Nyhetsstudio

Stian Drake

13 politifolk drept i Nigeria:

13 politifolk er drept av kvegtyver i et bakholdsangrep i delstaten Zamfara nordvest i Nigeria, opplyser politiet.

Politifolkene ble angrepet i landsbyen Kurara Mota søndag, etter at innbyggerne hadde meldt fra om et kommende angrep.

- Dessverre måtte 13 ansatte betale den høyeste prisen, sier politiets talsperson Mohammed Shehu.

Nordvestlige Nigeria har lenge vært herjet av kriminelle gjenger som går løs på landsbyer, stjeler kveg og kidnapper for løsepenger.

Politiet jakter på gjerningsmennene i et skogsområde i nærheten der det antas at de har gjemt seg.

(NTB)

Studioet fortsetter under annonsen

Nytt vulkanutbrudd på La Palma: Innstiller fly:

Et nytt vulkanutbrudd på den spanske kanariøya La Palma har ført til at flere fly til og fra øya er innstilt fredag kveld, opplyser flyplassmyndighetene.

Flere flyselskap har besluttet å la flyene stå på bakken etter at vulkanen igjen begynte å spy ut tykke askeskyer etter det nye utbruddet.

Det er første gang siden utbruddet startet søndag, at fly har blitt innstilt. Så langt er nærmere 400 bolighus ødelagt, og over 6.000 av øyas om lag 80.000 innbyggere er evakuerte.

Det er ikke klart når flygningene vil bli gjenopptatt.

(NTB)

Foto: AFP / NTB

Person til sykehus etter knivstikking:

Det melder Innlandet politidistrikt på Twitter.

Hendelsen skal ha skjedd utenfor Amfi Elverum rundt klokka 18.45 fredag kveld etter at to personer barket sammen.

Personen som skal ha blitt skadd er blitt tatt hånd av helse og kjørt til sykehus.

- Skadeomfanget er ukjent, men personen var våken og bevisst da han ble fraktet til sykehuset, sier operasjonsleder Ole-Erik Løkker Skogheim.

Politiet har ikke kontroll på gjerningspersonen.

- Det framstår ikke at personen er farlig for andre, sier Skogheim.

Kjøretøy i brann i Vangstunnelen:

Nødetater har rykket ut til en brann i et kjøretøy inne i Vangstunnelen. Det skriver Vest politidistrikt på Twitter.

Operasjonsleder i Vest politidistrikt, Tatjana Knappen, sier til Dagbladet at det var bileieren selv som meldte om brannen.

- Han har fortalt at det har vært et branntilløp i eksosanlegget, og at han selv har slukket dette nå. Vi rykker likevel ut til tunnelen som nå er stengt, sier operasjonslederen.

Tunnelen er nå åpen for trafikk. Det meldte politiet klokka 19.43.

Knappen forteller videre at det er sett noe røyk på utsiden av tunnelen.

- Så vidt vi vet er det ingen andre kjøretøy som befinner seg inne i tunnelen.

Klokka 18.40 melder politiet at brannvesenet er framme på stedet og at de har kontroll. Føreren av bilen framstår som uskadd.

Barnas bistandsadvokat: - Tragisk:

Det ble i dag klart at politimannen som natt til onsdag ble funnet død i sin bolig på Kolbotn, er siktet for å ha drept sin kone, som ble funnet samme sted.

Ekteparet har mindreårige barn.

- Dette er en tragisk sak for de etterlatte barna, og de blir nå ivaretatt av familien. Kommunen har også iverksatt en krisestab for de etterlatte, sier barnas bistandsadvokat Marit Falkanger til Dagbladet.

- Jeg har snakket med familien, men jeg har ikke truffet mine klienter ennå. Per nå har jeg ikke flere opplysninger i saken, opplyser hun.

DRAPSETTERFORSKNING: Dødsfallene på Kolbotn etterforskes som drap. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
Politimann siktet for drap på kona

Politimann siktet for drap på kona

dagbladet

KrF velger ny leder 13. november:

KrF holder ekstraordinært landsmøte 13. november for valg av ny partileder, etter at Kjell Ingolf Ropstad fredag gikk av som leder av partiet.

(NTB)

Kortere isolasjonstid for smittede:

Lørdag klokka 16.00 går Norge over til en normal hverdag med økt beredskap. Det innebærer at de fleste tiltakene - inkludert meteren - oppheves.

Det er fremdeles krav om at smittede går i isolasjon - men isolasjonstida blir kortere.

Fra og med lørdag klokka 16.00 er fem døgns isolasjon tilstrekkelig for personer som er smittet. Fullvaksinerte uten symptomer trenger bare å være i isolasjon i to døgn.

- Etter vurdering av nye studier og etter at det meste av befolkningen er vaksinert, har Folkehelseinstituttet gitt råd til regjeringen om at det er forsvarlig å forkorte isolasjonsperioden. Smittsomheten ved koronainfeksjon starter gjerne et par dager før symptomene, er høyest omtrent når symptomene kommer og synker så i løpet av noen dager, sier avdelingsdirektør Line Vold i en pressemelding.

Fra og med lørdag 16.00 gjelder følgende regler, ifølge FHI:

* Det er et krav om at personer som er bekreftet smittet av covid-19, skal isolere seg. Dette gjelder også for vaksinerte. Å isolere seg innebærer å oppholde seg i eget hjem eller på et annet egnet oppholdssted isolert fra andre, så langt som mulig også fra andre i samme husstand.

* Personer som er hjemmeisolerte, kan avslutte isoleringen 5 døgn etter symptomdebut forutsatt at de har vært feberfrie i minst 24 timer, uten bruk av febernedsettende preparater.

* Dersom den som tester positivt ikke er fullvaksinert og heller ikke har symptomer på luftveisinfeksjon, teller man 5 døgn fra testdato.

* Fullvaksinerte personer uten symptomer på luftveissykdom anbefales ikke testing. Dersom de likevel skulle teste positivt, bør de holde seg isolert i 2 døgn med tanke på eventuell symptomutvikling.

Stenger Hurdalsjøen:

Når Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV fortsetter regjeringssonderingene mandag, stenger også Hurdalsjøen Hotell.

Årsaken er at partiene da har hotellet for seg selv. Det vil bli begrenset tilgang for pressen, får Dagbladet opplyst.

Det har skapt stor storm at partiene har booket hele hotellet. Blant annet har det skapt problemer for innspillngen av Farmen, slik Dagbladet skrev i går.

Foto: Torstein Bøe / NTB
Kastet ut før finalen

Kastet ut før finalen

dagbladet

Frigir navn etter dødsulykke:

Det var 45 år gamle Lill Helen Nergård fra Karasjok som omkom da bilen hun kjørte frontkolliderte med en lastebil ved Suossjavri tirsdag kveld.

Det opplyser politiet i en pressemelding.

Navnet frigis i samråd med de pårørende. Politiet har opprettet undersøkelsessak og har avhørt sjåfør og vitne som satt i det andre kjøretøyet.

- Undersøkelsene så langt tyder på at bilen som den omkomne kvinnen kjørte kom over i motsatt kjørefelt og frontkolliderte med lastebilen.

- Det er ikke tatt beslag av førerkort i forbindelse med ulykken, opplyser politiadvokat Hanne Bernhardsen i pressemeldinga.

Nyhetsstudio - Bilfører omkom i kollisjon i Finnmark

Nyhetsstudio - Bilfører omkom i kollisjon i Finnmark

dagbladet

Sogneprest: - Trist:

Fredag ettermiddag ble en person bekreftet død etter knivstikking i tettstedet Åros i Asker kommune. Politiet jakter fortsatt etter en mistenkt gjerningsperson.

Sogneprest i Åros, Peter Holby, omtaler hendelsen som trist.

- Åros er en veldig stillferdig og harmonisk liten landsbygd. Det er ikke hver dag at noe slikt som dette skjer. Særlig når det skjer ute på åpen gate - da sier det seg selv at folk er berørt.

Han vil gjerne ha en avklaring på hva som har skjedd. Sognepresten opplyser at det er åpen kirke for dem som måtte trenge et sted å gå til.

Oslo åpner: - Fy søren, det er over!:

Byrådet i Oslo opphever den lokale coronaforskriften med umiddelbar virkning, etter at regjeringen fredag ettermiddag kunngjorde at Norge nå er klare til å gå til neste trinn i gjenåpningsplanen. Det innebærer at Oslos befolkning kan følge nasjonale bestemmelser og råd.

- Når de nasjonale reglene oppheves i morgen, så er det over. Det er helt, helt, helt fantastisk, og jeg er superglad for det, sier Johansen med armene i været, når han møter pressen på rådhustrappa fredag ettermiddag.

At coronaforskriftene i Oslo oppheves, betyr at man ikke lenger trenger å bruke munnbind på kollektivtransport. Resten av lettelsene kommer klokka 16 lørdag, når de nasjonale tiltakene oppheves.

- Det er mye å ferie nå, og det håper jeg Oslofolk skal gjøre gjennom helga. Så må vi selvfølgelig være forsiktig og holde oss hjemme når vi er syke. Men fy søren, det er over. Det er nesten så jeg blir rørt. Det er ubeskrivelig deilig. «Period», sier Johansen.

- Det betyr at vi kan stå nærmere enn en meter og vi trenger ikke lenger å bruke munnbind. Det betyr antallsbegrensingene opphører. Det betyr at vi igjen kan gi hverandre en god klem. Jeg oppfordrer alle til å ta i bruk kollektivtransporten, kulturtilbud og uteliv. Sammen får vi i gang arbeidslivet, hverdagslivet og kulturlivet, sier Johansen.

Byrådet har likevel følgende råd til befolkningen i hovedstaden:

• Vaksiner deg mot corona, hvis du ennå ikke har gjort det. Husk å ta begge vaksinedosene hvis du er over 16 år.
• Hvis du er i en risikogruppe, ta influensavaksine i år.
• Vær hjemme når du er syk, og test deg for korona ved symptomer.
• Si fra til dine nærkontakter hvis du har korona.
• Fortsett med god håndhygiene.
• Hvis du tilhører risikogrupper, hold avstand og bruk munnbind når det ikke er mulig.

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi belønner månedens beste tipsere.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi belønner månedens beste tipsere.- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.