Nyhetsstudio

Johannes Theodor Fjeld

Trafikkulykke på E6 :

Øst politidistrikt melder på Twitter at nødetatene er på vei etter melding om trafikkulykke på E6 i Nebbenes.

- Fremstår som alvorlig. Store trafikale problemer. Nødetater på vei, skriver politiet.

Operasjonsleder Svein Walle opplyser at politiet nettopp har ankommet stedet.

- Det er én bil som har kjørt i et autovern, sier han til Dagbladet.

Det var to personer i bilen, en mann og en kvinne.

Mannen er alvorlig skadd. Luftambulanse er på stedet.

Det er store trafikale problemer på stedet.

- Det er ganske mye trafikk i området, og det står i begge felt.

Begge felt er stengt i begge retninger.

- Vi jobber med å åpne ett felt nordgående. Sydgående blir stengt en stund til, er det meldt 19.55, sier Walle.

20.10 melder politiet at den skadde er fraktet til Ullevål sykehus med luftambulansen.

Kvinnen fraktes til Ahus, opplyser Walle.

- Statens veivesens undersøkelse- og analysegruppe er på vei, og da vil det nødvendigvis ta litt tid før vi får åpnet veien igjen, for det vil bli gjort en del undersøkelser der, sier han.

Statens veivesen har sendt ut personell for å skilte omkjøring.

- Det er mistanke om kjøring i ruset tilstand og det er tatt blodprøver av fører, skriver politiet i 21.00-tida.

Innsatsleder Bjørn Christian Willersrud opplyser til Dagbladet at politiet oppretter sak.

Studioet fortsetter under annonsen

VG: Mann i 50-åra dømt til ti års forvaring etter gruppevoldtekt:

En mann i 50-åra er dømt til ti års forvaring, etter at en kvinne ble gruppevoldtatt og filmet over ei helg høsten 2018. Minstetiden i fengsel er satt til seks år og åtte måneder.

Mannen dømmes i tillegg for to andre voldtekter, melder VG.

Dommen ble avsagt i en tingrett på Østlandet.

En annen mann, også i 50-åra, er dømt til to års fengsel i samme sak. Seks måneder er gjort betinget med en prøvetid på to år. En tredje mann, i 40 åra, er dømt til ett år og ni måneders fengsel, hvor seks måneder er betinget med en prøvetid på to år.

En kvinne som også er tiltalt i saken har fått avgjørelsen av skyld- og straffespørsmålet utsatt til november. Kvinnen er tiltalt for medvirkning til voldtekt.

Kvinne savnet i Sverige - mistenker bortføring:

Politiet i Malmö har siden natt til lørdag søkt etter en 32 år gammel kvinne.

Politiet tror ikke at kvinnen har forsvunnet av egen vilje. Saken etterforskes som en mistenkt bortføring.

En rekke avhør foretatt i løpet av natta førte til pågripelsen av en mann i 50-åra, som mistenkes for bortføring, skriver svenske Expressen.

Politiet har gjennom helga søkt med politihelikopter, hundepatruljer og ytterligere ressurser - foreløpig uten hell. Søket fortsetter mandag, ifølge avisa.

104 coronasmittede pasienter innlagt på sykehus:

Mandag var 104 coronasmittede pasienter innlagt på sykehus i Norge. Det er en økning på åtte pasienter fra fredag.

19 av pasientene får respiratorbehandling, og 31 ligger på intensivavdeling.

Det er like mange på respirator og tre flere på intensivavdeling enn forrige fredag, ifølge Helsedirektoratets oversikt mandag.

89 av coronapasientene er innlagt på sykehus i regionen Helse sør-øst, ti er innlagt i Helse Midt-Norge, tre er innlagt i Helse vest, og to er innlagt i Helse nord.

28 av pasientene på intensivavdeling er innlagt hos Helse sør-øst, to er innlagt hos Helse Midt-Norge, og én er innlagt hos Helse vest.

Siden februar i fjor har 186 935 personer fått påvist coronasmitte her i landet, viser mandagens foreløpige tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

(NTB)

Fjerner alle spor etter corona i kollektivtrafikken:

Mandag startet jobben med å fjerne alle spor etter coronapandemien i kollektivtrafikken i Oslo. Også politikerne var med på å ta vekk sperrebånd og plakater.

Etter at Norge gjenåpnet lørdag, skal landet tilbake til en normal hverdag, også i kollektivtrafikken i hovedstaden. I Ruters område skal alle spor etter coronaen fjernes i over 1500 busser, samt T-banevogner, trikker og båter.

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) og samferdsels- og miljøbyråd Sirin Stav (MDG) brukte deler av arbeidstida mandag til å delta i oppryddingsarbeidet og rive vekk sperrebånd, klistremerker og plakater.

- Jobben handler om å få folk til å reise med kollektivtrafikken igjen, og da må alle spor som minner om korona fjernes, skriver Ruter i en pressemelding.

(NTB)

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) stilte på dugnad for å klargjøre kollektivtrafikken for en normal hverdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Britisk krigsskip seiler gjennom Taiwanstredet:

Storbritannia trosser Kina og har latt et britisk krigsskip seile gjennom Taiwanstredet.

Tidligere er det kun USA som har sendt krigsskip gjennom stredet, som Kina regner som sitt territorialfarvann, men som USA og Storbritannia regner som internasjonalt farvann.

Meldingen om at fregatten HMS Richmond mandag var på vei gjennom stredet, ble lagt ut på skipets offisielle Twitter- konto.

Kinas reaksjon på hendelsen er foreløpig dempet.

- Vi håper aktuelle land kan gjøre mer for å bygge gjensidig tillit mellom land og opprettholde fred og sikkerhet i regionen, sier talskvinne Hua Chunying i utenriksdepartementet i Beijing.

(NTB)

Foto: Royal Navy

Vulkanutbruddet på La Palma har stanset:

Lavaen stanset plutselig å strømme ut fra vulkanen på kanariøya La Palma mandag, åtte dager at utbruddet startet.

Man kunne verken høre eksplosjoner eller vislende lyder fra vulkanen Cumbre Vieja, melder spansk fjernsyn.

Imidlertid lå det da fortsatt en sky av røyk og aske over toppen, men mindre enn dagene før.

Slike plutselige stanser er ikke uvanlig, og det er derfor for tidlig å si om utbruddet er endelig over, uttaler en vulkanolog til kringkasteren RTVE.

Samtidig mandag hadde lava som fra før var på vei ned fra vulkanen, nærmet seg havet og var 800 meter unna øyas vestkyst. Giftige gasser kan oppstå når 1.000 grader varm lava kommer i kontakt med saltvann. Myndighetene har derfor innført portforbud i flere nærliggende byer.

Fra før er nesten 7000 mennesker evakuert.

(NTB)

Foto: AP / NTB

New York: Uvaksinerte helsearbeidere trues med sparken:

Alle ansatte på sykehus og i eldreomsorgen i New York har frist til midnatt, lokal tid, med å ta den første coronavaksinen - ellers får de sparken, permitteres uten lønn, eller nektes å gå på jobb.

Ifølge New York Times gjelder dette fremdeles mange helse- og omsorgsarbeidere i delstaten - nærmere bestemt rundt 70 000 ansatte på sykehusene og 20 000 ansatte på pleiehjemmene.

Dette tilsvarer i begge tilfellene til omkring 16 prosent av den samlede arbeidsstyrken.

Guvernøren i New York, Kathy Hochul, vurderer å bruke nasjonalgarden, samt utenlandske medisinske arbidere for å fylle mangelen på vaksinerte arbeidere.

- Det finnes ingen unnskyldninger, sier hun.

Guvernøren i New York, Kathy Hochul, krever at anstte i sykehus og ldreomsorg er vaksinert mot coronavksinen. Foto: Angela Weiss / AFP / NTB

Oslofjordtunnelen stengt etter ulykke:

Øst politidistrikt melder om en trafikkulykke i Oslofjordtunnelen.

- En trailer er involvert. Tunnelen er stengt i begge retninger, melder politiet.

I en oppdatering informerer politiet om at det kun traileren som er involvert i ulykken.

- Fører er ikke alvorlig skadd. Store skader på betongvegg i tunnelen. Tunnelen vil bli stengt en stund fremover.

Vurderer å sette inn hæren for å sikre bensinstasjon-forsyning:

Flere dager med lange bensinkøer og frykt for panikkhamstring gjør at den britiske regjeringen vurderer å sette inn hæren for å sikre forsyningen av drivstoff.

I tillegg til å vurdere å sette inn soldater for å sikre leveranser til bensinstasjonene, ventes regjeringen å oppheve konkurranselovene for å la oljeselskapene dele informasjon seg imellom og prioritere hvilke deler av landet som har størst behov for påfyll. Det melder BBC.

Den britiske bensinforhandlerorganisasjonen (Petrol Retailers Association) advarer om at to tredeler av nesten 5500 medlemsstasjoner har gått tom for drivstoff, mens resten er ventet å gå tomme snart.

Landet har over 8000 stasjoner totalt.

(NTB)

Bensinstasjoner i Storbritannia har måttet stenge fordi de har gått tomme for drivstoff. Regjeringen vurderer å løse situasjonen ved å sette inn hæren og oppheve konkurranselovene. Foto: Jon Super / AP / NTB

Ingen avklaring i dag:

HURDALSJØEN (Dagbladet): Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV har forsterket delegasjonene som sonderer om en mulig rødgrønn regjering på Hurdalsjøen.

Men det blir nærmest garantert ingen avklaring i dag, opplyser Arbeiderpartiet til pressen. Ingenting tyder dermed på at sonderingene går over til forhandlinger i dag.

I dag skal partiene både snakke på partileder-nivå, slik de gjorde før helgen, og gå dypere inn i sakene i gruppearbeid.

Her vil det svi

Her vil det svi

dagbladet

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi belønner månedens beste tipsere.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi belønner månedens beste tipsere.- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.