Nyhetsstudio

Kjersti Lien

Mann omkommet etter sykkelulykke:

Mann i 60-årene bekreftes død etter å ha vært i en sykkelulykke i Bjørkmyr i Trondheim onsdag. De pårørende er varslet.

Mannen ble funnet bevisstløs i en grøft og tatt med til St. Olavs hospital i Trondheim. Mannen ble senere bekreftet død som følge av skadene. Det bekrefter politiet i Trøndelag på Twitter.

Politiet og ulykkesgruppa til Statens vegvesen undersøker hva som var årsaken til ulykka.

- Det er ikke noe som tyder på at det var andre trafikanter involvert, sier operasjonsleder Trond Hangaas til NRK.

Politiet fikk meldingen om den bevisstløse personen klokken 15.16 onsdag.

Operasjonsleder Trond Hangaas sier til Nidaros at de foreløpig ikke vet hva som er årsaken til at syklisten havnet av veien og i grøfta.

(NTB)

Foto: Frank Valde / NTB
Studioet fortsetter under annonsen

Dyster milepæl i Indonesia:

Deltavarianten av coronaviruset sprer seg nå raskt i Indonesia, der tallet på døde har passert 100 000. Landet har nærmere 280 millioner innbyggere, og covid-mørketallene antas å være svært høye, skriver The Guardian.

Drøyt 3,5 millioner indonesiere har til nå fått påvist smitte, men mange smittes og dør uten at det fanges opp av landets overbelastede helsevesen. Hundrevis av smittede dør i sine egne hjem, skriver avisa.

Smittetallene skjøt fart i juli, og nå er det en økende frustrasjon blant befolkningen som følge av en langsom utrulling av vaksiner. Bare åtte prosent av befolkningen er fullvaksinert, ifølge Reuters.

Myndighetene stengte ytterligere ned 3. juli, og kontorer, kjøpesentre og skoler holder fortsatt stengt. Restauranter er åpne, men ingen får sitte der i mer enn 20 minutter.

Foto: P Photo/Tatan Syuflana/NTB

Minst åtte busskur vandalisert av ungdom i Oslo:

Politiet leter etter tre gutter på sparkesykkel etter vandalisering av minst åtte busskur i området ved Bryn i Oslo.

Oslo-politiet meldte om hærverket rett før klokka seks fredag morgen.

Busskurene ligger på Bryn, Høyenhall, Abildsø, Bøler og Brynseng.

– Så langt har vi funnet 8 vandaliserte busskur, opplyser operasjonssentralen.

(NTB)

Elsparkesykkel tok fyr inne i hus:

To personer fikk tilsyn av helsepersonell etter å ha pustet inn røyk fra en elsparkesykkel som begynte å brenne i en enebolig på Senja i Troms.

Troms politidistrikt meldte om hendelsen rett etter klokka 4 natt til fredag.

– Beboer i huset klarte selv å få fjernet sparkesykkelen før brannen spredte seg. Røykdykkere fra brannvesenet har søkt gjennom boligen og det drives nå utlufting. De som har pustet inn røyk, får tilsyn av helsevesenet, opplyser operasjonssentralen.

Politiet etterforsker hendelsen.

(NTB)

Ambulanse påkjørt på E6:

En ambulanse ble natt til fredag påkjørt bakfra av et vogntog på E6 ved Dovre.

Det var ikke pasient i ambulansen da ulykken fant sted.

- De to ambulansearbeiderne er kjørt til legevakt med smerter i rygg- og nakkeregionen, sier operasjonsleder i Innlandet politidistrikt, Bård Einar Hoft, til Dagbladet.

Vogntogsjåføren er uskadd. Han anmeldes for uaktsom kjøring, og førerkortet er tatt i beslag.

- Ambulansen bremset ned på grunn av dyr i veibanen. Vogntoget har ikke holdt god nok avstand til foranliggende kjøretøy og rakk derfor ikke stoppe i tide, sier operasjonslederen.

Seks omkom i flyulykke i Alaska:

Alle de seks om bord mistet livet da et sjøfly styrtet nær Ketchikan i Alaska, opplyser amerikansk kystvakt.

Flyet sendte ut nødsignal klokken 11.20 torsdag lokal tid i området ved Misty Fjords National Monument, nær Ketchikan. Et helikopterselskap meldte etterpå om observasjon av et vrak på en åsrygg i leteområdet.

Mannskap fra kystvakten fant vraket klokken 14.40. Det var ingen overlevende, opplyser kystvakten.

Sjøflyet var et sightseeingfly med en pilot og fem passasjerer om bord. Passasjerene var gjester på Holland America Lines cruiseskip Nieuw Amsterdam, som hadde anløp i Ketchikan torsdag.

– Sjøflyutflukten var i regi av en uavhengig turoperatør og ikke solgt av Holland America Line, opplyser cruiseselskapet.

(NTB)

Smitterekord i Sydney:

Det siste døgnet er det registrert 262 nye smittetilfeller og fem coronarelaterte dødsfall i den australske storbyen Sydney. Fire av de døde var uvaksinerte, ifølge Reuters.

Smitterekorden registreres samtidig som at Sydney er inne i den sjuende uka av en ni ukers lang nedstengning.

Også delstaten Victoria stenger torsdag kveld ned i én uke for å få kontroll på deltaviruset. Det skjer etter at det har blitt oppdaget åtte nye tilfeller, som i stor grad har ukjente smitteveier. Nedstengningen omfatter blant annet millionbyen Melbourne.

- Ingenting av dette er valgfritt. Dette er en nedstengning, og den vil bli håndhevet med de beste hensikter for å få ned antall smittede igjen, sier delstatsguvernør i Victoria, Daniel Andrews, ifølge kanalen.

Brisbane, som ligger i delstaten Queensland, innførte lockdown 31. juli. Fra torsdag kveld dermed Australias tre mest folkerike byer være underlagt svært strenge regler.

Foto: Shutterstock / NTB

CNN sparket ansatte som kom uvaksinert på jobb:

CNN har sparket tre ansatte som kom på jobb uten å være vaksinert mot coronavirus.

Det fremkommer i et internt notat som CNN-sjef Jeff Zucker sendte til ansatte torsdag. Han minnet de ansatte på at coronavaksinasjon er obligatorisk for ansatte som vil være på kontoret eller på oppdrag der de kan komme i kontakt med andre ansatte.

– La meg gjøre det klart. Vi har nulltoleranse overfor slikt, skriver Zucker i notatet.

Nyhetsbyrået AP fik tilgang til notatet etter at innholdet først ble tvitret av CNN-journalisten Oliver Darcy. CNN har ikke oppgitt detaljer rundt oppsigelsen av de tre ansatte, eller opplyst hvor i selskapet de var ansatt.

(NTB)

Foto: AP / NTB

En til sykehus etter nestenkollisjon med elg:

En person er fraktet til sykehus med ukjent skadeomfang etter at vedkommende måtte svinge unna en elg og kjørte i grøfta i Tinn i Vestfold og Telemark fylke.

Meldingen om utforkjøringen, som skjedde ved Håkanesvegen, kom klokka 1 natt til fredag. De første opplysningene gikk ut på at bilen hadde truffet elgen.

– Viste seg at bilen unngikk å treffe elgen, men havnet i grøfta, opplyser Sørøst politidistrikt.

(NTB)

Person til sykehus etter brann:

En person er sendt til sykehus med brann- og røykskader etter en brann i en leilighet i Arendal natt til fredag.

- Vi fikk melding om at det brant i et batteri, men det er litt uklart hva det har brent i, sier operasjonsleder i Agder politidistrikt, Ronny Aateigen Andersen, til Dagbladet.

Brannvesenet fikk raskt kontroll på brannen, opplyser politiet. Alle som var til stede, var oppegående da nødetatene ankom.

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi belønner månedens beste tipsere.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi belønner månedens beste tipsere.- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.