Nyhetsstudio

Brage Lie Jor

Jente døde i ulykke:

Ei lita jente er død etter å ha blitt påkjørt av en bil i Gjerdrum kommmune onsdag kveld. Det skriver politiet på Twitter.

Jenta ble påkjørt da en person skulle rygge, opplyste politiet til Dagbladet onsdag kveld. Det er nære pårørende involvert i hendelsen.

- Det kommer frem at det formentlig har skjedd i forbindelse med at vedkommende har rygget, og så begynt å kjøre framover. I forbindelse med ryggingen har jenta havnet under bilen, sa operasjonsleder Terje Marstad til Dagbladet.

Hun skal ha havnet under bilen, og blitt slept flere meter før personen i bilen oppdaget det. Flere skal da ha hjulpet til med å få jenta løs.

Hun er i tidlig skolealder, og ble fraktet til Ullevål sykehus. Rett etter klokka 02.00 skriver politiet at jenta døde av skadene.

En person har status som siktet i saken, og har fått førerkortet beslaglagt. Hendelsen ansees som et uhell.

Jentas nærmeste pårørende er varslet, opplyser politiet til Dagbladet natt til torsdag.

Studioet fortsetter under annonsen

Seks omkom i flyulykke i Alaska:

Alle de seks om bord mistet livet da et sjøfly styrtet nær Ketchikan i Alaska, opplyser amerikansk kystvakt.

Flyet sendte ut nødsignal klokken 11.20 torsdag lokal tid i området ved Misty Fjords National Monument, nær Ketchikan. Et helikopterselskap meldte etterpå om observasjon av et vrak på en åsrygg i leteområdet.

Mannskap fra kystvakten fant vraket klokken 14.40. Det var ingen overlevende, opplyser kystvakten.

Sjøflyet var et sightseeingfly med en pilot og fem passasjerer om bord. Passasjerene var gjester på Holland America Lines cruiseskip Nieuw Amsterdam, som hadde anløp i Ketchikan torsdag.

– Sjøflyutflukten var i regi av en uavhengig turoperatør og ikke solgt av Holland America Line, opplyser cruiseselskapet.

(NTB)

Smitterekord i Sydney:

Det siste døgnet er det registrert 262 nye smittetilfeller og fem coronarelaterte dødsfall i den australske storbyen Sydney. Fire av de døde var uvaksinerte, ifølge Reuters.

Smitterekorden registreres samtidig som at Sydney er inne i den sjuende uka av en ni ukers lang nedstengning.

Også delstaten Victoria stenger torsdag kveld ned i én uke for å få kontroll på deltaviruset. Det skjer etter at det har blitt oppdaget åtte nye tilfeller, som i stor grad har ukjente smitteveier. Nedstengningen omfatter blant annet millionbyen Melbourne.

- Ingenting av dette er valgfritt. Dette er en nedstengning, og den vil bli håndhevet med de beste hensikter for å få ned antall smittede igjen, sier delstatsguvernør i Victoria, Daniel Andrews, ifølge kanalen.

Brisbane, som ligger i delstaten Queensland, innførte lockdown 31. juli. Fra torsdag kveld dermed Australias tre mest folkerike byer være underlagt svært strenge regler.

Foto: Shutterstock / NTB

CNN sparket ansatte som kom uvaksinert på jobb:

CNN har sparket tre ansatte som kom på jobb uten å være vaksinert mot coronavirus.

Det fremkommer i et internt notat som CNN-sjef Jeff Zucker sendte til ansatte torsdag. Han minnet de ansatte på at coronavaksinasjon er obligatorisk for ansatte som vil være på kontoret eller på oppdrag der de kan komme i kontakt med andre ansatte.

– La meg gjøre det klart. Vi har nulltoleranse overfor slikt, skriver Zucker i notatet.

Nyhetsbyrået AP fik tilgang til notatet etter at innholdet først ble tvitret av CNN-journalisten Oliver Darcy. CNN har ikke oppgitt detaljer rundt oppsigelsen av de tre ansatte, eller opplyst hvor i selskapet de var ansatt.

(NTB)

Foto: AP / NTB

En til sykehus etter nestenkollisjon med elg:

En person er fraktet til sykehus med ukjent skadeomfang etter at vedkommende måtte svinge unna en elg og kjørte i grøfta i Tinn i Vestfold og Telemark fylke.

Meldingen om utforkjøringen, som skjedde ved Håkanesvegen, kom klokka 1 natt til fredag. De første opplysningene gikk ut på at bilen hadde truffet elgen.

– Viste seg at bilen unngikk å treffe elgen, men havnet i grøfta, opplyser Sørøst politidistrikt.

(NTB)

Person til sykehus etter brann:

En person er sendt til sykehus med brann- og røykskader etter en brann i en leilighet i Arendal natt til fredag.

- Vi fikk melding om at det brant i et batteri, men det er litt uklart hva det har brent i, sier operasjonsleder i Agder politidistrikt, Ronny Aateigen Andersen, til Dagbladet.

Brannvesenet fikk raskt kontroll på brannen, opplyser politiet. Alle som var til stede, var oppegående da nødetatene ankom.

560 nye coronasmittede i Norge:

Det siste døgnet er det registrert 560 coronasmittede i Norge. Det er 156 flere enn samme dag i forrige uke og det høyeste siden 21. mai.

Den gangen ble det registrert 714 nye smittede på ett døgn.

De siste sju dagene er det i snitt registrert 378 coronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 270, så trenden er stigende.

Ved midnatt natt til fredag var det utført 6,6 millioner coronatester her i landet siden februar i fjor. I alt har 139.778 personer testet positivt.

Til nå har 3.659.464 personer fått første dose av coronavaksinen, og 1.883.141 personer har fått andre dose.

Torsdag var 30 coronapasienter innlagt på sykehus. Det var fem flere enn dagen før.

Til sammen er 804 coronasmittede personer døde i Norge siden mars 2020, viser foreløpige tall. Om pasientene har dødd av eller med covid-19, er ikke alltid mulig å slå fast.

57,8 prosent av alle døde har fylt 80 år. I aldersgruppen under 50 år er det meldt om 17 dødsfall i Norge.

(NTB)

Italia gjør coronapass obligatorisk for lærere:

Den italienske regjeringen har besluttet at coronapass skal være obligatorisk for lærere og passasjerer på offentlig transport og innenlandsfly.

De nye reglene gjør at ansatte på skoler og universiteter, men også studenter, vil trenge coronapasset.

Passet, som er en utvidelse av EUs coronapass, fungerer som et bevis på at man er vaksinert med minst én dose, har fått påvist smitte tidligere eller har testet negativ i løpet av de foregående 24 timene.

Regjeringen har allerede besluttet at passet fra 6. august er obligatorisk, blant annet om man vil spise innendørs på restauranter eller gå på kino og museum.

(NTB)

Elden bistandsadvokat i 25 år gammel drapssak:

John Christian Elden er oppnevnt som bistandsadvokat og skal gå gjennom etterforskningen av drapet på Trude Espås (20) i Geiranger for 25 år siden.

Espås ble voldtatt og drept i Geiranger 8. august 1996, og siden har saken vært en uoppklart drapssak. TV 2 melder at Elden er oppnevnt etter ønske fra offerets mor.

- Det preger henne at drapet på datteren ikke er oppklart. Det har gått lang tid siden ugjerningen, men det er en grunn til at drapssaker i Norge ikke foreldes. Denne saken vil bli forfulgt helt til gjerningsmannen er tatt, sier Elden.

Han skal gå gjennom 25.000 sider med politidokumenter fra etterforskningen.

Politiinspektør Yngve Skovly har vært etterforskningsleder på saken i 25 år og sier at det er en håndfull interessante personer som ikke har alibi i saken.

Drapssaker foreldes ikke i Norge, men andre lovbrudd i saken er foreldet. Det betyr at folk som for eksempel har medvirket eller skjult informasjon i saken, kan fortelle om det uten å bli straffet.

(NTB)

Blokkbrann i Oslo:

Torsdag kveld brøt det ut brann i toppetasjen på en boligblokk på fire etasjer på Linderud i Groruddalen i Oslo, melder Oslo 110-sentral.

- Det er sett flammer ut fra et vindu, og det er en del røyk på stedet, sa operasjonsleder Line Skott til Dagbladet.

Klokka 21.12 melder Oslo politidistrikt at brannvesenet har kontroll, og at det er startet etterslukking.

Rundt 150 personer fra nærliggende oppganger er evakuert, skriver politiet.

Ingen personer var hjemme i leiligheten som brant, og det er foreløpig ingen opplysninger om personskade.

Brannen skal ha vært begrenset til én leilighet.

Brann i tre campingvogner og bil:

Torsdag kveld fikk nødetatene melding om brann i en campingvogn på Haugenes camping i Hurdal på Øvre Romerike. Da brannvesenet ankom stedet hadde brannen spredt seg til to andre vogner, og også til en bil, meldte Øst 110-sentral på Twitter.

- Det var én person i vogna som tok fyr, og denne personen har fått noe brannskader, opplyser operasjonsleder Ronny Samuelsen i Øst politidistrikt til Dagbladet.

Personen får behandling av helsevesenet på stedet.

Brannvesenet hadde klokka 20.20 kontroll på brannen, og det er ikke lenger fare for spredning.

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi belønner månedens beste tipsere.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi belønner månedens beste tipsere.- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.