Nyhetsstudio

Marlene Lundberg Holm

Weinstein erklærer seg ikke skyldig i Los Angeles:

Den voldtektsdømte filmprodusenten Harvey Weinstein nekter straffskyld i Los Angeles på samtlige tiltalepunkter om voldtekt og overgrep mot fem kvinner.

Weinstein er tiltalt for voldtekter og overgrep mot fem kvinner mellom 2004 og 2013 i California. Han soner allerede en dom på 23 år i New York etter at han i fjor ble dømt for flere voldtekter og seksuelle overgrep.

69-åringen ble utlevert til California tirsdag. Dagen etter ble han ført inn i retten i Los Angeles i rullestol, iført fengselsdrakt og munnbind.

Han ble tiltalt for overgrepene i California allerede i januar 2020, men på grunn av rettssaken i New York og coronapandemien har rettssaken i Los Angeles blitt utsatt.

(NTB)

Den voldtektsdømte filmprodusenten Harvey Weinstein erklærer seg ikke skyldig i de elleve tiltalepunktene om flere overgrep. Arkivfoto: Seth Wenig / AP / NTB
Studioet fortsetter under annonsen

Over hundre lynnedslag i Oslo:

Meteorologisk institutt opplyser at det er registrert rundt hundre lynnedslag i Oslo-området den siste halvtimen.

Det sier vakthavende meteorolog Per Egil Haga like før klokka 21 til VG.

– Det ser ut til at det er utrygt de neste timene, og at vi kan få torden og litt kraftig bygeaktivitet, sier Haga til avisa.

Han trekker fram at Meteorologisk institutt har sendt ut farevarsler for lyn og styrtregn flere steder, og at uværet slikt sett er som forventet.

(NTB)

Foto: Fredrik Hagen / Dagbladet

Bilfører tatt med 3 i promille:

Sør-Vest politidistrikt rykket mandag ettermiddag ut etter melding om at en bilfører hadde kollidert på vei inn i et parkeringsanlegg i Stavanger.

- Vi tok kontroll på sjåføren like etterpå. Vedkommende framsto svært beruset, og blåste til 3 i promille, sier operasjonsleder Helen Rygg Ims til Dagbladet.

Det er foreløpig uvisst hvor langt vedkommende har kjørt.

- Men det er snakk om flere kilometer, sier operasjonslederen.

Vedkommende blir framstilg for lege og nødvendige prøver vil bli tatt, opplyser politiet.

Texas: Antatt gjerningsmann steinet til døde:

En mann skal ha blitt steinet til døde i Tarrant County i delstaten Texas i USA, etter at han angivelig avfyrte flere skudd og drepte én person på en fest natt til mandag, skriver avisa Newsweek.

Politiet opplyser til den lokale tv-stasjonen KDFW at en mann begynte å skyte mot flere personer i byen Fort Worth klokka 01.50 mandag.

Gjerningspersonen skal ha omkommet etter at festdeltakerne skal ha forsvart seg ved å kaste steiner mot mannen. Avisen skriver at mannen dødsårsak foreløpig ikke er gjort kjent.

Festdeltakerne skal ha samlet seg i bakgården til ei bolig, da en av gjestene ble opprørt og forlot festen søndag kveld. Mannen skal deretter ha dukket opp på festen natt til mandag, og begynt å skyte.

Én er død og flere skadd etter skytingen, skriver avisa.

- På et tidspunkt ble gjerningspersonen omringet av en gruppe mennesker, og han falt eller ble overfalt. Gjerningspersonen fortsatte å skyte mot gruppen, og såret ytterligere to personer, sier politiet i en uttalelse, ifølge avisa.

Tatt i 173 km/t – hevder noen var etter ham:

En 51-årig mann må møte retten, tiltalt for å ha kjørt i 173 kilometer i timen i 90-sonen på E39 i Stavanger. Han hevder det var for å unnslippe forfølgere.

Ifølge Stavanger Aftenblad kommer saken opp for Sør-Rogaland tingrett i august.

Hendelsen fant sted ved 22.30-tiden 28. mars i fjor.

- Min klient la til grunn at han befant seg i en situasjon hvor han måtte unnslippe fra mennesker som i beste fall forsøkte å rane ham. Da er kjøringen hans lovlig, alternativt skal han ha lavere straff, sier forsvareren, advokat Odd Rune Torstrup.

Det er satt av én dag til behandlingen av saken.

(NTB)

Fjerner «Helt Ramm»- episoder etter kritikk:

NRK har nå valgt å avpublisere tre episoder fra programmet «Helt Ramm i Tokyo». Det skriver NRK Sporten i en pressemelding.

Statskanalen har fjernet episodene fra humorprogtremmaet etter tilbakemeldinger fra publikum om at programlederen Nicolay Ramms fremstilling av japansk gameshow-vert, i delen «Japanese Ramm show», oppleves som stigmatiserende og sårende.

- Det har foreløpig ikke vært mange negative tilbakemeldinger på episodene, men de har vært såpass sterke at vi i formiddag har vurdert innholdet på nytt og kommet fram til at det er riktig å avpublisere. Vi ønsker verken å såre eller stigmatisere, sier Anders Sårheim, fungerende redaktør i Sporten til NRK.

Nicolay Ramm sier at han er at de har tråkka feil.

- Da er det helt riktig å ta det bort. Er det ikke gøy, så er det ikke gøy. Vi trodde det ville være gøy for alle. Det er det ikke, sier Ramm til NRK.

Foto: NRK

Smitten øker – men FHI foreslår likevel lettelser:

Vaksineringen av det norske samfunnet har gjort koronaviruset langt mindre farlig. Nå anbefaler FHI enkelte lettelser selv i en tid hvor smitten stiger.

Blant annet foreslår Folkehelseinstituttet (FHI) endringer i karantenereglene for nærkontakter.

– Utstrakt immunitet i befolkningen gjør at utbrudd lettere bringes under kontroll, og at få blir alvorlig syke. Det er antakelig mindre forholdsmessig nå å opprettholde et såpass inngripende tiltak som streng karantene for alle nærkontakter, skriver FHI i sin siste risikovurdering , som kom mandag.

Regjeringen har de siste dagene vurdert hva som skal skje med den videre gjenåpningen av Norge, etter at trinn fire i gjenåpningsplanen ble utsatt til slutten av juli/begynnelsen av august. En avklaring kommer trolig på regjeringens koronapressekonferanse onsdag.

– Samfunnet er allerede åpnet betydelig, og det gjenstår bare ett trinn. Vi har gitt vårt innspill til regjeringen, som vil ta en beslutning etter hvert, sier overlege Preben Aavitsland i FHI til NTB.

Mann tiltalt for voldtekt av barn:

En mann i 20-åra i Vestland er tiltalt for voldtekt av barn under 14 år.

Tiltalen er tatt ut av Statsadvokaten i Hordaland og Sogn og Fjordane, skriver NRK.

Fra høsten 2018 til våren 2019 skal mannen ved flere anledninger ha hatt seksuell omgang med en jente under 14 år.

Han er også tiltalt for å ha fått jenta til å utføre handlinger som tilsvarer seksuell omgang på seg selv, i tillegg til å ha skaffet seg bilder med framstillinger av seksualiserte barn.

Mannen skal også ha utvist krenkende atferd mot barn ved å utveksle meldinger med seksuelt innhold med jenta.

(NTB)

BBC: Utenlandske journalister angrepet i Kina:

I en uttalelse på Twitter-siden til BBC News' presseteam, retter nyhetsorganisasjonen en kraftig appell til den kinesiske regjeringen.

- Over helga har et innlegg i sosiale medier, fra en del av Det kinesiske kommunistpartiet, oppfordret borgere til å poste informasjon om hvor BBC-medarbeidere som dekket flommene i Henan-provinsen befant seg, heter det i uttalelsen.

I kjølvannet av innlegget skal journalister fra andre mediehus ha blitt konfrontert av en «sint folkemengde» på leting etter BBCs medarbeidere.

- Den kinesiske regjering må umiddelbart handle for å stanse disse angrepene, som fortsetter å sette utenlandske journalister i fare, konkluderer uttalelsen.

Foto: Noel Celis / AFP / NTB

Varsler nyheter:

Regjeringen varsler pressekonferanse om coronasituasjonen klokka 12.15 onsdag.

Helse- og omsorgsminister Bent Høie, helsedirektør Bjørn Guldvog og assisterende direktør i Folkehelseinstituttet, Gun Peggy Strømstad Knudsen vil være til stede.

Fra tidligere er det kjent at regjeringen har varslet at en ny vurdering knyttet til videre gjenåpning av Norge vil komme tidligst i slutten av juli eller begynnelsen av august.

5. juli besluttet regjeringen å utsette trinn fire av gjenåpningsplanen.

- Årsaken til det er at deltavarianten kan forårsake en fjerde smittebølge, sa statsminister Erna Solberg (H) da.

Stort strømbrudd i Agder :

Det er strømbrudd i 2052 husstander, melder Agder Energi på sine nettsider rundt klokka 14.

En times tid seinere har i overkant av 1700 kunder fått tilbake strømmen.

Dermed er fremdeles 300 husstander uten strøm i Agder. Flertallet av de berørte kundene er i Kristiansand.

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi belønner månedens beste tipsere.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi belønner månedens beste tipsere.- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.