fram at felre av skuespillerstudentene til Franco, som ble undervist ved Studio 4 Film School i New York og Los Angeles, mener de har blitt utnyttet.

Som en del av forliket har partene også blitt enige om denne uttalelsen:

«Mens tiltalte fortsetter å nekte påstandene i klagen, erkjenner de at saksøkerne har reist viktige spørsmål; og alle parter mener på det sterkeste at dette er en tid for å sette fokus på mishandling av kvinner i Hollywood. Alle er enige om behovet for å sørge for at ingen i underholdningsindustrien - uavhengig av rase, religion, funksjonshemning, etnisitet, bakgrunn, kjønn eller seksuell legning - møter diskriminering, trakassering eller fordommer av noe slag.»

Les hele saken

Bryter tausheten etter søksmål

Annonse

Truet butikkansatt med kniv

Birøkter frastjålet 800 000 bier i Oslo

Natt til torsdag stjal noen 18 bikuber med til sammen 800 000 bier fra birøkter Alexandru Chersan i Oslo.

Birøkteren har brukt flere år på å bygge opp bestanden av til sammen 23 bikuber på Klemetsrud i Oslo, skriver NRK. Da Chersan kom til stedet med kubene torsdag morgen, var det bare fem igjen.

Han har mistet viktige dronninger som det vil ta tid og koste penger å erstatte.

Det er ikke første gang et stort antall bikuber er stjålet, opplyser kommunikasjonsansvarlig Astrid Bjerke Lund i Norges Birøkterlag. For et par år siden ble 28 kuber stjålet i Moss.

Hun tror ikke tyveriet på Klemetsrud er utført av amatører, men av noen med greie på birøkt.

- Du må ha på utstyr som gjør at du ikke blir stukket, du må vite hvordan du skal stenge kuben og hvordan du skal nyttiggjøre deg med innholdet. Dette er folk som vet hva de gjør, sier Lund.

(NTB)

Annonse

Livreddende førstehjelp etter kanovelt

SISTE: Mannen er berget opp av sjøen. Det pågår livreddende førstehjelp, og vedkommende blir fraktet til sykehus med ambulansehelikopter.

Operasjonsleder Yngvar Fredriksen sier til Dagbladet klokka 20.33 at vedkommende er under frakt til sykehuset i Tromsø.

Politiet i Nordland skriver på Twitter at de rykket ut etter melding om en mann som har veltet med kano.

- Alle nødetater er på vei til stedet, skriver de.

Vedkommende skal være i sjøen. Hendelsesforløp og skadeomfang er ikke kjent.

Politiet meldte om hendelsen klokka 19.50.

Fire involvert i trafikkulykke - én funnet bevisstløs

Fire personer er involvert i en trafikkulykke i Porsgrunn fredag kveld, melder Sør-Øst politidistrikt på Twitter.

- En bil har kommet over i motgående kjøreretning og det har vært en frontkollisjon, sier operasjonsleder Marianne Mørch til Dagbladet.

Hun opplyser at tre av de involverte virker uskadde, mens én person ble funnet bevisstløs. Det er ukjent om vedkommende fortsatt er bevisstløs.

- Det er uklart om personen er alvorlig skadd, sier Mørch.

Hun forteller at nødetatene har kommet til stedet.

Politiet meldte først at det var fem personer involvert. I en oppdatering skriver de at det riktige antallet er fire.

Annonse
Regjeringen ser på alternativer til pass på reise
Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Regjeringen ser på alternativer til pass på reise

Justisministeren sier at regjeringen snur alle steiner for å løse passkrisen. Blant annet prøver de å få andre land til å godta annen ID enn pass fra nordmenn.

- Vi går etter helt utradisjonelle metoder på å legitimere seg på. Vi forsøker nå å få med oss andre land på å la nordmenn legitimere seg med annen id enn pass. Det spiller ingen rolle hva vi i Norge bestemmer, dersom landene folk skal reise til ikke godkjenner det. Det er fortsatt usikkert hvorvidt dette vil gå, sier justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) til TV 2.

Helt siden mars i år har politiet vært tydelig på at selskapet de har hyret inn til å lage norske pass, har leveringsproblemer på grunn av råvaremangel. Da sto mellom 300 000 og 400 000 nordmenn uten pass.

Justisministeren forklarer til TV 2 at de også jobber opp mot produsenten for å få fortgang i produksjonen, men at råvaremangelen gjør det krevende.

På spørsmål om det kan være aktuelt å forlenge passene som allerede er gått ut, svarer Mehl følgende:

- Vi vil komme tilbake straks vi vet hva som er mulig å få til, sier Mehl.

Passmangelen har både ført til stor rift om timene for å for fornye pass, men også lang leveringstid når passet er bestilt. Enkelte steder har det også vært lange køer for å hente passet når det er ferdig.

(NTB)